Home » Voer » Jongvee » 2 weken tot 2 maanden » Trouw vernieuwt samenstelling Sprayfo

Trouw vernieuwt samenstelling Sprayfo

Geplaatst op maandag 09-01-2017

Trouw Nutrition, producent van Sprayfo kalvermelk, heeft de productsamenstelling van Sprayfo vernieuwd met gezondheidsbevorderende ingrediënten, op basis van de laatste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek.

Trouw biedt de vernieuwd kalvermelk aan met een ‘Health Support pakket’, een pakket van praktische informatie en hulpmiddelen. Daarmee wil Sprayfo melkveehouders helpen met het efficiënt opfokken van sterke, gezonde kalveren.

De vernieuwde samenstelling is volgens de kalvermelkproducent verrijkt met een uitgebalanceerde hoeveelheid ingrediënten die een gezonde kalveropfok op vier manieren ondersteunen. Het product moet de opname van voedingsstoffen verbeteren, de pH-functionaliteit van het spijsverteringskanaal optimaliseren, de immuniteit versterken en de gunstige eigenschappen van de darmflora behouden.

Probiotica, prebiotica en kortketenigevetzuren

Het product is gebaseerd op een hoog oplosbaar, op melk gebaseerd concentraat, of op een concentraat dat weiproteïne bevat om de oplosbaarheid en stabiliteit te verbeteren. „Dit verhoogt de voerefficiëntie en –absorptie”, stelt de kalvermelkproducent.

Sprayfo’s nieuwe samenstelling bevat ook probiotica, prebiotica en kortketenige vetzuren om de darmwand en de bacteriële balans in het darmkanaal te verbeteren. „Dit bevordert een hogere daggroei, gezonde kalveren en helpt om speendips te voorkomen.” Sprayfo voorziet bovendien in organische zuren en zouten om de pH-functionaliteit te optimaliseren in het volledige spijsverteringskanaal wat moet leiden tot een betere eiwitbenutting.

 

Beeld: Sprayfo

Reacties

Kennispartner artikelen
Jongveeopfok op hoog niveau
Met 80 melkkoeien en 30 hectare grond is het bedrijf van Van der Kolk behoorlijk intensief. De gemiddelde jaarproductie per koe... Lees meer »
Hoe maak ik kunstmelk aan?
Het op de juiste manier aanmaken van kunstmelk is van belang voor een goede opname en groei van het kalf. In deze video wordt op... Bekijk de video »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
DSV Zaden LG MSD Animal Health Nederland Alfa Accountants en Adviseurs AgroVision Lely Nederland AgruniekRijnvallei Boehringer Ingelheim
Kennispartner artikelen
Beter ruwvoer met de nieuwe BemestingPlanner
Betere kwaliteit ruwvoer, bemestingadvies per perceel en per snede voor het hele jaar, inzicht in de beschikbare mest door het jaar heen...
 
Lees meer »
Nieuw registratiesysteem voor bedrijven die weidemelk produceren
Onlangs is de Grazeway R geintroduceerd, een nieuw systeem waarmee de weidegang per koe automatisch geregistreerd wordt. Het systeem...
 
Lees meer »
De lessen uit maisseizoen 2017
Al drie jaar op rij kunnen we spreken over een groeizoen met weersextremen. Volgens deskundigen zullen we moeten leren omgaan met extremen...
 
Lees meer »
Hoeveel melkvee mag ik in 2018 houden?
Een melkveehouder mag vanaf 2018 niet méér fosfaat produceren dan er rechten zijn. Daar kan de sector onderhand wel vanuit...
 
Lees meer »
 
Melkvee.nl highlights

Samenwerking A-ware en AH: 3 cent extra voor de boer

A-ware en Albert Heijn hebben een overeenkomst gesloten voor het leveren zuivelproducten voor het...
 

Uitgebreide fotoserie Holland Holstein sHow

De enige landelijke fokveedag die elk jaar gehouden wordt, de HHH-show, bracht dit jaar als vanouds...
 

Indexdraai roodbont: hoogst beschikbare stier komt uit Duitsland

Met Fageno en Julandy worden de hoogste beschikbare roodbonte stieren met Nederlandse dochters aan...
 

Indexdraai zwartbont: Balisto meldt zich andermaal aan de top

Danno blijft ondanks een kleine daling van zijn productie-index, ruimschoots lijstaanvoerder bij de...
 

Fosfaatrechten: ook 10 procent afroming bij lease

Melkveehouders kunnen volgend jaar ook fosfaatrechten leasen. Net als bij aankoop, wordt ook bij...