De waarde van een lagere Kation Anion BalansEr is al veel studie en onderzoek gedaan om melkziekte te voorkomen. Hieronder een overzicht van wat we zoals in studies tegen kwamen.21 april 2020Voer
Nu nadenken over kwaliteitsruwvoer straksWat zijn de uitdagingen van de huidige omstandigheden bij het behalen van een goede eerste snede.13 maart 2020Ruwvoer
Snijmais en pensverzuringAls snijmais net is ingekuild, is het zetmeel nog niet ontsloten en moeilijk verteerbaar voor een koe. Als er te snel na inkuilen van snijmais wordt gevoerd, is de kans groot dat het zetmeel te bestendig is en niet in de dunne darm kan worden verteerd.18 februari 2020Voer
Aardappeleiwit, super eiwitAardappeleiwit is een gedroogd eiwit wat vrijkomt bij de productie van aardappelzetmeel. Het product bevat bijna 80 % ruw eiwit en heeft een hoge bestendigheid van meer dan 62 procent. 9 januari 2020Voer
De pens als eiwitmotorMax Verstappen kan alleen de race winnen met een goed werkende en goed afgestelde motor. Dat geldt ook voor de pens van een koe. Een koe kan alleen optimaal produceren als de pens goed is uitgebalanceerd.18 december 2019Voer
Hoe om te gaan met natte en snel verteerbare kuilenEr zijn grote verschillen in de gewonnen graskuilen dit jaar. Vooral in het vroege voorjaar zijn er kuilen gewonnen die gemakkelijk pensverzuring en structuurproblemen veroorzaken.14 november 2019Voer
Meer rendement met vruchtbare koeienGoed sturen op de conditie van transitiekoeien is belangrijk. Het vermindert het risico op stofwisselingsstoornissen rondom afkalven en verbetert de vruchtbaarheid van koeien. Een betere gezondheid gaat gepaard met een hogere melkproductie. 1 juli 2019Gezondheid
Voorkom (subklinische) melkziekteMeer dan driekwart van de melkkoeien heeft last van subklinische melkziekte ofwel een gebrek aan calcium rondom afkalven. Dat kost ongemerkt veel melk en het leidt tot nog meer gezondheidsproblemen. 16 mei 2019Gezondheid
Weidegang: voorkom daling melkvetgehalteHier en daar lopen alweer melkkoeien in de wei. Bij de start van het weideseizoen is daling van het melkvetgehalte een veelvoorkomend verschijnsel. 3 mei 2019Voer