Home » Voer » Nieuws » Aandeel ForFarmers doorboort 11 euro-grens

Aandeel ForFarmers doorboort 11 euro-grens

Geplaatst op dinsdag 08-08-2017

7 augustus jl. stond de notering van ForFarmers rond 15.00 uur op 11.05 euro. Het was de all time high van de beurskoers van het aandeel van de Lochemse voergigant. Een dag later noteert het aandeel nog steeds rond de 11 euro.

Het aandeel ForFarmers, geïntroduceerd in mei 2016 op de beurs voor 6,50 euro behoort sinds 20 april tot de grootste stijgers op de Midkap. Volgens John David Roeg, NIBC analist, laat de voerfabrikant uitstekende resultaten zien en is de netto-kaspositie op oorlogssterkte. Toch zag het bedrijf in 2016 de omzet dalen met 6 procent. Exclusief de valutaeffecten was de brutowinst in dat jaar stabiel.

Oorlogskas
ForFarmers zou volgens beursanalisten in april dit jaar ongeveer een half miljard euro beschikbaar hebben voor overnames. Daarmee zou het concern de mogelijkheden om 90 procent aan de omzet en 70 procent aan de nettowinst toe te voegen. Dat kan de voerfabriek realiseren door overnameplannen en -prijzen en dankzij de oorlogskas die dus op sterkte is. Het aandeel ForFarmers, genoteerd op de Midkap, doet het sinds de beursintroductie goed.

Koersdoel
NIBC verhoogde vier maanden geleden het koersdoel voor ForFarmers naar 9,10 euro.Dit koersdoel dankt het aandeel ook aan een optimistischere kijk op de resultaten voor later. Daarnaast spreekt het geïntroduceerde aandelen-inkoopprogramma in het voordeel. KBC Securities gaf als laatste broker een advies. Dat was op 15 juni. Het gaat om een hold advies met een koersdoel van EUR 9,20.

Tekst: Broer de Boer
Beeld: Tom Schotman

Reacties

Kennispartner artikelen
Optimale droogstand voor gezonde kalveren
Een goede kalveropfok begint met een goed droogstandsmanagement. Dit staat immers aan de basis van kwalitatief én... Lees meer »
Een opbrengstzeker bouwplan
In de ruwvoerteelt heb je veel zelf in de hand, maar niet het klimaat. Toenemende weersextremen in temperatuur, neerslag en wind... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
Alfa Accountants en Adviseurs Lely Nederland DSV Zaden MSD Animal Health Nederland Boehringer Ingelheim AgroVision AgruniekRijnvallei LG
Kennispartner artikelen
Een opbrengstzeker bouwplan
In de ruwvoerteelt heb je veel zelf in de hand, maar niet het klimaat. Toenemende weersextremen in temperatuur, neerslag en wind zetten de...
 
Lees meer »
Beter ruwvoer met de nieuwe BemestingPlanner
Betere kwaliteit ruwvoer, bemestingadvies per perceel en per snede voor het hele jaar, inzicht in de beschikbare mest door het jaar heen...
 
Lees meer »
Nieuw registratiesysteem voor bedrijven die weidemelk produceren
Onlangs is de Grazeway R geintroduceerd, een nieuw systeem waarmee de weidegang per koe automatisch geregistreerd wordt. Het systeem...
 
Lees meer »
Hoeveel melkvee mag ik in 2018 houden?
Een melkveehouder mag vanaf 2018 niet méér fosfaat produceren dan er rechten zijn. Daar kan de sector onderhand wel vanuit...
 
Lees meer »
 
Melkvee.nl highlights

Alfa: Tijdig koeien afvoeren

Accountantsorganisatie Alfa attendeert melkveehouders om in 2018 tijdig koeien weg te doen, als ze...
 

Cumela met trekkers naar Binnenhof voor invoering kenteken

Cumela Nederland gaat morgen met (land-)bouwvoertuigen naar het Binnenhof in Den Haag. Met deze...
 

Samenwerking A-ware en AH: 3 cent extra voor de boer

A-ware en Albert Heijn hebben een overeenkomst gesloten voor het leveren zuivelproducten voor het...
 

Uitgebreide fotoserie Holland Holstein sHow

De enige landelijke fokveedag die elk jaar gehouden wordt, de HHH-show, bracht dit jaar als vanouds...
 

Indexdraai roodbont: hoogst beschikbare stier komt uit Duitsland

Met Fageno en Julandy worden de hoogste beschikbare roodbonte stieren met Nederlandse dochters aan...