Home » Voer » Nieuws » Aandeel ForFarmers doorboort 11 euro-grens

Aandeel ForFarmers doorboort 11 euro-grens

Geplaatst op dinsdag 08-08-2017

7 augustus jl. stond de notering van ForFarmers rond 15.00 uur op 11.05 euro. Het was de all time high van de beurskoers van het aandeel van de Lochemse voergigant. Een dag later noteert het aandeel nog steeds rond de 11 euro.

Het aandeel ForFarmers, geïntroduceerd in mei 2016 op de beurs voor 6,50 euro behoort sinds 20 april tot de grootste stijgers op de Midkap. Volgens John David Roeg, NIBC analist, laat de voerfabrikant uitstekende resultaten zien en is de netto-kaspositie op oorlogssterkte. Toch zag het bedrijf in 2016 de omzet dalen met 6 procent. Exclusief de valutaeffecten was de brutowinst in dat jaar stabiel.

Oorlogskas
ForFarmers zou volgens beursanalisten in april dit jaar ongeveer een half miljard euro beschikbaar hebben voor overnames. Daarmee zou het concern de mogelijkheden om 90 procent aan de omzet en 70 procent aan de nettowinst toe te voegen. Dat kan de voerfabriek realiseren door overnameplannen en -prijzen en dankzij de oorlogskas die dus op sterkte is. Het aandeel ForFarmers, genoteerd op de Midkap, doet het sinds de beursintroductie goed.

Koersdoel
NIBC verhoogde vier maanden geleden het koersdoel voor ForFarmers naar 9,10 euro.Dit koersdoel dankt het aandeel ook aan een optimistischere kijk op de resultaten voor later. Daarnaast spreekt het geïntroduceerde aandelen-inkoopprogramma in het voordeel. KBC Securities gaf als laatste broker een advies. Dat was op 15 juni. Het gaat om een hold advies met een koersdoel van EUR 9,20.

Tekst: Broer de Boer
Beeld: Tom Schotman

Reacties

Kennispartner artikelen
“Geen luxe-product maar een echte must.”
Voor veehouder Henrie Kloosterboer is de automatisch voerschuiver geen ‘luxe product’, maar een must op zijn bedrijf.... Lees meer »
Stem grasmengsel af op het gebruiksdoel
Nu de oogst van akkerbouwgewassen op gang komt kan weer nieuw grasland gezaaid worden. Door het grasmengsel goed af te stemmen op... Lees meer »
MARGE-MONITOR MELKVEEHOUDERIJ
 
+0,03
Marge in euro per 100 kg meetmelk
 
Melkopbrengst
Kritieke melkopbrengst
Voersaldo
Een initiatief van:

De cijfers zijn gebaseerd op jaarrollende gegevens uit het bedrijfsanalysesysteem van Alfa, aangevuld met externe data over melk-, voer- en veeprijzen'.
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
MSD Animal Health Nederland DSV Zaden Boehringer Ingelheim Alfa Accountants en Adviseurs LG AgroVision Lely Nederland
Kennispartner artikelen
Minder melk verliezen door de fitbit?
ZLTO, Connecterra en AgroVision zijn een project gestart rondom data en sensoren in de melkveehouderij. De koeien op de betrokken bedrijven...
 
Lees meer »
Precisievoeren met nieuwe mineraal doseerder
Recent is een systeem ontwikkeld als aanvulling op automatische voersystemen waardoor deze nog preciezer mineralen kan doseren. Het...
 
Lees meer »
Meer eiwit en gras met minder bemesting
Ten opzichte van puur gras produceert een grasklaverweide meer tonnen droge stof en ruw eiwit, en dit met minder bemesting. Klaver bindt...
 
Lees meer »
 
Melkvee.nl highlights

CRV publiceert kappacaseïne-varianten bij stieren

In de juli-uitgave van het vakblad Melkvee stond een artikel over kappacaseïne. Aanleiding was...
 

Kwaliteit kuilen in Zuid-Nederland beduidend lager

Graskuilen in het zuiden scoren wat kwaliteit betreft beduidend lager dan de kuilen in de overige...
 

FC geeft toe aan druk en betaalt Gommer 75 procent geleverde melk

FrieslandCampina betaalt Kringloopwijzer-weigeraar Henk Gommer uit Zevenhuizen (GR) alsnog uit voor...
 

Veerman vreest intensivering veehouderij, ondanks nieuwe wetten

Over veebezetting per hectare kun je discussieren, maar ingewikkelder dan grond en staarten tellen...
 

Indexdraai roodbont: Exterieurcrack Jotani in top 10

Lowlands Bolero uit de ijzersterk fokkende Julia-koefamilie leek vast gebeiteld op de eerste plaats...