Impact eigen ruwvoerproductie op voerwinst

Geplaatst op maandag 29-08-2016

Uw eigen ruwvoerproductie heeft een behoorlijke invloed op de voerwinst. Bij hogere opbrengsten neemt de voerwinst toe, zeker ruw eiwit draagt bij aan een hogere voerwinst. Maatregelen en keuzes die leiden tot kuilen met een hogere VEM en/of ruw eiwit leveren rendement op.

In CowVision VoerwinstMonitor leggen we dagelijks de werkelijke rantsoenopname vast. Op het trendoverzicht technisch en financieel worden de werkelijke voerkosten berekend. Voor ruwvoer, mengvoer, bijproducten en mineralen brengen we afzonderlijk de maandelijkse kosten in beeld. Ook het aandeel opgenomen ruwvoer uit het rantsoen wordt berekend.

De voerwinst berekenen we met de automatisch ingelezen melkafrekeningen. Het effect van betere of slechtere kuilen op de voerwinst heeft u snel in beeld en u krijgt u snel gevoel bij de impact van een goede ruwvoerwinning.

De gevoerde hoeveelheden noteert u eenvoudig met CowVision op de smartphone of tablet. Met weinig tijd kunt u, tijdens het laden van de wagen, de laadlijst stap voor stap doorlopen. Meer weten? Ga naar www.voerwinstmonitor.nl

Tekst: AgroVision
Agrovision levert programma’s voor management en boekhouding voor de agrarische ondernemer in binnen- en buitenland. Voor de agribusiness biedt Agrovision hoogwaardige ICT-oplossingen. De agrarische software van Agrovision is niet alleen praktisch, maar ook altijd up-to-date. Agrovision speelt in op ontwikkelingen in de agrarische sector, de gewijzigde regelgeving en de wensen en suggesties van gebruiker.
advertentie
 
Melkvee.nl highlights

Alfa: Tijdig koeien afvoeren

Accountantsorganisatie Alfa attendeert melkveehouders om in 2018 tijdig koeien weg te doen, als ze...
 

Cumela met trekkers naar Binnenhof voor invoering kenteken

Cumela Nederland gaat morgen met (land-)bouwvoertuigen naar het Binnenhof in Den Haag. Met deze...
 

Samenwerking A-ware en AH: 3 cent extra voor de boer

A-ware en Albert Heijn hebben een overeenkomst gesloten voor het leveren zuivelproducten voor het...
 

Uitgebreide fotoserie Holland Holstein sHow

De enige landelijke fokveedag die elk jaar gehouden wordt, de HHH-show, bracht dit jaar als vanouds...
 

Indexdraai roodbont: hoogst beschikbare stier komt uit Duitsland

Met Fageno en Julandy worden de hoogste beschikbare roodbonte stieren met Nederlandse dochters aan...