Home » Nieuws » Veel belangstelling voor levering aan Royal A-ware

Veel belangstelling voor levering aan Royal A-ware

Geplaatst op woensdag 11-10-2017

Het aantal melkveehouders dat levert aan Royal A-ware, groeit gestaag. Wekelijks komen er nieuwe leveranciers bij, meldt Klaas de Jong, hoofd dagelijks beleid bij Royal A-ware.

"Ik ben blij dat zoveel melkveehouders vertrouwen hebben in ons bedrijf. Inmiddels leveren honderden melkveehouders melk aan Royal A-ware, of gaan dat in 2018 of 2019 doen. Meer concrete cijfers kan ik niet geven, omdat we iedere week nieuwe boeren binnenhalen en ook wekelijks meerdere gesprekken voeren met melkveehouders die van afnemer willen veranderen", aldus De Jong.

Ondernemersvrijheid

Volgens De Jong hecht Royal A-ware veel waarde aan ondernemersvrijheid. "Dit spreekt melkveehouders in Noord-Nederland blijkbaar aan. Melkveehouders moeten de vrijheid hebben om hun bedrijf te runnen op een manier die bij hen past. We willen melkveehouders zo min mogelijk verplichtingen opleggen."

"De enige verplichtingen die gelden, zijn voldoen aan de wet, KKM en onze leveringsvoorwaarden, zodat wij de kwaliteit van onze producten kunnen borgen. Daarbovenop kunnen melkveehouders kiezen om bijvoorbeeld weidemelk te leveren, te werken volgens het label 'Ohne Gentechnik' of deel te nemen aan ons duurzaamheidsprogramma.”

Gommer overweegt overstappen

Ook Kringloopwijzerweigeraar Henk Gommer uit Zevenhuizen (Gr.) overweegt een overstap naar Royal A-ware, nu FrieslandCampina zijn verzoek om de Kringloopwijzer voor grondgebonden boeren op vrijwillige basis voort te zetten, heeft afgewezen. Gommer: "Weliswaar speelt de verplichting ook binnen Royal A-ware, maar dit is een particulier familiebedrijf. Daar heb ik iets minder moeite mee dan dat FrieslandCampina, waar ik lid van ben en dus deel van uitmaak, mij dwingt de Kringloopwijzer in te vullen."

Grupstal

Volgens Klaas de Jong hebben alle leveranciers van Royal A-ware de Kringloopwijzer ingediend. Over een ander heikel punt, de kwestie van uitbreiding of nieuwbouw van grupstallen, zegt De Jong dat Royal A-ware net als FrieslandCampina het voornemen heeft om verbouw of nieuwbouw hiervan niet meer toe te staan. “Overigens speelt dit niet binnen ons bedrijf.”

Donderdagmiddag is in Drachten een bijeenkomst voor leden van FrieslandCampina over de toekomst van de grupstalboer binnen de coöperatie.

 

Tekst: Ina Kooistra-Vogel
Beeld: Royal A-Ware

Reacties

Kennispartner artikelen
Minder pensverzuring met ontsloten tarwe
Na een goed groeiseizoen liggen de kuilplaten weer vol ruwvoer. Vooral gras is voldoende aanwezig. Door de combinatie van... Lees meer »
‘We kunnen de Juno niet meer missen!’
Toen Marcel Meijer uit Holthone (Ov.) in 2012 de Juno 150 aanschafte hadden ze niet gedacht dat ze er zo veel voordeel van zouden... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
LG AgruniekRijnvallei MSD Animal Health Nederland Alfa Accountants en Adviseurs Lely Nederland DSV Zaden AgroVision
Kennispartner artikelen
advertentie
 
Melkvee.nl highlights

Van Holstein naar zuivere Jerseys

Afgelopen dinsdag organiseerde Koole&Liebregts een Jersey Profieldag. Naast een...
 

'Beter een kleine degelijke organisatie dan een grote die dat niet is'

LTO-voorman Marc Calon blijft pal achter zijn uitspraak staan om fraudeurs te royeren uit de LTO....
 

FrieslandCampina gaat door met straffen van Henk Gommer

FrieslandCampina houdt ook over januari 25 procent (2.900 euro) in op het melkgeld van...
 

Ministerie erkent eigen fouten rond bedrijfsblokkades

Het ministerie van Landbouw heeft de blokkade van ruim 150 bedrijven opgeheven. Zo ging men er bij...
 

Nabeschouwing Groninger trekkerprotest tegen gaswinning (video)

Afgelopen donderdag zijn Groninger boeren massaal met trekkers naar Den Haag gekomen. Zij...