App vindt nauwkeurig locatie van individuele koeien

Geplaatst op woensdag 17-05-2017

Sinds kort is er een app op de markt die snel en eenvoudig individuele koeien vindt. De mobiele app vertelt precies waar in de stal de koeien zich bevinden, tot op 1 meter nauwkeurig, zodat attentiedieren snel te vinden zijn. Ook tochtdetectie, vreetminuten en herkauwactiviteit worden bijhouden in app.

Verschillende monitoren geven snel inzicht in de tochtstatus van elke individuele koe, zodat u kunt insemineren op het juiste moment. De vreetminuten en de herkauwactiviteit, in combinatie met de door de melkrobot verzamelde gegevens, zorgen ervoor dat u altijd de meest actuele informatie heeft over de gezondheid van de veestapel.

Om gebruik te kunnen maken van de Lely Cowlocator worden er meerdere bakens geplaatst in de stal, deze staan in contact met de responders van de koeien. De bakens op hun beurt communiceren met het managementprogramma Lely T4C. Op deze manier geeft de app de positie van de koeien door via de Lely T4C InHerd app. De positie van ophaalkoeien of koeien die in het gezondheidsrapport staan zijn eenvoudig te vinden op de stalplattegrond met één simpele klik. Om CowLocator te kunnen gebruiken moet je Lely T4C InHerd hebben in combinatie met de Lely ISO LD Smart tag.

‘Je weet waar de koeien staan en dit scheelt veel tijd’
Marcel Molenaar uit Aarlanderveen runt een melkveebedrijf met 190 koeien en maakt sinds december vorig jaar gebruik van de CowLocator. Marcel: “koeien zoeken vergt meer tijd dan dat je wil en met dit systeem loop je gericht op de koe af.” De app monitort de gezondheid van de koeien en zet de attentiekoeien in een apart overzicht. Voordat Marcel de stal in loopt kijkt hij eerst naar de gezondheidsattentie lijst op zijn app.

“Op deze manier zie ik in één oogopslag waar de koeien zich in de stal bevinden,” geeft de veehouder aan. “Je loopt er makkelijk even langs omdat je precies weet waar ze staan.” Het systeem is geïntegreerd in de T4C app van Lely, dit is echt een meerwaarde volgens Marcel. “De app werkt super. De positie van de koe wijkt maximaal 1 meter af van de locatie van de koe,” vertelt Marcel tevreden. “Het scheelt ons zo veel tijd.”


De voordelen op een rij:

  • Zoek snel en eenvoudig individuele koeien die aandacht nodig hebben.
  • Compatibel met de Lely Astronaut via Lely T4C en T4C InHerd.
  • Eén tag voor verschillende toepassingen: CowLocator voor tochtdetectie, vreetminuten, herkauwactiviteit, monitoring van de koegezondheid en identificatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een Lely Center bij u in de buurt, zie www.lely.com.

Lely, opgericht in 1948, richt zich op een duurzame, winstgevende en aangename toekomst in de agrarische sector. Missie: wij inspireren mensen om innovatieve oplossingen te bedenken waarmee onze klanten kunnen uitblinken in duurzame melkproductie, ruwvoederwinning en energievoorziening.

Bekijk hier de bedrijfsvideo!
advertentie
 
Melkvee.nl highlights

FrieslandCampina kondigt melkaanbodregeling aan

Mocht het melkaanbod volgend jaar groter zijn dan de verwerkingscapaciteit, dan kan...
 

NMV: sector kan mestprobleem niet zelf oplossen

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) maakt zich zorgen over de aanpak van het...
 

Traditionele voermengwagen Strautmann kan ook volledig autonoom voeren

Op de Agritechnica in Hannover (D) presenteert Strautmann een zelfrijdende voermengwagen. Het...
 

RVO wijst verzoek KI Samen af

De RVO wijst het verzoek van KI Samen om handhavend op te treden tegen CRV af en weigert de...
 

Jumbo: vanaf 2020 alleen nog maar zuivel van weidemelk en Europees voer

Jumbo wil vanaf 2022 alleen nog maar duurzaam geproduceerde zuivelproducten in de schappen. De...