Home » Melken » Melkapparatuur » Nederlandse innovaties bekroond met prijzen op Agribex

Nederlandse innovaties bekroond met prijzen op Agribex

Geplaatst op vrijdag 11-12-2015

Tijdens de Agribex in Brussel zijn drie Nederlandse innovaties bekroond met een ‘zilveren hoef’, een prijs voor de meest innovatieve producten van deelnemende bedrijven op de beurs.

Proflex betonproducten won een zilveren hoef met de MeadowFloor, een emissiearme vloer met rubber toplaag, die ook toegepast kan worden op bestaande roostervloeren.

Altez kreeg de prijs voor de Light Roof. Dit zijn isolerende, lichtdoorlatende golfplaten die nauwelijks warmte door laten.

Ook MS Schippers won een zilveren hoef met Mortella Heal. Dit is een zelfklevend materiaal dat op de mortellaro-plek wordt gelegd. Het fungeert als een soort tweede huid, wat de korstvorming van een wond nabootst.

Overige prijzen

De overige prijzen gingen naar Fullwood (gouden hoef) De Laval en Dairymaster (zilveren hoef). Fullwood kreeg de prijs voor haar ‘CAN-technologie’ een bekabelingsysteem waarbij alle componenten in de melkstal met elkaar communiceren.

Sneller melken met VMS

De Laval kreeg een zilveren hoef voor een vernieuwd pulsatiesysteem voor de melkrobot, die automatisch voor elke koe de ideale pulsatieverhouding zoekt. Dit moet volgens het bedrijf een tijdbesparing op kunnen leveren tot acht procent.

Dairymaster werd beloond met Mobistar-concept, een kant-en-klaar leverbare mobiele melkstal die tijdelijk of permanent gebruikt kan worden zowel in als buiten een stal.

Tekst: Sjouke Jacobsen
Beeld: Trekkerweb

Reacties

Kennispartner artikelen
'Slimme data helpt ziektes voorkomen’
In het najaar van 2016 is het gezondheidsrapport in het managementsysteem T4C (Time for Cows) van Lely geïntroduceerd. Het... Lees meer »
Trefzekere celgetal bepaling
Kort op de gezondheid zitten van koeien is een essentieel onderdeel van een succesvolle bedrijfsvoering. Sander Vijverberg uit... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
Alfa Accountants en Adviseurs LG MSD Animal Health Nederland Lely Nederland DSV Zaden AgroVision AgruniekRijnvallei Boehringer Ingelheim
Kennispartner artikelen
advertentie
 
Melkvee.nl highlights

Video: nieuwe stal familie Klaver voor 400 koeien

De familie Klaver uit Winkel (NH) heeft de volledige keten in eigen beheer. Ze melken 400 koeien,...
 

‘Voerwinst per hectare belangrijker dan productie per koe’

Het focussen op een hogere voerwinst per hectare levert een veehouder uiteindelijk meer op dan het...
 

FrieslandCampina kondigt melkaanbodregeling aan

Mocht het melkaanbod volgend jaar groter zijn dan de verwerkingscapaciteit, dan kan...
 

NMV: sector kan mestprobleem niet zelf oplossen

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) maakt zich zorgen over de aanpak van het...
 

Traditionele voermengwagen Strautmann kan ook volledig autonoom voeren

Op de Agritechnica in Hannover (D) presenteert Strautmann een zelfrijdende voermengwagen. Het...