Home » Voer » Nieuws » Aandeel ForFarmers doorboort 11 euro-grens

Aandeel ForFarmers doorboort 11 euro-grens

Geplaatst op dinsdag 08-08-2017

7 augustus jl. stond de notering van ForFarmers rond 15.00 uur op 11.05 euro. Het was de all time high van de beurskoers van het aandeel van de Lochemse voergigant. Een dag later noteert het aandeel nog steeds rond de 11 euro.

Het aandeel ForFarmers, geïntroduceerd in mei 2016 op de beurs voor 6,50 euro behoort sinds 20 april tot de grootste stijgers op de Midkap. Volgens John David Roeg, NIBC analist, laat de voerfabrikant uitstekende resultaten zien en is de netto-kaspositie op oorlogssterkte. Toch zag het bedrijf in 2016 de omzet dalen met 6 procent. Exclusief de valutaeffecten was de brutowinst in dat jaar stabiel.

Oorlogskas
ForFarmers zou volgens beursanalisten in april dit jaar ongeveer een half miljard euro beschikbaar hebben voor overnames. Daarmee zou het concern de mogelijkheden om 90 procent aan de omzet en 70 procent aan de nettowinst toe te voegen. Dat kan de voerfabriek realiseren door overnameplannen en -prijzen en dankzij de oorlogskas die dus op sterkte is. Het aandeel ForFarmers, genoteerd op de Midkap, doet het sinds de beursintroductie goed.

Koersdoel
NIBC verhoogde vier maanden geleden het koersdoel voor ForFarmers naar 9,10 euro.Dit koersdoel dankt het aandeel ook aan een optimistischere kijk op de resultaten voor later. Daarnaast spreekt het geïntroduceerde aandelen-inkoopprogramma in het voordeel. KBC Securities gaf als laatste broker een advies. Dat was op 15 juni. Het gaat om een hold advies met een koersdoel van EUR 9,20.

Tekst: Broer de Boer
Beeld: Tom Schotman

Reacties

Kennispartner artikelen
Een 3e gewas met meerwaarde telen?
Het Nederlandse rundveebouwplan bestaat in de basis natuurlijk uit gras en snijmaïs. Meer en meer veehouders ontdekken... Lees meer »
Nu grasland beoordelen op winterschade
Nu de temperatuur weer oploopt na een vorstperiode wordt eventuele winterschade zichtbaar.Engels raaigras is veel gevoeliger voor... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
Alfa Accountants en Adviseurs Lely Nederland AgruniekRijnvallei DSV Zaden MSD Animal Health Nederland AgroVision LG
Kennispartner artikelen
Een 3e gewas met meerwaarde telen?
Het Nederlandse rundveebouwplan bestaat in de basis natuurlijk uit gras en snijmaïs. Meer en meer veehouders ontdekken echter de...
 
Lees meer »
Soortenrijk grasland laat hoge opbrengst zien
Door de juiste plantensoorten te combineren kun je de bodem onder grasland verbeteren en meer ruwvoer produceren. Planten kunnen elkaar...
 
Lees meer »
Pionier melkt al 23 jaar met robot
In 1992 introduceerde Lely de melkrobot, een ontwikkeling die de markt enorm heeft veranderd. Vorig jaar was dit 25 jaar geleden en dit...
 
Lees meer »
 
Melkvee.nl highlights

GES: ‘Gedwongen afvoer stuk lager dan tien jaar geleden’

De kenmerken klauwgezondheid en ‘besparing voerkosten voor onderhoud’ worden in april...
 

Wageningen UR start vergelijkingsproef Noors Roodbont en Holstein

In navolging van de eerdere Fleckviehproef start de Wageningse universiteit nu een onderzoek naar...
 

Don Bennink op levensduursymposium over genomics, inteelt en kruisen

De Amerikaan Don Bennink was spreker op het levensduursymposium in Heerenveen. In de video vertelt...
 

Landbouwminister zonder kleerscheuren uit I&R-debat

Landbouwminister Schouten is er zonder kleerscheuren vanaf gekomen in het Kamerdebat van vanochtend...
 

Huub Peek op levensduursymposium over geduld en het inteeltprobleem

NVO-bestuurslid Huub Peek benadrukte op het levensduursymposium in Heerenveen het belang van...