Home » Melken » Melkapparatuur » Fotoverslag 30ste editie Franse veehouderij beurs Space

Fotoverslag 30ste editie Franse veehouderij beurs Space

Geplaatst op maandag 18-09-2017

De 30ste editie van de Franse veehouderijbeurs Space in Rennes staat in het teken van robotisering en smartphone-datatechnologie. Ook de klimaatverandering en de noodzaak voor de veehouderij om de productie van broeikgassen te verminderen krijgen veel aandacht.

Tekst: Erik Colenbrander
Beeld: Space / Erik Colenbrander
 
 
De Franse landbouwminister Stéphane Travert opende de beurs op dinsdag. 'Uiteindelijk beslist de consument', verklaarde hij de opvatting van de nieuwe regering van de Franse president Macron. Maar tegelijkertijd heeft de regering Macron ook aandacht voor de margeverdeling in de voedselketen.

Maar de melkveehouderij moet nog op adem komen van de diepe crisis die vorig jaar leidde tot een aanzienlijke vermindering van de melkproductie. Al daalde de gemiddelde melkprijs nooit veel verder dan 30 cent. Omgerekend voor vet en eiwit levert een liter melk nu weer krap 35 cent op. 

Goedkope landbouwgrond

De grondprijzen in Bretagne variëren van hooguit een paar duizend euro per hectare voor de meest steenachtige grond, tot bijna 20.000 euro voor de meest gewilde gebieden. In tegenstelling tot het verleden is er een ruim aanbod van melkveebedrijven in de orde van grootte van 100 hectare en een jaarlijkse mekproductie van 1 miljoen liter. 

Foto's en video's 

Tijdens de tentoonstelling die van dinsdag 12 t/m vrijdag 15 september gehouden werd, passeerden 550 stuks rundvee van 13 verschillende melkvee-en vleesveerassen de revue. Klik hier voor een compleet overzicht van foto's en video's

Reacties

Kennispartner artikelen
'Slimme data helpt ziektes voorkomen’
In het najaar van 2016 is het gezondheidsrapport in het managementsysteem T4C (Time for Cows) van Lely geïntroduceerd. Het... Lees meer »
Trefzekere celgetal bepaling
Kort op de gezondheid zitten van koeien is een essentieel onderdeel van een succesvolle bedrijfsvoering. Sander Vijverberg uit... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
LG AgroVision AgruniekRijnvallei DSV Zaden Boehringer Ingelheim Lely Nederland MSD Animal Health Nederland Alfa Accountants en Adviseurs
Kennispartner artikelen
 
Melkvee.nl highlights

Eindstand toegekende fosfaatrechten nog niet bekend

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kan nog niet aangeven of het totaal aantal...
 

‘Controleer beschikking fosfaatrechten goed’

Melkveehouders doen er verstandig aan om de beschikking van hun fosfaatrechten goed te controleren....
 

'Nederland haalt nitraatdoelstellingen waarschijnlijk niet'

Met het Zesde Actieprogramma Nitraatrichtlijn halen we de doelstellingen voor de Nitraatrichtlijn...
 

Melkaanvoer 2017 ondanks fosfaatreductieplan slechts 0,2% lager

Melkveehouders hebben in 2017 0,2 procent minder melk geleverd aan de fabrieken in vergelijking met...
 

Stallijst.nl: nieuw online handelsplatform rundvee

Terwijl afgelopen week het nieuws naar buiten kwam dat Vion het online handelsplatform Cowlinq...