Introductie nieuwe modulaire voerkeuken tijdens RMV vakdagen 2017!

Geplaatst op dinsdag 24-10-2017

Dit najaar introduceren ID Agro en Lely de eerste modulaire voerkeuken tijdens de RMV vakdagen in Hardenberg en Gorinchem. Het project is een unieke samenwerking tussen twee innovatieve bedrijven om in de behoefte van de veehouder te voorzien. ID Agro ontwikkelde speciaal voor Lely een gebouw dat geschikt is voor het Vector automatisch voersyssteem. De modulaire voerkeuken is naar wens van de veehouder in verschillende groottes te leveren en uitvoerbaar in diverse materialen.

Maximale flexibiliteit
De voerkeuken is een open ruimte waar verschillende voersoorten in blok, baal of bulk worden opgeslagen. Afhankelijk van het seizoen kunnen de voersoorten gemakkelijk gewisseld worden. Aan het plafond in de voerkeuken is een kraanconstructie met voergrijper geïnstalleerd; deze beweegt zich boven het opgeslagen voer om een hap van het vereiste voerblok te pakken om het in de meng- en voerrobot te laden, waar het voer wordt gemengd. De open opslagruimte is gemakkelijk schoon te houden met een trekker of voorlader.

Vergunningsvrije flexibele constructie
Een melkveebedrijf is altijd in beweging. Het is mogelijk om aan de hand van de verschillende modules een voerkeuken naar wens samen te stellen. De modulaire voerkeuken is zo gemaakt dat ook later de grootte gemakkelijke aangepast kan worden. Door de eenvoud van de constructie zijn er beperkte voorbereiding en installatiewerkzaamheden nodig. Dit betekent lagere bouw- en fundatiekosten. De maten van de voerkeukenmodules zijn zeer compact, zodat deze (afhankelijk van de regionale wetgeving) in een aantal gevallen vergunningsvrij geplaatst kan worden. Indien gewenst kan de adviseur van Lely het vergunningstraject voor de nieuwe voerkeuken begeleiden.

Zekerheid
De unieke leaseconstructie van Lely Finance biedt de veehouder meer zekerheid, in een tijd van fluctuerende prijzen. De voerrobot en het gebouw voor de voerkeuken zijn voor een vast bedrag per maand te leasen; dit geeft vooraf inzicht en duidelijkheid in de kosten. Afhankelijk van het aantal dieren en voersoorten kan een passende voerkeuken samengesteld worden. Het voordeel van een voerkeuken is dat er gemiddeld maar één keer in de drie dagen voer bijgevuld hoeft te worden. Het vullen van de voerkeuken kan daarmee over het weekend heen gepland worden.

Tijdens de RMV Vakdagen in Hardenberg is de modulaire voerkeuken live te bewonderen op de Lely stand, nummer: 635.

Flexibel door arbeidsbesparing 
Zelf voeren is verleden tijd met de Lely Vector. Dat scheelt gemiddeld 8 uur per week. Daarnaast biedt het voerkeukenconcept de mogelijkheid om voer voor meerdere dagen tegelijk op te slaan. Op die manier hoef je bijvoorbeeld in het weekend geen tijd meer te besteden aan het voeren. De Vector neemt werk uit handen en dat maakt je flexibeler bij het indelen van de dag.

Lely, opgericht in 1948, richt zich op een duurzame, winstgevende en aangename toekomst in de agrarische sector. Missie: wij inspireren mensen om innovatieve oplossingen te bedenken waarmee onze klanten kunnen uitblinken in duurzame melkproductie, ruwvoederwinning en energievoorziening.

Bekijk hier de bedrijfsvideo!
advertentie
 
Melkvee.nl highlights

Van Holstein naar zuivere Jerseys

Afgelopen dinsdag organiseerde Koole&Liebregts een Jersey Profieldag. Naast een...
 

'Beter een kleine degelijke organisatie dan een grote die dat niet is'

LTO-voorman Marc Calon blijft pal achter zijn uitspraak staan om fraudeurs te royeren uit de LTO....
 

FrieslandCampina gaat door met straffen van Henk Gommer

FrieslandCampina houdt ook over januari 25 procent (2.900 euro) in op het melkgeld van...
 

Ministerie erkent eigen fouten rond bedrijfsblokkades

Het ministerie van Landbouw heeft de blokkade van ruim 150 bedrijven opgeheven. Zo ging men er bij...
 

Nabeschouwing Groninger trekkerprotest tegen gaswinning (video)

Afgelopen donderdag zijn Groninger boeren massaal met trekkers naar Den Haag gekomen. Zij...