Mengvoer hervat prijsdaling

A-brok daalde met 7 cent per 100 kilo naar 20,75 euro per 100 kilo. B-brok liet een daling zien van 9 cent en kost nu 22,45 euro per 100 kilo. Eiwitrijke B-brok met 120 DVE daalde met 7 cent en noteert nu 23,62 euro per 100 kilo.
Zetmeelrijke productiebrokken
Ook de zetmeelrijke brokken noteren lager. De prijs van een productiebrok met 110 DVE kost nu 23,01 euro (-5 cent) en een productiebrok met 120 DVE noteert 24,32 euro per 100 kilo (-8 cent).
Dagprijzen grondstoffen
Bij de grondstoffen zien we de grootste beweging bij de granen. Zowel tarwe als gerst stegen 4 euro per ton en noteren beide 183 euro. Maïsmeel bleef onveranderd staan op 179 euro per ton.
De eiwitrijke grondstoffen blijven stabiel in prijs. De dagprijs voor soja noteert, net als de week ervoor, 382 euro per ton. De prijs van raapzaadschroot steeg licht met 1 euro per ton (229 euro).
Grondstoffenmarkt
Ondanks de ruime graanvoorraden en wereldwijd goede prognoses voor de komende graanoogst, is de graanmarkt erg onstabiel door Russische invloed. De geruchten zijn dat Rusland de graanexport wil beperken om het voedsel in Rusland zelf betaalbaar te houden. Ook zijn oogstprognoses van Russisch graan verlaagd. Daarnaast blijft Europa veel tarwe exporteren, wat vooral veroorzaakt wordt door de goedkope euro, in vergelijking met de dollar.
Door de goede weersomstandigheden in Brazilië en Argentinië en de geruchten dat China minder soja in gaat kopen, is de verwachting dat de sojanoteringen zullen dalen. De verwachting is dat de prijzen voor raapzaadschroot eerder zullen stijgen dan dalen, omdat de marges om raapzaad te crushen slecht zijn.
Zie hieronder een overzicht van de actuele mengvoerprijzen
