Met een maatwerkfinanciering is veel mogelijk

Geplaatst op woensdag 13-09-2017

Veel agrarische ondernemers hebben het gevoel dat banken moeilijk doen bij financieringen. Het komt regelmatig voor dat dit niet op feiten is gebaseerd. Investeringsplannen worden hierdoor soms uitgesteld of helemaal uit het hoofd gezet. Hierdoor blijven kansen liggen. Dit is zonde en het komt de innovatiekracht van de sector niet ten goede!

Doen banken moeilijk sinds het begin van de bankencrisis? Onze ervaring is anders: financieringsaanvragen die op een goede manier worden aangeleverd en duidelijk maken dat de investeringen goed voor het bedrijf zijn, kunnen bij de bank rekenen op snelle, passende offertes. Het is aan jou als ondernemer om de plannen goed op papier te krijgen.

Financieringsaanvraag

Voorheen hadden banken voldoende aan een mondelinge uitleg van de ondernemer en een recente jaarrekening van het bedrijf. Aan de hand van deze informatie werd door de bank intern bepaald of een offerte werd uitgebracht.

Tegenwoordig is hier veel meer voor nodig. Het verhaal van de ondernemer is nog steeds de basis. De onderbouwing van de financiële haalbaarheid moet zodanig zijn dat de bank vertrouwen heeft in de continuïteit van het bedrijf op lange termijn.

In het plan moet ook duidelijk worden gemaakt dat het bedrijf aan de eisen van wet- en regelgeving voldoet en blijft voldoen. Ook is essentieel hoe er bij eventuele tegenslagen gehandeld gaat worden. Als dit allemaal in de onderbouwing van het plan is opgenomen, komen de banken in de praktijk vlot met een offerte.

Inzet Alfa

Medewerkers van Alfa zijn goed op de hoogte van de ontwikkelingen in jouw sector, hebben kennis van financieren en kunnen je bij het opstellen van een financieringsaanvraag veel werk uit handen nemen. Wanneer we samen met jou tijdens het uitwerken van het plan steeds enthousiaster worden over de ‘kracht’ van de investering, is de kans dat de bank niet achter het plan gaat staan klein. Na ontvangst van een financieringsofferte kunnen we deze samen met jou beoordelen en afspraken maken over de invulling van de (verstrekkings)voorwaarden.

Vraag het Alfa

Door samen met een adviseur van Alfa aan je financieringsaanvraag te werken, creëer je maatwerk. Daarmee wordt duidelijk dat er nog volop financieringsmogelijkheden zijn in de agrarische sector. Neemt contact met ons op als je investeringsplannen hebt. We helpen je graag bij het verkrijgen van een passende financiering. Met 32 vestigingen is Alfa overal dichtbij.

Alfa is daarnaast kennispartner van Melkvee.nl, het online platform voor melkveehouders. Wekelijks presenteren wij u het laatste nieuws op onze partnersite.

Ook heeft Alfa, samen met Melkvee.nl, de Marge-Monitor Melkveehouderij ontwikkeld. Deze geeft in een oogopslag weer hoe de Nederlandse melkveesector er voor staat. Wilt u een gratis indicatie van de financiële positie van uw bedrijf? Ga naar www.melkvee.nl/margemonitor/mijn-situatie

Tekst: Dirk Wijnker
Contactpersoon Alfa Accountants en Adviseurs
Dirk Wijnker
Dirk Wijnker
Telefoon088 2532114
E-mailadresdwijnker@alfa.nl

Overal dichtbij

Uw bedrijf, branche en uitdagingen, wij willen het van dichtbij meemaken. Vanuit een landelijk actieve organisatie met meer dan 750 specialisten in accountancy en bedrijfsadvisering, maar met een kantoor bij u om de hoek. Met brede financiële kennis én specialistische branchekennis.

Thuis in uw omgeving, dicht bij u en uw werkgebied. Daar zijn we op ons best. We voelen ons sterk betrokken bij en geloven in de kracht van het lokale midden- en kleinbedrijf. Daar weten we dan ook alles van. Ontdek het zelf en neem contact op met het kantoor bij u in de buurt. Waar u ook bent, wij zijn overal dichtbij.

Maak gerust een afspraak via 088 2531000 of kijk op www.alfa.nl.

advertentie
 
Melkvee.nl highlights

GES: ‘Gedwongen afvoer stuk lager dan tien jaar geleden’

De kenmerken klauwgezondheid en ‘besparing voerkosten voor onderhoud’ worden in april...
 

Wageningen UR start vergelijkingsproef Noors Roodbont en Holstein

In navolging van de eerdere Fleckviehproef start de Wageningse universiteit nu een onderzoek naar...
 

Don Bennink op levensduursymposium over genomics, inteelt en kruisen

De Amerikaan Don Bennink was spreker op het levensduursymposium in Heerenveen. In de video vertelt...
 

Landbouwminister zonder kleerscheuren uit I&R-debat

Landbouwminister Schouten is er zonder kleerscheuren vanaf gekomen in het Kamerdebat van vanochtend...
 

Huub Peek op levensduursymposium over geduld en het inteeltprobleem

NVO-bestuurslid Huub Peek benadrukte op het levensduursymposium in Heerenveen het belang van...