Home » Voer » Nieuws » Pure Graze ziet omzet ‘saladebuffetten’ fors groeien

Pure Graze ziet omzet ‘saladebuffetten’ fors groeien

Geplaatst op vrijdag 26-01-2018

In tegenstelling tot berichtgeving, blijkt Pure Graze uit Den Ham nog volop actief. Het bedrijf zette afgelopen jaar zelfs beduidend meer zaaizaden af dan de jaren daarvoor.

Verschillende media meldden dat Pure Graze failliet is. Ado Bloemendal, oprichter en eigenaar, geeft echter aan dat dit enkel de vleeskuikentak betreft. Deze tak werd twee jaar geleden opgericht, maar de inkomsten bleken de kosten niet te kunnen dekken.

Bloemendal kan zich door het afstoten van de vleeskuikentak weer helemaal richten op de andere activiteiten. Dit betreft onder andere het adviseren van veehouders om met lage kosten te weiden en de verkoop van specifieke zaaizaden, beter bekend als saladebuffetten. „De omzet van deze zaaizaadmengsel met klavers en kruiden is in 2017 verdubbeld in vergelijking met de jaren ervoor”, vertelt de ondernemer.

'Vooral gangbare veehouders'

Volgens Bloemendal zijn het vooral gangbare veehouders die op zoek zijn naar een meer kostprijsgerichte manier van boeren. „Ze kiezen ervoor om de koeien zo lang mogelijk te weiden en daar past het Pure Graze-systeem goed bij.” Op het gebied van zaaizaad is het bedrijf bezig met een samenwerking om stappen te kunnen zetten. „Op dit moment is het nog te vroeg om daar concrete informatie over te kunnen geven.”

Pure Graze is in 2003 opgericht door Ado en Karoline Bloemendal. Zij geven veehouders advies bij het intensief weiden van hun veestapel en verkopen speciaal daarvoor samengestelde zaadmengsels. Daarnaast leveren zij de producten die voortgebracht worden op deze bedrijven aan verschillende winkels en supermarkten.

Tekst: Sjouke Jacobsen
Beeld: Pure Graze

Reacties

Kennispartner artikelen
Een 3e gewas met meerwaarde telen?
Het Nederlandse rundveebouwplan bestaat in de basis natuurlijk uit gras en snijmaïs. Meer en meer veehouders ontdekken... Lees meer »
Nu grasland beoordelen op winterschade
Nu de temperatuur weer oploopt na een vorstperiode wordt eventuele winterschade zichtbaar.Engels raaigras is veel gevoeliger voor... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
DSV Zaden Alfa Accountants en Adviseurs AgruniekRijnvallei LG AgroVision MSD Animal Health Nederland Lely Nederland
Kennispartner artikelen
Een 3e gewas met meerwaarde telen?
Het Nederlandse rundveebouwplan bestaat in de basis natuurlijk uit gras en snijmaïs. Meer en meer veehouders ontdekken echter de...
 
Lees meer »
500ste Vector automatisch voersysteem draait
Onlangs werd het 500ste Vector automatische voersysteem geïnstalleerd op een melkveebedrijf in Québec, Canada. Een bijzondere...
 
Lees meer »
Soortenrijk grasland laat hoge opbrengst zien
Door de juiste plantensoorten te combineren kun je de bodem onder grasland verbeteren en meer ruwvoer produceren. Planten kunnen elkaar...
 
Lees meer »
 
Melkvee.nl highlights

GES: ‘Gedwongen afvoer stuk lager dan tien jaar geleden’

De kenmerken klauwgezondheid en ‘besparing voerkosten voor onderhoud’ worden in april...
 

Wageningen UR start vergelijkingsproef Noors Roodbont en Holstein

In navolging van de eerdere Fleckviehproef start de Wageningse universiteit nu een onderzoek naar...
 

Don Bennink op levensduursymposium over genomics, inteelt en kruisen

De Amerikaan Don Bennink was spreker op het levensduursymposium in Heerenveen. In de video vertelt...
 

Landbouwminister zonder kleerscheuren uit I&R-debat

Landbouwminister Schouten is er zonder kleerscheuren vanaf gekomen in het Kamerdebat van vanochtend...
 

Huub Peek op levensduursymposium over geduld en het inteeltprobleem

NVO-bestuurslid Huub Peek benadrukte op het levensduursymposium in Heerenveen het belang van...