Home » Huisvesting » Staltypen » Video: nieuwe stal familie Klaver voor 400 koeien

Video: nieuwe stal familie Klaver voor 400 koeien

Geplaatst op donderdag 23-11-2017

De familie Klaver uit Winkel (NH) heeft de volledige keten in eigen beheer. Ze melken 400 koeien, 2.000 geiten en stampen nu ook een schapenbedrijf uit de grond. Alle melk gaat naar de eigen fabriek waar jaarlijks 19 miljoen liter in kaas wordt omgezet. De bouw van de nieuwe koeienstal had echter heel wat voeten in de aarde.

Aanvankelijk was het de bedoeling om in de nieuwe stal 750 koeien te huisvesten, waarna de milieuvergunning lange tijd op zich liet wachten. Ook wisten twee buren de bouw jarenlang te traineren, zodat de familie pas na tien jaar de nieuwe stal in gebruik kon nemen. Na een aantal jaren buiten te hebben gebivakkeerd, met enkel ligboxen onder een eenvoudig afdakje, lopen de koeien sinds 4 januari dit jaar in de nieuwe stal. Een stal die vanwege de fosfaatperikelen uiteindelijk kleiner is geworden dan de bedoeling was. Eigenlijk zijn het twee stallen naast elkaar, waarvan de ene met ligboxen en de andere met strohokken, een wachtruimte en een 2 x 12 stands zij-aan-zij melkstal.

Excursie

Bezoekers van de jaarvergadering van de Triple-A-vereniging aanstaande zaterdag, zijn na de lunch in de gelegenheid het melkveebedrijf te bekijken. Tevens staat er in het vakblad Melkvee, dat ook op zaterdag 25 november verschijnt, een uitgebreide reportage over het bedrijf van de familie Klaver.

Tekst: Anne Hiemstra

Reacties

advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
Lely Nederland AgruniekRijnvallei LG AgroVision DSV Zaden MSD Animal Health Nederland Boehringer Ingelheim Alfa Accountants en Adviseurs
Kennispartner artikelen
 
Melkvee.nl highlights

Samenwerking A-ware en AH: 3 cent extra voor de boer

A-ware en Albert Heijn hebben een overeenkomst gesloten voor het leveren zuivelproducten voor het...
 

Uitgebreide fotoserie Holland Holstein sHow

De enige landelijke fokveedag die elk jaar gehouden wordt, de HHH-show, bracht dit jaar als vanouds...
 

Indexdraai roodbont: hoogst beschikbare stier komt uit Duitsland

Met Fageno en Julandy worden de hoogste beschikbare roodbonte stieren met Nederlandse dochters aan...
 

Indexdraai zwartbont: Balisto meldt zich andermaal aan de top

Danno blijft ondanks een kleine daling van zijn productie-index, ruimschoots lijstaanvoerder bij de...
 

Fosfaatrechten: ook 10 procent afroming bij lease

Melkveehouders kunnen volgend jaar ook fosfaatrechten leasen. Net als bij aankoop, wordt ook bij...