Impact eigen ruwvoerproductie op voerwinst

Geplaatst op maandag 29-08-2016

Uw eigen ruwvoerproductie heeft een behoorlijke invloed op de voerwinst. Bij hogere opbrengsten neemt de voerwinst toe, zeker ruw eiwit draagt bij aan een hogere voerwinst. Maatregelen en keuzes die leiden tot kuilen met een hogere VEM en/of ruw eiwit leveren rendement op.

In CowVision VoerwinstMonitor leggen we dagelijks de werkelijke rantsoenopname vast. Op het trendoverzicht technisch en financieel worden de werkelijke voerkosten berekend. Voor ruwvoer, mengvoer, bijproducten en mineralen brengen we afzonderlijk de maandelijkse kosten in beeld. Ook het aandeel opgenomen ruwvoer uit het rantsoen wordt berekend.

De voerwinst berekenen we met de automatisch ingelezen melkafrekeningen. Het effect van betere of slechtere kuilen op de voerwinst heeft u snel in beeld en u krijgt u snel gevoel bij de impact van een goede ruwvoerwinning.

De gevoerde hoeveelheden noteert u eenvoudig met CowVision op de smartphone of tablet. Met weinig tijd kunt u, tijdens het laden van de wagen, de laadlijst stap voor stap doorlopen. Meer weten? Ga naar www.voerwinstmonitor.nl

Tekst: AgroVision
Agrovision levert programma’s voor management en boekhouding voor de agrarische ondernemer in binnen- en buitenland. Voor de agribusiness biedt Agrovision hoogwaardige ICT-oplossingen. De agrarische software van Agrovision is niet alleen praktisch, maar ook altijd up-to-date. Agrovision speelt in op ontwikkelingen in de agrarische sector, de gewijzigde regelgeving en de wensen en suggesties van gebruiker.
advertentie
 
Melkvee.nl highlights

GES: ‘Gedwongen afvoer stuk lager dan tien jaar geleden’

De kenmerken klauwgezondheid en ‘besparing voerkosten voor onderhoud’ worden in april...
 

Wageningen UR start vergelijkingsproef Noors Roodbont en Holstein

In navolging van de eerdere Fleckviehproef start de Wageningse universiteit nu een onderzoek naar...
 

Don Bennink op levensduursymposium over genomics, inteelt en kruisen

De Amerikaan Don Bennink was spreker op het levensduursymposium in Heerenveen. In de video vertelt...
 

Landbouwminister zonder kleerscheuren uit I&R-debat

Landbouwminister Schouten is er zonder kleerscheuren vanaf gekomen in het Kamerdebat van vanochtend...
 

Huub Peek op levensduursymposium over geduld en het inteeltprobleem

NVO-bestuurslid Huub Peek benadrukte op het levensduursymposium in Heerenveen het belang van...