FrieslandCampina streeft naar minder verzadigd vet en suiker

De zogenoemde ‘FrieslandCampina Global Nutritional Standards’ (GNS) zijn voedingscriteria die zijn gericht op het behouden van de natuurlijke voedingsstoffen in melk en het zoveel mogelijk verminderen van de hoeveelheden verzadigd vet, toegevoegde suiker en zout. Als het nodig is past het zuivelbedrijf regionale criteria toe om producten met vitaminen en mineralen te verrijken. Volgens FrieslandCampina dienen de wereldwijde voedingsnormen als leidraad bij herformulering. Wel wordt er rekening gehouden met het producttype en de plaats die ze in neemt in de dagelijkse voeding.
In 2018 voldeed 66 procent van de consumentenproducten aan haar eigen gestelde criteria. Dit is 2 procent meer dan het jaar ervoor. In 2015 lag dit percentage nog op 57. „Vanwege de succesvolle implementatie van de normen en om de voortgang voort te zetten, hebben we besloten om onze 2020-doelstelling te verhogen”, laat de zuivelcoöperatie weten.
Basisproducten versus 'verwenproducten'
Ook streeft FrieslandCampina naar een evenwicht tussen basisvoedingsproducten voor dagelijkse consumptie en ‘verwenproducten’, producten die niet bedoeld zijn voor dagelijks gebruik. De doelstelling is dat 70 procent bestaat uit basisvoedingsproducten. Dit doel werd in 2018, maar ook in de jaren ervoor, ruimschoots gehaald.