Home » Economie » Regelgeving » 'Carola Schouten minister van Landbouw met eigen ministerie'

'Carola Schouten minister van Landbouw met eigen ministerie'

Geplaatst op woensdag 18-10-2017

CU-onderhandelaar Carola Schouten wordt volgens De Telegraaf de nieuwe minister van Landbouw in het kabinet Rutte III. Dat meldt het dagblad op basis van bronnen.

Ook zou Schouten een eigen ministerie van Landbouw krijgen. In eerste instantie zou de minister van Landbouw onder het ministerie van Economische Zaken vallen, maar de CU wilde graag een eigen ministerie met een eigen begroting. Daarmee komt het aantal ministeries op twaalf.

Gisteren werd al bekend dat Schouten vicepremier wordt in het Kabinet Rutte III. De 40-jarige Schouten zit sinds 2011 in de Tweede Kamer voor de CU. Daar kreeg ze het woordvoerderschap over hoger onderwijs, justitie, economie en innovatie, financiën en pensioenen. Daarvoor was ze beleidsmedewerker werk en inkomen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Of Schouten daadwerkelijk de minister van Landbouw wordt, zal komende dagen moeten uitwijzen. Zo noemde NOS gisteren nog de naam van Andries Heidema, burgemeester van Deventer, als mogelijke minister van Landbouw namens de ChristenUnie. Heidema studeerde aan de landbouwuniversiteit Wageningen en werkte onder meer als projectmanager bij het toenmalige ministerie van VROM.

Tekst: Sjouke Jacobsen
Beeld: CU

Reacties

Kennispartner artikelen
GVE-Monitor uitgebreid met jongveegetal
De GVE-Monitor in Dieranalyse is uitgebreid met jongveegetal. Direct nadat de laatste wijzigingen in Den Haag zijn vastgesteld,... Lees meer »
Let op inzaaidatum vanggewas voor EA-verplichting
Heb je volgteelten in de Gecombineerde Opgave opgegeven om te voldoen aan de invulling van Ecologisch Aandachtsgebied (EA)? Houd... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
Boehringer Ingelheim DSV Zaden Alfa Accountants en Adviseurs MSD Animal Health Nederland AgruniekRijnvallei AgroVision LG Lely Nederland
Kennispartner artikelen
advertentie
 
Melkvee.nl highlights

Video: nieuwe stal familie Klaver voor 400 koeien

De familie Klaver uit Winkel (NH) heeft de volledige keten in eigen beheer. Ze melken 400 koeien,...
 

‘Voerwinst per hectare belangrijker dan productie per koe’

Het focussen op een hogere voerwinst per hectare levert een veehouder uiteindelijk meer op dan het...
 

FrieslandCampina kondigt melkaanbodregeling aan

Mocht het melkaanbod volgend jaar groter zijn dan de verwerkingscapaciteit, dan kan...
 

NMV: sector kan mestprobleem niet zelf oplossen

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) maakt zich zorgen over de aanpak van het...
 

Traditionele voermengwagen Strautmann kan ook volledig autonoom voeren

Op de Agritechnica in Hannover (D) presenteert Strautmann een zelfrijdende voermengwagen. Het...