Lely Lotus Haaktand: al 50 jaar een succes!

Geplaatst op dinsdag 06-10-2015

2015 is voor Lely een bijzonder jaar. In 1965, precies 50 jaar geleden, werd de eerste schudder uitgerust met de nog steeds unieke Lely haaktand. De haaktand vormt tot op vandaag een begrip in alles wat met hooibouw te maken heeft en zal nog lang onlosmakelijk verbonden worden aan het bedrijf Lely, dat heeft zo zijn redenen.

De vorm van de Lotus schuddertand is uniek. Door zijn slepende stand en slim ontwerp is de Lotus haaktand veel flexibeler dan conventionele schudder tanden. De combinatie van de korte en de lange tand zorgt voor een optimale schudwerking; het natte gewas komt altijd bovenop te liggen. Hierdoor wordt een maximale droging van het gewas gerealiseerd. Dankzij de unieke vorm en flexibiliteit volgt de tand de ondergrond perfect en blijft het gewas schoon. Hierdoor wordt een zo laag mogelijk ruwe-asgehalte in de kuil bereikt. Tevens zorgt de haakvorm voor veel grip op het gewas, waardoor hogere rijsnelheden mogelijk zijn en een grote capaciteit wordt bereikt. 


Lely is op zoek naar de oudste, nog werkende, schudderhaaktanden!

Het goede schudresultaat met de unieke haaktand heeft zich al een halve eeuw bewezen. Heeft u nog een Lely schudder staan of weet u iemand die nog altijd met één van de eerste Lely schudders het hooi schud? Deel met ons uw ervaring met de schudder;

• Wanneer en waarom heeft u hem aangeschaft?
• Blijft u de schudder van Lely gebruiken in de toekomst?
• Wat is er zo bijzonder aan de haaktanden?
• En wat heeft u wellicht in het bijzonder meegemaakt met deze (oude) schudder?
U mag ons alles vertellen, foute antwoorden bestaan niet! Mail uw ervaring, tezamen met een foto van uw schudder en het type plaatje (vóór 15 oktober) naar nederland@lely.com. Lely beloont de veehouder met de oudste nog werkende schudder met een geheel nieuwe set haaktanden! Daarnaast worden onder de inzendingen 10 paar rode Lely klompen verloot.

Lely, opgericht in 1948, richt zich op een duurzame, winstgevende en aangename toekomst in de agrarische sector. Missie: wij inspireren mensen om innovatieve oplossingen te bedenken waarmee onze klanten kunnen uitblinken in duurzame melkproductie, ruwvoederwinning en energievoorziening.

Bekijk hier de bedrijfsvideo!
advertentie
 
Melkvee.nl highlights

Eindstand toegekende fosfaatrechten nog niet bekend

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kan nog niet aangeven of het totaal aantal...
 

‘Controleer beschikking fosfaatrechten goed’

Melkveehouders doen er verstandig aan om de beschikking van hun fosfaatrechten goed te controleren....
 

'Nederland haalt nitraatdoelstellingen waarschijnlijk niet'

Met het Zesde Actieprogramma Nitraatrichtlijn halen we de doelstellingen voor de Nitraatrichtlijn...
 

Melkaanvoer 2017 ondanks fosfaatreductieplan slechts 0,2% lager

Melkveehouders hebben in 2017 0,2 procent minder melk geleverd aan de fabrieken in vergelijking met...
 

Stallijst.nl: nieuw online handelsplatform rundvee

Terwijl afgelopen week het nieuws naar buiten kwam dat Vion het online handelsplatform Cowlinq...