Home » Voer » Jongvee » Trouw vernieuwt samenstelling Sprayfo

Trouw vernieuwt samenstelling Sprayfo

Geplaatst op maandag 09-01-2017

Trouw Nutrition, producent van Sprayfo kalvermelk, heeft de productsamenstelling van Sprayfo vernieuwd met gezondheidsbevorderende ingrediënten, op basis van de laatste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek.

Trouw biedt de vernieuwd kalvermelk aan met een ‘Health Support pakket’, een pakket van praktische informatie en hulpmiddelen. Daarmee wil Sprayfo melkveehouders helpen met het efficiënt opfokken van sterke, gezonde kalveren.

De vernieuwde samenstelling is volgens de kalvermelkproducent verrijkt met een uitgebalanceerde hoeveelheid ingrediënten die een gezonde kalveropfok op vier manieren ondersteunen. Het product moet de opname van voedingsstoffen verbeteren, de pH-functionaliteit van het spijsverteringskanaal optimaliseren, de immuniteit versterken en de gunstige eigenschappen van de darmflora behouden.

Probiotica, prebiotica en kortketenigevetzuren

Het product is gebaseerd op een hoog oplosbaar, op melk gebaseerd concentraat, of op een concentraat dat weiproteïne bevat om de oplosbaarheid en stabiliteit te verbeteren. „Dit verhoogt de voerefficiëntie en –absorptie”, stelt de kalvermelkproducent.

Sprayfo’s nieuwe samenstelling bevat ook probiotica, prebiotica en kortketenige vetzuren om de darmwand en de bacteriële balans in het darmkanaal te verbeteren. „Dit bevordert een hogere daggroei, gezonde kalveren en helpt om speendips te voorkomen.” Sprayfo voorziet bovendien in organische zuren en zouten om de pH-functionaliteit te optimaliseren in het volledige spijsverteringskanaal wat moet leiden tot een betere eiwitbenutting.

 

Beeld: Sprayfo

Reacties

Kennispartner artikelen
Groot fiscaal voordeel op Automatisch Voersysteem
Het Lely Vector Automatisch voersysteem met voerkeuken is ook in 2017 opgenomen in de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de... Lees meer »
Optimale droogstand voor gezonde kalveren
Een goede kalveropfok begint met een goed droogstandsmanagement. Dit staat immers aan de basis van kwalitatief én... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
Lely Nederland AgruniekRijnvallei AgroVision DSV Zaden Alfa Accountants en Adviseurs LG MSD Animal Health Nederland
Kennispartner artikelen
‘We kunnen de Juno niet meer missen!’
Toen Marcel Meijer uit Holthone (Ov.) in 2012 de Juno 150 aanschafte hadden ze niet gedacht dat ze er zo veel voordeel van zouden beleven....
 
Lees meer »
In een keer van alle ordners af
AgroVision start met een nieuw online boekhoudprogramma speciaal voor de agrarische sector. Betrouwbaar boekhouden met de voordelen van...
 
Lees meer »
Ervaringen shredlage in 2017
Shredlage mais heeft in 2017 niet geleid tot een significant hogere melkproductie. Wel tot gezondere koeien door een hogere...
 
Lees meer »
Tussenstand VEM wedstrijd: 990 VEM bij 38,8% ds
Elke winter organiseert maisveredelaar LG de Grote VEM-wedstrijd. Maistelers sturen hun beste kuilanalyses in, zodat er inzicht komt in de...
 
Lees meer »
advertentie
 
Melkvee.nl highlights

Van Holstein naar zuivere Jerseys

Afgelopen dinsdag organiseerde Koole&Liebregts een Jersey Profieldag. Naast een...
 

'Beter een kleine degelijke organisatie dan een grote die dat niet is'

LTO-voorman Marc Calon blijft pal achter zijn uitspraak staan om fraudeurs te royeren uit de LTO....
 

FrieslandCampina gaat door met straffen van Henk Gommer

FrieslandCampina houdt ook over januari 25 procent (2.900 euro) in op het melkgeld van...
 

Ministerie erkent eigen fouten rond bedrijfsblokkades

Het ministerie van Landbouw heeft de blokkade van ruim 150 bedrijven opgeheven. Zo ging men er bij...
 

Nabeschouwing Groninger trekkerprotest tegen gaswinning (video)

Afgelopen donderdag zijn Groninger boeren massaal met trekkers naar Den Haag gekomen. Zij...