500ste Vector automatisch voersysteem draait

Geplaatst op dinsdag 13-03-2018

Onlangs werd het 500ste Vector automatische voersysteem geïnstalleerd op een melkveebedrijf in Québec, Canada. Een bijzondere mijlpaal, omdat Lely pas sinds 2012 actief is op deze markt. De installatie van het 500ste systeem op het bedrijf van Rosi Chris Holsteins inc. in Canada, weerspiegelt de sterke positie van Lely op het gebied van automatisch voeren.

De 500 Vector systemen draaien in meer dan 20 landen op zowel melkvee- als vleesveebedrijven. De keuze voor een Lely Vector is volgens boerin Christine Houle een logische: ”Wij melken al sinds 2010 met het automatisch melksysteem van Lely. We begonnen met een A2 en nu hebben we een A4. We wilden er graag een Vector bij om meer controle te hebben over het voeren en er zeker van te zijn dat de koeien de hele dag vers voer hebben.”

Foto: Christine Houle & Rose Volpe, from Rosi Chris Holsteins inc. voor hun nieuwe Lely Vector.


Automatisch voeren steeds populairder
Jelmer Ham, Product Manager Feeding bij Lely International, heeft wel een verklaring waarom veehouders kiezen voor de Vector. “Het is een revolutionair systeem dat naast energie en arbeidsbesparing een ongekend positief effect heeft op de koegezondheid en voerefficiëntie. Door vaker en preciezer te voeren worden de voedingsstoffen optimaal benut. Daarnaast maakt de intelligente software het mogelijk om te sturen op rendement in plaats van melkproductie of gewichtstoename. Zowel melk- als vleesveehouders kunnen, na een verandering in het rantsoen, het effect op hun marge monitoren.”

Lely ziet het vertrouwen in de Vector groeien. De meerwaarde van automatisch voeren wordt ingezien door steeds meer melk- en vleesveehouders. Automatisch voeren wordt ook steeds vaker in de overwegingen meegenomen wanneer een voersysteem te klein wordt, of versleten is. Afgelopen jaar heeft Lely de verkopen van de Vector aanzienlijk zien groeien. Voor dit jaar wordt verwacht dat deze stijgende lijn nog sterker zal doorzetten. Lely spreekt dan ook de verwachting uit dat automatisch voeren in de toekomst net zo geaccepteerd en toegepast zal zijn als automatisch melken.

Lely, opgericht in 1948, richt zich op een duurzame, winstgevende en aangename toekomst in de agrarische sector. Missie: wij inspireren mensen om innovatieve oplossingen te bedenken waarmee onze klanten kunnen uitblinken in duurzame melkproductie, ruwvoederwinning en energievoorziening.

Bekijk hier de bedrijfsvideo!
advertentie
 
Melkvee.nl highlights

GES: ‘Gedwongen afvoer stuk lager dan tien jaar geleden’

De kenmerken klauwgezondheid en ‘besparing voerkosten voor onderhoud’ worden in april...
 

Wageningen UR start vergelijkingsproef Noors Roodbont en Holstein

In navolging van de eerdere Fleckviehproef start de Wageningse universiteit nu een onderzoek naar...
 

Don Bennink op levensduursymposium over genomics, inteelt en kruisen

De Amerikaan Don Bennink was spreker op het levensduursymposium in Heerenveen. In de video vertelt...
 

Landbouwminister zonder kleerscheuren uit I&R-debat

Landbouwminister Schouten is er zonder kleerscheuren vanaf gekomen in het Kamerdebat van vanochtend...
 

Huub Peek op levensduursymposium over geduld en het inteeltprobleem

NVO-bestuurslid Huub Peek benadrukte op het levensduursymposium in Heerenveen het belang van...