Impact eigen ruwvoerproductie op voerwinst

Geplaatst op maandag 29-08-2016

Uw eigen ruwvoerproductie heeft een behoorlijke invloed op de voerwinst. Bij hogere opbrengsten neemt de voerwinst toe, zeker ruw eiwit draagt bij aan een hogere voerwinst. Maatregelen en keuzes die leiden tot kuilen met een hogere VEM en/of ruw eiwit leveren rendement op.

In CowVision VoerwinstMonitor leggen we dagelijks de werkelijke rantsoenopname vast. Op het trendoverzicht technisch en financieel worden de werkelijke voerkosten berekend. Voor ruwvoer, mengvoer, bijproducten en mineralen brengen we afzonderlijk de maandelijkse kosten in beeld. Ook het aandeel opgenomen ruwvoer uit het rantsoen wordt berekend.

De voerwinst berekenen we met de automatisch ingelezen melkafrekeningen. Het effect van betere of slechtere kuilen op de voerwinst heeft u snel in beeld en u krijgt u snel gevoel bij de impact van een goede ruwvoerwinning.

De gevoerde hoeveelheden noteert u eenvoudig met CowVision op de smartphone of tablet. Met weinig tijd kunt u, tijdens het laden van de wagen, de laadlijst stap voor stap doorlopen. Meer weten? Ga naar www.voerwinstmonitor.nl

Tekst: AgroVision
Agrovision levert programma’s voor management en boekhouding voor de agrarische ondernemer in binnen- en buitenland. Voor de agribusiness biedt Agrovision hoogwaardige ICT-oplossingen. De agrarische software van Agrovision is niet alleen praktisch, maar ook altijd up-to-date. Agrovision speelt in op ontwikkelingen in de agrarische sector, de gewijzigde regelgeving en de wensen en suggesties van gebruiker.
advertentie
 
Melkvee.nl highlights

Provinciale competitie nieuw element binnen Topkuil 2017

Topkuil start voor het zesde jaar op rij. Vanaf nu kunnen melkveehouders hun voorjaarskuil weer...
 

Fotoserie: Kijkje achter de schermen bij Eurofins

Vrijwel elke veehouder laat zijn gras- en/of maïskuilen analyseren. Maar wat er achter de...
 

Beatrix 70 maakt eerder 10.000 kilo vet en eiwit dan 100.000 kilo melk

Beatrix 70 van de familie Spruit uit Zegveld (UT), de Russel-dochter van de via de Beste...
 

John de Vries neemt toch weer deel aan de NRM

Waar de algemeen kampioene van de NRM 2014, Bons-Holsteins Koba 191, haar titel niet kan...
 

Fosfaatrechten fiscaal gelijkgesteld aan melkquotum

Voor melkveehouders is er meer duidelijkheid over de fiscale gevolgen van de fosfaatrechten. Zo is...