CowVision brengt alles samen

Geplaatst op donderdag 02-11-2017

“We zagen het jaren geleden aankomen: online werd het toverwoord. Ineens wilde iedereen online. Er kwamen nieuwe technieken, die elkaar snel opvolgden. Kijk eens naar de eerste mobiele telefoon die je in handen kreeg. Onvergelijkbaar met de huidige smartphones.” Aan het woord is Gerrit Braakman, businessunitmanager Melkveehouderij bij AgroVision.

als softwarebedrijf speel je daar dan op in. De nieuwe technieken gaven ons nieuwe mogelijkheden. Uitwisseling van data werd bijvoorbeeld veel eenvoudiger, en mobiel werken. Maar techniek is ondergeschikt. Onze klant maakt het niet uit als het programma maar goed werkt.
We begonnen met een herbouwtraject van onze melkveeprogramma´s, we kwamen op de markt met CowVision. Onze visie bij CowVision is, dat de melkveehouder niets heeft aan allerlei losse systemen en onderdelen. Dat is niet meer van deze tijd. In CowVision brengen wij alle aspecten van het melkveebedrijf in een slimme cockpit. We werken met vijf hoofdthema´s die iedere melkveehouder zal herkennen: Diermanagement, Voeding, Mineraal, Grond&Gewas en Financieel.
Klanten werken graag met de software en zijn erg gewend en vertrouwd met ene product. Ze stappen dus niet snel over op iets nieuws. We zijn blij met hun tevredenheid, maar bieden ze ook graag iets nieuws. Daarom kiezen wij ervoor om klanten iets extra´s te bieden terwijl ze met hun vertrouwde producten kunnen werken. Het beste van beiden. Klanten konden zo rustig wennen. Eerst met een app op de smartphone; altijd & overal kunnen werken. In de stal, op de trekker, aan de keukentafel. Daarna boden we steeds meer, DierAnalyse, Voeding, en Mineralen en nu volgt Grond & Gewas.

En som willen we te snel. Grond & Gewas bijvoorbeeld, hadden we bijna af, en toch, zijn we opnieuw begonnen. We hadden het product eigenlijk te groot gemaakt. Maar samen met gebruikers van het eerste uur, hebben we het aantal functionaliteiten kleiner gemaakt. We rollen het product nu uit en de reacties zijn zeer positief.

Ook aan het laatste thema Financieel wordt nu de laatste hand gelegd. Want ook de online ontwikkelingen in de financiële hoek gaan snel. Klanten vragen om online facturering, alle facturen in één dossier. We zien dat behoefte aan de combinatie van technische gegevens met online boekhouding sterk toenemen. Technische en financiele data gaan nou eenmaal hand in hand.

Dat is de kracht van CowVision. Integraal het hele bedrijf in beeld.
En voor de melkveehouder die dat wil, ook data-uitwisseling met bijvoorbeeld zijn adviseur.”

Braakman ziet wereldwijd toenemende interesse voor CowVision. “Nederland heeft een prachtige vooruitstrevend melkveesector. Daar kijkt de hele wereld naar. En een product als CowVision past bij een moderne sector. Met dit product kunnen we de wereld over. Want, wat werkt in onze prachtige Nederlandse melkveesector, heeft zich bewezen, en daar is plek voor over de hele wereld.”

 

Agrovision levert programma’s voor management en boekhouding voor de agrarische ondernemer in binnen- en buitenland. Voor de agribusiness biedt Agrovision hoogwaardige ICT-oplossingen. De agrarische software van Agrovision is niet alleen praktisch, maar ook altijd up-to-date. Agrovision speelt in op ontwikkelingen in de agrarische sector, de gewijzigde regelgeving en de wensen en suggesties van gebruiker.
advertentie
 
Melkvee.nl highlights

Van Holstein naar zuivere Jerseys

Afgelopen dinsdag organiseerde Koole&Liebregts een Jersey Profieldag. Naast een...
 

'Beter een kleine degelijke organisatie dan een grote die dat niet is'

LTO-voorman Marc Calon blijft pal achter zijn uitspraak staan om fraudeurs te royeren uit de LTO....
 

FrieslandCampina gaat door met straffen van Henk Gommer

FrieslandCampina houdt ook over januari 25 procent (2.900 euro) in op het melkgeld van...
 

Ministerie erkent eigen fouten rond bedrijfsblokkades

Het ministerie van Landbouw heeft de blokkade van ruim 150 bedrijven opgeheven. Zo ging men er bij...
 

Nabeschouwing Groninger trekkerprotest tegen gaswinning (video)

Afgelopen donderdag zijn Groninger boeren massaal met trekkers naar Den Haag gekomen. Zij...