Home » Huisvesting » Staltypen » 60 koeien op Floating Farm

60 koeien op Floating Farm

Geplaatst op vrijdag 03-06-2016

Op 's werelds eerste drijvende melkveebedrijf in Rotterdam komen 60 koeien te lopen, meldt het nieuwsplatform Foodlog. Deze maand start de bouw van The Floating Farm, die in januari 2017 operationeel moet zijn.

Op het drijvende melkveebedrijf lopen de koeien in een koeientuin. De melk wordt ter plekke verwerkt tot zuivelproducten zoals melk, kaas, room, boter en yoghurt. De Floating Farm is een drijvend lab waar bedrijven en instellingen onderzoek kunnen doen naar het opzetten van een zelfvoorziendende melkproductie.

Voer produceren

De Floating Farm komt te liggen in de Merwehaven, tussen Rotterdam en Schiedam. De initiatiefnemers willen ook onderzoeken in hoeverre het mogelijk is om voer te produceren op de drijvende locatie, en hoe de mestverwerking het best uitgevoerd kan worden. De stalvloer van de koeientuin scheidt de urine van vaste mest. Hier moet straks biogas en biologische mest van gemaakt worden.

Verticale grasproductie

De afgelopen maanden werkten de ontwerpers samen met universiteiten en LED-lampenfabrikant Philips aan het produceren van het benodigde gras. In een experiment bleken ze 15 procent van het voer te kunnen produceren op een beperkt oppervlak dankzij moderne verticale teelt. Om dezelfde hoeveelheid gras op land te produceren, zou 30 tot 50 keer meer grondoppervlak nodig zijn, aldus Foodlog.

The Floating Farm is een initiatief van drie partijen: Courage (innovatiestichting van LTO en NZO), UitJeEIgenStad (stadslandbouw Rotterdam) en Beladon (ontwikkelaar van drijvend vastgoed).

Lees ook: Start realisatie drijvende boerderij in Rotterdamse haven

Tekst: Gineke Mons
Beeld: The Floating Farm

Reacties

advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
Lely Nederland AgroVision Alfa Accountants en Adviseurs AgruniekRijnvallei LG Boehringer Ingelheim MSD Animal Health Nederland DSV Zaden
Kennispartner artikelen
advertentie
 
Melkvee.nl highlights

FrieslandCampina kondigt melkaanbodregeling aan

Mocht het melkaanbod volgend jaar groter zijn dan de verwerkingscapaciteit, dan kan...
 

NMV: sector kan mestprobleem niet zelf oplossen

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) maakt zich zorgen over de aanpak van het...
 

Traditionele voermengwagen Strautmann kan ook volledig autonoom voeren

Op de Agritechnica in Hannover (D) presenteert Strautmann een zelfrijdende voermengwagen. Het...
 

RVO wijst verzoek KI Samen af

De RVO wijst het verzoek van KI Samen om handhavend op te treden tegen CRV af en weigert de...
 

Jumbo: vanaf 2020 alleen nog maar zuivel van weidemelk en Europees voer

Jumbo wil vanaf 2022 alleen nog maar duurzaam geproduceerde zuivelproducten in de schappen. De...