Tweede Paasdag kaasboerderijen dag

Voor iedereen die wil weten waar de Boerenkaas van Albert Heijn wordt gemaakt, staan maandag de deuren open. Bijvoorbeeld bij Boris en Ellen Heemskerk in het Zuid-Hollandse Oud Ade. Daar geven ze de koeien de vrije keus. Een groot deel van het jaar staan de staldeuren naar de wei open. Dus als de koeien zin hebben, kunnen ze naar buiten.
Mathijssen Udenhout
In het Brabantse Udenhout melken ze pas om 7 uur ’s ochtends. Na zo’n twee uur zijn alle 180 koeien op Kaasboerderij Mathijssen in de GEA draaimelkstal gemolken, die in 2012 in gebruik werd genomen. De koeien worden gevoerd met een Pellon voerautomaat. Al sinds 1978 levert deze kaasboerderij aan Albert Heijn. Zeven dagen per week produceren Joris (op de foto) en Mascha Mathijssen samen met hun twee medewerkers rauwmelkse kazen.
Groot verschil graskwaliteit
Iedere boer heeft een eigen traditie van kaas maken, aldus Albert Heijn. De ene boer gebruikt ochtendmelk voor de kaasbereiding, de ander gebruikt de avondmelk. Ook verschilt de samenstelling van het gras sterk per regio, volgens Albert Heijn.
In totaal openen tweede Paasdag bijna 100 boerderijen die land-en tuinbouw producten produceren hun deuren. Klik hier om de open dagen bij jou in de buurt te bekijken