Home » Voer » Nieuws » Aandeel ForFarmers doorboort 11 euro-grens

Aandeel ForFarmers doorboort 11 euro-grens

Geplaatst op dinsdag 08-08-2017

7 augustus jl. stond de notering van ForFarmers rond 15.00 uur op 11.05 euro. Het was de all time high van de beurskoers van het aandeel van de Lochemse voergigant. Een dag later noteert het aandeel nog steeds rond de 11 euro.

Het aandeel ForFarmers, geïntroduceerd in mei 2016 op de beurs voor 6,50 euro behoort sinds 20 april tot de grootste stijgers op de Midkap. Volgens John David Roeg, NIBC analist, laat de voerfabrikant uitstekende resultaten zien en is de netto-kaspositie op oorlogssterkte. Toch zag het bedrijf in 2016 de omzet dalen met 6 procent. Exclusief de valutaeffecten was de brutowinst in dat jaar stabiel.

Oorlogskas
ForFarmers zou volgens beursanalisten in april dit jaar ongeveer een half miljard euro beschikbaar hebben voor overnames. Daarmee zou het concern de mogelijkheden om 90 procent aan de omzet en 70 procent aan de nettowinst toe te voegen. Dat kan de voerfabriek realiseren door overnameplannen en -prijzen en dankzij de oorlogskas die dus op sterkte is. Het aandeel ForFarmers, genoteerd op de Midkap, doet het sinds de beursintroductie goed.

Koersdoel
NIBC verhoogde vier maanden geleden het koersdoel voor ForFarmers naar 9,10 euro.Dit koersdoel dankt het aandeel ook aan een optimistischere kijk op de resultaten voor later. Daarnaast spreekt het geïntroduceerde aandelen-inkoopprogramma in het voordeel. KBC Securities gaf als laatste broker een advies. Dat was op 15 juni. Het gaat om een hold advies met een koersdoel van EUR 9,20.

Tekst: Broer de Boer
Beeld: Tom Schotman

Reacties

Kennispartner artikelen
Nu nog gras-klaver zaaien?
Veel percelen met gras-klaver liggen er fris bij. Ze zijn vaak minder bemest maar profiteren van de stikstof die uit de lucht... Lees meer »
Deze week doorzaaien?
De omstandigheden voor doorzaaien zijn deze week uitstekend. De bodemtemperatuur is op orde, er is voldoende vocht en veel... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
Alfa Accountants en Adviseurs DSV Zaden Lely Nederland AgroVision MSD Animal Health Nederland LG Boehringer Ingelheim
Kennispartner artikelen
Nu nog gras-klaver zaaien?
Veel percelen met gras-klaver liggen er fris bij. Ze zijn vaak minder bemest maar profiteren van de stikstof die uit de lucht gebonden is....
 
Lees meer »
Nu grasland beoordelen
Nu het groeiseizoen op zijn einde gaat lopen is het verstandig alweer na te denken over het bouwplan 2018. Een belangrijke stap daarbij is...
 
Bekijk de video »
Waarom zou ik mezelf en mijn bedrijf analyseren?
Waar liggen precies de kansen en bedreigingen voor jouw onderneming? Wat zijn de sterkten en zwakten van de zaak? Het is goed om die vragen...
 
Lees meer »
 
Melkvee.nl highlights

'Carola Schouten minister van Landbouw met eigen ministerie'

CU-onderhandelaar Carola Schouten wordt volgens De Telegraaf de nieuwe minister van Landbouw in het...
 

Topkuil van 'oud' grasland

Topkuilfinalist Martin Immink uit het Overijsselse Daarle focust zich helemaal op de grasteelt en...
 

FrieslandCampina waarschuwt voor mogelijke standstill-maatregel in 2018

Het bestuur van FrieslandCampina maakt in een brief zijn leden-melkveehouders bewust van de werking...
 

NZO: Grupstal beperkt dieren bij uitoefenen natuurlijk gedrag

De Nederlandse Zuivelorganisatie is van mening dat het aanbinden van dieren niet past bij de...
 

‘FrieslandCampina moet afnemers informeren over welzijnsvoordelen grupstal’

Zo’n 150 grupstalboeren, leden van FrieslandCampina in Noord-Nederland, zijn donderdag...