Home » Nieuws » Veel belangstelling voor levering aan Royal A-ware

Veel belangstelling voor levering aan Royal A-ware

Geplaatst op woensdag 11-10-2017

Het aantal melkveehouders dat levert aan Royal A-ware, groeit gestaag. Wekelijks komen er nieuwe leveranciers bij, meldt Klaas de Jong, hoofd dagelijks beleid bij Royal A-ware.

"Ik ben blij dat zoveel melkveehouders vertrouwen hebben in ons bedrijf. Inmiddels leveren honderden melkveehouders melk aan Royal A-ware, of gaan dat in 2018 of 2019 doen. Meer concrete cijfers kan ik niet geven, omdat we iedere week nieuwe boeren binnenhalen en ook wekelijks meerdere gesprekken voeren met melkveehouders die van afnemer willen veranderen", aldus De Jong.

Ondernemersvrijheid

Volgens De Jong hecht Royal A-ware veel waarde aan ondernemersvrijheid. "Dit spreekt melkveehouders in Noord-Nederland blijkbaar aan. Melkveehouders moeten de vrijheid hebben om hun bedrijf te runnen op een manier die bij hen past. We willen melkveehouders zo min mogelijk verplichtingen opleggen."

"De enige verplichtingen die gelden, zijn voldoen aan de wet, KKM en onze leveringsvoorwaarden, zodat wij de kwaliteit van onze producten kunnen borgen. Daarbovenop kunnen melkveehouders kiezen om bijvoorbeeld weidemelk te leveren, te werken volgens het label 'Ohne Gentechnik' of deel te nemen aan ons duurzaamheidsprogramma.”

Gommer overweegt overstappen

Ook Kringloopwijzerweigeraar Henk Gommer uit Zevenhuizen (Gr.) overweegt een overstap naar Royal A-ware, nu FrieslandCampina zijn verzoek om de Kringloopwijzer voor grondgebonden boeren op vrijwillige basis voort te zetten, heeft afgewezen. Gommer: "Weliswaar speelt de verplichting ook binnen Royal A-ware, maar dit is een particulier familiebedrijf. Daar heb ik iets minder moeite mee dan dat FrieslandCampina, waar ik lid van ben en dus deel van uitmaak, mij dwingt de Kringloopwijzer in te vullen."

Grupstal

Volgens Klaas de Jong hebben alle leveranciers van Royal A-ware de Kringloopwijzer ingediend. Over een ander heikel punt, de kwestie van uitbreiding of nieuwbouw van grupstallen, zegt De Jong dat Royal A-ware net als FrieslandCampina het voornemen heeft om verbouw of nieuwbouw hiervan niet meer toe te staan. “Overigens speelt dit niet binnen ons bedrijf.”

Donderdagmiddag is in Drachten een bijeenkomst voor leden van FrieslandCampina over de toekomst van de grupstalboer binnen de coöperatie.

 

Tekst: Ina Kooistra-Vogel
Beeld: Royal A-Ware

Reacties

Kennispartner artikelen
Een opbrengstzeker bouwplan
In de ruwvoerteelt heb je veel zelf in de hand, maar niet het klimaat. Toenemende weersextremen in temperatuur, neerslag en wind... Lees meer »
Beter ruwvoer met de nieuwe BemestingPlanner
Betere kwaliteit ruwvoer, bemestingadvies per perceel en per snede voor het hele jaar, inzicht in de beschikbare mest door het... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
AgroVision AgruniekRijnvallei MSD Animal Health Nederland DSV Zaden Lely Nederland LG Alfa Accountants en Adviseurs Boehringer Ingelheim
Kennispartner artikelen
 
Melkvee.nl highlights

Cumela met trekkers naar Binnenhof voor invoering kenteken

Cumela Nederland gaat morgen met (land-)bouwvoertuigen naar het Binnenhof in Den Haag. Met deze...
 

Samenwerking A-ware en AH: 3 cent extra voor de boer

A-ware en Albert Heijn hebben een overeenkomst gesloten voor het leveren zuivelproducten voor het...
 

Uitgebreide fotoserie Holland Holstein sHow

De enige landelijke fokveedag die elk jaar gehouden wordt, de HHH-show, bracht dit jaar als vanouds...
 

Indexdraai roodbont: hoogst beschikbare stier komt uit Duitsland

Met Fageno en Julandy worden de hoogste beschikbare roodbonte stieren met Nederlandse dochters aan...
 

Indexdraai zwartbont: Balisto meldt zich andermaal aan de top

Danno blijft ondanks een kleine daling van zijn productie-index, ruimschoots lijstaanvoerder bij de...