Daling mengvoerprijs vlakt af

Zowel de eiwitrijke als energierijke brokken lieten een lichte daling zien. Zo noteren de B-brokken met 110 en 120 DVE respectievelijk twee (23,62 euro) en drie euro (24,69 euro) per 100 kilo lager. Een productiebrok met 110 DVE daalde met twee cent naar 24,10 euro en een productiebrok met 120 DVE kost nu 25,44 euro (-3 cent).
Grondstoffenmengsels
Ook de grondstoffenmengsels lieten weinig verandering zien. Zo noteert een eiwitmengsel met half soja en half raap twee euro lager (31,78 euro). Een energiemengsel met een gelijke verhouding maïs, tarwe en gerst daalde met vier euro naar 19,31 euro.
Grondstoffen
Ook de dagprijzen die mengvoerbedrijven voor grondstoffen rekenen, lijken relatief stabiel. Soja noteerde twee euro per ton hoger (371 euro) en raap twee euro lager (225 euro). Bij granen daalde de prijs van tarwe en gerst met één euro naar respectievelijk 170 en 167 euro per ton. Maïs noteerde gelijk: 183 euro.
Volgens analisten is er meer aanbod dan vraag naar granen. De situatie in Oekraine zorgt er echter voor dat op dit moment de prijzen nauwelijks verder dalen en dat de voorraden toenemen. De verwachting is dat de druk op de graanprijzen voorlopig nog doorgaat.
De verwachting is dat er recordopbrengsten komen voor de nieuwe oogst van sojabonen. De laatste weken stabiliseren de prijzen omdat de Noord-Amerikaanse soja nog niet op de markt is. Wanneer de oogst in de Verenigde Staten op gang komt, verwachten analisten dat de sojaprijzen verder zullen dalen.
Zie hieronder een overzicht van de actuele mengvoerprijzen
