Home » Nieuws » Verliezen boven voermengwagen bij het laden tegengaan

Verliezen boven voermengwagen bij het laden tegengaan

Geplaatst op donderdag 30-11-2017

Voermengwagenleverancier Siloking presenteerde op de Agritechnica afdekmateriaal bovenop de voermengwagen, waarmee verlies van grondstoffen tijdens het laden wordt tegengegaan. In het bijzonder verwaaiing van fijne concentraatdeeltjes door de wind.

Het afdekkingsmateriaal bestaat uit robuust canvas. De bediening vindt plaatst via de multifunctionele armleuning in de cabine. In de laadmodus wordt het deksel opgeklapt, in de rijmodus wordt het neergeklapt. Een hydraulisch inklapbare opening aan de achterkant maakt het mogelijk om componenten te laden via een transportvijzel van een concentraatsilo. 

'Terugverdientijd 1 jaar'

„Ik ben ervan overtuigd dat deze extra uitrusting voor onze machines een echte toegevoegde waarde voor de boeren met zich meebrengt", zegt eigenaar en algemeen directeur Georg Mayer. „De terugverdientijd bedraagt maar een jaar."

De verzameling fijne voercomponenten, zoals concentraten en mineraalvoer, die in de voermengwagen worden geladen kunnen veel stof veroorzaken. Naast voederverlies leidt dit tot vervuiling van het erf en vervuiling van andere gevoelige installaties ter plaatse, zoals zonnepanelen, zegt Mayer.  Een sterke zijwind kan ook grovere componenten uit het rantsoen wegblazen, bijvoorbeeld gras en maïs. Dientengevolge komen waardevolle voedercomponenten niet in het gemengde rantsoen.

Electrische voermengwagen

Tijdens de Agritechnica presenteerde Siloking ook een volledig electrisch aangestuurde (niet zelfladende) voermengwagen, waarvan er in Zuid-Duitsland al enkele tientallen in gebruik zijn. 

Tekst: Erik Colenbrander
Beeld: Siloking

Reacties

Kennispartner artikelen
Beter ruwvoer met de nieuwe BemestingPlanner
Betere kwaliteit ruwvoer, bemestingadvies per perceel en per snede voor het hele jaar, inzicht in de beschikbare mest door het... Lees meer »
Nieuw registratiesysteem voor bedrijven die weidemelk produceren
Onlangs is de Grazeway R geintroduceerd, een nieuw systeem waarmee de weidegang per koe automatisch geregistreerd wordt. Het... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
AgroVision DSV Zaden MSD Animal Health Nederland Alfa Accountants en Adviseurs AgruniekRijnvallei Lely Nederland LG Boehringer Ingelheim
Kennispartner artikelen
 
Melkvee.nl highlights

Samenwerking A-ware en AH: 3 cent extra voor de boer

A-ware en Albert Heijn hebben een overeenkomst gesloten voor het leveren zuivelproducten voor het...
 

Uitgebreide fotoserie Holland Holstein sHow

De enige landelijke fokveedag die elk jaar gehouden wordt, de HHH-show, bracht dit jaar als vanouds...
 

Indexdraai roodbont: hoogst beschikbare stier komt uit Duitsland

Met Fageno en Julandy worden de hoogste beschikbare roodbonte stieren met Nederlandse dochters aan...
 

Indexdraai zwartbont: Balisto meldt zich andermaal aan de top

Danno blijft ondanks een kleine daling van zijn productie-index, ruimschoots lijstaanvoerder bij de...
 

Fosfaatrechten: ook 10 procent afroming bij lease

Melkveehouders kunnen volgend jaar ook fosfaatrechten leasen. Net als bij aankoop, wordt ook bij...