Home » Economie » Regelgeving » Grote meerderheid melkveehouders rouwt niet om uitspraak gerechtshof

Grote meerderheid melkveehouders rouwt niet om uitspraak gerechtshof

Geplaatst op dinsdag 07-11-2017

Een grote meerderheid van de melkveehouders vindt de uitspraak van het gerechtshof, met betrekking tot het fosfaatreductieplan, terecht. Dat blijkt uit de wekelijkse poll van Melkvee.nl

Wat vind u van de uitspraak van het hoger beroep inzake het fosfaatreductieplan? Bijna 800 bezoekers van Melkvee.nl gaven hun mening op deze poll. 70 procent vindt de uitspraak terecht tegenover 19 procent die juist van mening zijn dat de uitspraak onterecht is. Bijna 11 procent vond het moeilijk om er over te oordelen of maakte de uitslag weinig uit.

De uitspraak is zuur voor de veehouders die in eerste instantie wel in het gelijk werden gesteld en voor de veehouders die zich ook onder deze groep scharen maar nog geen zaak hadden aangespannen. Toch blijkt dat de overgrote meerderheid meer belang hecht aan het sectorbelang en behoud van derogatie.

‘Sterk verhaal’

Eerder reageerden LTO, NMV, NZO en NAJK al opgelucht over de uitspraak. Ook zij zijn van mening dat de uitspraak het behoud van derogatie vergroot. LTO-vakgroepvoorzitter Meulenbroeks vatte het als volgt samen: „Het fosfaatreductieplan blijft een ingrijpende, maar noodzakelijke maatregel. Gezamenlijk moet iedereen verantwoordelijkheid nemen. „Nederland kan nu met een sterk verhaal naar Brussel om de derogatie veilig te stellen."

 

Tekst: Sjouke Jacobsen

Reacties

Kennispartner artikelen
GVE-Monitor uitgebreid met jongveegetal
De GVE-Monitor in Dieranalyse is uitgebreid met jongveegetal. Direct nadat de laatste wijzigingen in Den Haag zijn vastgesteld,... Lees meer »
Let op inzaaidatum vanggewas voor EA-verplichting
Heb je volgteelten in de Gecombineerde Opgave opgegeven om te voldoen aan de invulling van Ecologisch Aandachtsgebied (EA)? Houd... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
Lely Nederland AgruniekRijnvallei Boehringer Ingelheim Alfa Accountants en Adviseurs DSV Zaden LG MSD Animal Health Nederland AgroVision
Kennispartner artikelen
advertentie
 
Melkvee.nl highlights

Video: nieuwe stal familie Klaver voor 400 koeien

De familie Klaver uit Winkel (NH) heeft de volledige keten in eigen beheer. Ze melken 400 koeien,...
 

‘Voerwinst per hectare belangrijker dan productie per koe’

Het focussen op een hogere voerwinst per hectare levert een veehouder uiteindelijk meer op dan het...
 

FrieslandCampina kondigt melkaanbodregeling aan

Mocht het melkaanbod volgend jaar groter zijn dan de verwerkingscapaciteit, dan kan...
 

NMV: sector kan mestprobleem niet zelf oplossen

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) maakt zich zorgen over de aanpak van het...
 

Traditionele voermengwagen Strautmann kan ook volledig autonoom voeren

Op de Agritechnica in Hannover (D) presenteert Strautmann een zelfrijdende voermengwagen. Het...