Lely breidt Feeding portfolio uit met Trioliet kuilvoersnijder

Geplaatst op vrijdag 19-01-2018

Vanaf januari 2018 neemt Lely de Trioliet TU 180 XL-kuilvoersnijder op in haar Feeding portfolio. Deze machine heeft een hoge snijcapaciteit en is ontwikkeld voor de zwaarste rijkuilen. Vanwege de grote pakdiepte van 105 cm is de TU 180 XL uitermate geschikt voor het vullen van voerkeukens. Het blok bevat veel voer en kan zonder gevaar voor omvallen in de voerkeuken worden weggezet.

De kuilvoersnijder is een aanvulling op het Lely Vector automatisch voersysteem, waarbij voer in diverse vormen in een voerkeuken wordt opgeslagen. Voor optimaal voeren is slechts eens in de drie dagen aanvulling van de voerkeuken en tussentijdse controle nodig. Bovendien biedt de voerkeuken volledige flexibiliteit om elke gewenste voerstrategie toe te passen en kan het systeem meegroeien met het bedrijf.

“Het uitgekuilde ruwvoer bereikt de keuken in optimale conditie. Het voer blijft in blokken dagenlang vers omdat het is opgeslagen in dezelfde vaste vorm als in vaste rijkuilen. Dit voorkomt broei, remt de groei van schimmels en bacteriën en waarborgt de voerkwaliteit,” aldus Jelmer Ham, productspecialist Feeding Products bij Lely International.

Behalve voor tractoren is de kuilvoersnijder geschikt voor aanbouw aan wiel- en telescoopladers. De kuilvoersnijder zal als Lely BC 180 XL onder Lely-merknaam worden geleverd via het Lely Center-netwerk.

Lely, opgericht in 1948, richt zich op een duurzame, winstgevende en aangename toekomst in de agrarische sector. Missie: wij inspireren mensen om innovatieve oplossingen te bedenken waarmee onze klanten kunnen uitblinken in duurzame melkproductie, ruwvoederwinning en energievoorziening.

Bekijk hier de bedrijfsvideo!
advertentie
 
Melkvee.nl highlights

Fors lagere winst drukt nabetaling FrieslandCampina

FrieslandCampina heeft haar leden over 2017 een contante melkprijs uitbetaald van 40,01 euro per...
 

750 geblokkeerde melkveebedrijven weer vrijgegeven

Het ministerie van landbouw heeft inmiddels 750 van de 2.000 geblokkeerde bedrijven weer...
 

Van Holstein naar zuivere Jerseys

Afgelopen dinsdag organiseerde Koole&Liebregts een Jersey Profieldag. Naast een...
 

'Beter een kleine degelijke organisatie dan een grote die dat niet is'

LTO-voorman Marc Calon blijft pal achter zijn uitspraak staan om fraudeurs te royeren uit de LTO....
 

FrieslandCampina gaat door met straffen van Henk Gommer

FrieslandCampina houdt ook over januari 25 procent (2.900 euro) in op het melkgeld van...