Melkvee.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Economie

      Subcategorieën

      • Trends
      • Markt
      • Agribusiness
      • Maatschappij
    • Beleid

      Subcategorieën

      • Politiek
      • Zuivel
    • Stal

      Subcategorieën

      • Staltypen en inrichting
      • Automatisering
      • Melkwinning
    • Voer

      Subcategorieën

      • Ruwvoer
      • Mengvoer en bijproducten
      • Weidegang
      • Bodem en bemesting
      • Gewas
      • Oogst
      • Voeren
    • Gezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Ziektepreventie
    • Fokkerij

      Subcategorieën

      • Fokwaarden
      • Paringssystemen
      • Rassen/kruisen
      • Evenementen
    • Jongvee

      Subcategorieën

      • Gezondheid
      • Huisvesting
      • Voeding
    • Mechanisatie

      Subcategorieën

      • Voederwinning en bemesting
      • Voeren
      • Tractoren, shovels en verreikers
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video's
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Praktijk
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsEconomieAlbert Heijn introduceert kip-rundergehakt en -burger met lagere CO2-uitstoot

Albert Heijn introduceert kip-rundergehakt en -burger met lagere CO2-uitstoot

Reclame voor kip-rundergehakt en runder-kipburgers van Albert Heijn.
Reclame voor kip-rundergehakt en runder-kipburgers van Albert Heijn.
Albert Heijn introduceert half-om-half gehakt van kip en rundvlees, runder-kipburgers en producten met toegevoegd rundereiwit. Deze producten hebben een lagere CO2-uitstoot dan de reguliere rundvleesproducten.

Half-om-half gehakt dat bestaat uit deels varkens- en deels rundergehakt is alom bekend. Nu gaat Albert Heijn ook runder-kip producten aanbieden zoals gehakt en een burger half-om-half, met een deel rundvlees van Nederlandse weidegang koeien en een deel vlees van 1 ster Beter Leven vleeskuikens. „De runder-kip producten hebben minimaal 37 procent minder uitstoot per kilogram product dan de reguliere runder varianten", aldus Albert Heijn.

Ook introduceert Albert Heijn een nieuw assortiment met zeven verschillende producten met toegevoegd rundereiwit. De CO2-emissie reductie voor deze producten bedraagt 9,3 kiloton CO2 per jaar. De nieuwe producten hebben een lagere prijs dan de hamburgers en gehakt van regulier rundvlees.

CO2-uitstoot vermelden

Naast de nieuwe vleesproducten begint de supermarktketen met het vermelden van informatie over de CO2-uitstoot of de inschatting van deze uitstoot op eigenmerkproducten en recepten. Albert Heijn wil daarmee inzichtelijk maken wat het effect is van verschillende soorten eten en drinken op het klimaat. De vermelding van de CO2-uitstoot wordt stapsgewijs ingevoerd. Als eerste komt het op kip, varken, eieren, zalm en vegaproducten van het eigen merk te staan.

Anita Scholte op Reimer, directeur Duurzaamheid & Kwaliteit bij Albert Heijn is trots op deze technologische ontwikkeling die de supermarktketen samen met haar ketenpartners heeft gerealiseerd. „Deze producten hebben een lagere klimaatimpact, de klant betaalt minder en qua smaak proef je geen verschil”, zegt Scholte.

Foto van Tom Schotman
Tekst: Tom Schotman

Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.

Beeld: Albert Heijn

Bron: Albert Heijn

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Melkvee is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn Instagram
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste nieuws uit de melkveehouderij in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Melkvee.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Economie
  • Trends
  • Markt
  • Agribusiness
  • Maatschappij
Beleid
  • Politiek
  • Zuivel
Stal
  • Staltypen en inrichting
  • Automatisering
  • Melkwinning
Voer
  • Ruwvoer
  • Mengvoer en bijproducten
  • Weidegang
  • Bodem en bemesting
  • Gewas
  • Oogst
  • Voeren
Gezondheid
  • Aandoeningen
  • Medicijnen
  • Ziektepreventie
Fokkerij
  • Fokwaarden
  • Paringssystemen
  • Rassen/kruisen
  • Evenementen
Jongvee
  • Gezondheid
  • Huisvesting
  • Voeding
Mechanisatie
  • Voederwinning en bemesting
  • Voeren
  • Tractoren, shovels en verreikers
Melkvee.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Economie
      • Trends
      • Markt
      • Agribusiness
      • Maatschappij
    • Beleid
      • Politiek
      • Zuivel
    • Stal
      • Staltypen en inrichting
      • Automatisering
      • Melkwinning
    • Voer
      • Ruwvoer
      • Mengvoer en bijproducten
      • Weidegang
      • Bodem en bemesting
      • Gewas
      • Oogst
      • Voeren
    • Gezondheid
      • Aandoeningen
      • Medicijnen
      • Ziektepreventie
    • Fokkerij
      • Fokwaarden
      • Paringssystemen
      • Rassen/kruisen
      • Evenementen
    • Jongvee
      • Gezondheid
      • Huisvesting
      • Voeding
    • Mechanisatie
      • Voederwinning en bemesting
      • Voeren
      • Tractoren, shovels en verreikers
  • Marktcijfers
  • Video's
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Praktijk
  • Het LeerErf
Top