Home » Melken » Nieuws » Veel belangstelling voor levering aan Royal A-ware

Veel belangstelling voor levering aan Royal A-ware

Geplaatst op woensdag 11-10-2017

Het aantal melkveehouders dat levert aan Royal A-ware, groeit gestaag. Wekelijks komen er nieuwe leveranciers bij, meldt Klaas de Jong, hoofd dagelijks beleid bij Royal A-ware.

"Ik ben blij dat zoveel melkveehouders vertrouwen hebben in ons bedrijf. Inmiddels leveren honderden melkveehouders melk aan Royal A-ware, of gaan dat in 2018 of 2019 doen. Meer concrete cijfers kan ik niet geven, omdat we iedere week nieuwe boeren binnenhalen en ook wekelijks meerdere gesprekken voeren met melkveehouders die van afnemer willen veranderen", aldus De Jong.

Ondernemersvrijheid

Volgens De Jong hecht Royal A-ware veel waarde aan ondernemersvrijheid. "Dit spreekt melkveehouders in Noord-Nederland blijkbaar aan. Melkveehouders moeten de vrijheid hebben om hun bedrijf te runnen op een manier die bij hen past. We willen melkveehouders zo min mogelijk verplichtingen opleggen."

"De enige verplichtingen die gelden, zijn voldoen aan de wet, KKM en onze leveringsvoorwaarden, zodat wij de kwaliteit van onze producten kunnen borgen. Daarbovenop kunnen melkveehouders kiezen om bijvoorbeeld weidemelk te leveren, te werken volgens het label 'Ohne Gentechnik' of deel te nemen aan ons duurzaamheidsprogramma.”

Gommer overweegt overstappen

Ook Kringloopwijzerweigeraar Henk Gommer uit Zevenhuizen (Gr.) overweegt een overstap naar Royal A-ware, nu FrieslandCampina zijn verzoek om de Kringloopwijzer voor grondgebonden boeren op vrijwillige basis voort te zetten, heeft afgewezen. Gommer: "Weliswaar speelt de verplichting ook binnen Royal A-ware, maar dit is een particulier familiebedrijf. Daar heb ik iets minder moeite mee dan dat FrieslandCampina, waar ik lid van ben en dus deel van uitmaak, mij dwingt de Kringloopwijzer in te vullen."

Grupstal

Volgens Klaas de Jong hebben alle leveranciers van Royal A-ware de Kringloopwijzer ingediend. Over een ander heikel punt, de kwestie van uitbreiding of nieuwbouw van grupstallen, zegt De Jong dat Royal A-ware net als FrieslandCampina het voornemen heeft om verbouw of nieuwbouw hiervan niet meer toe te staan. “Overigens speelt dit niet binnen ons bedrijf.”

Donderdagmiddag is in Drachten een bijeenkomst voor leden van FrieslandCampina over de toekomst van de grupstalboer binnen de coöperatie.

 

Tekst: Ina Kooistra-Vogel
Beeld: Royal A-Ware

Reacties

Kennispartner artikelen
Lely breidt Feeding portfolio uit met Trioliet kuilvoersnijder
Vanaf januari 2018 neemt Lely de Trioliet TU 180 XL-kuilvoersnijder op in haar Feeding portfolio. Deze machine heeft een hoge... Lees meer »
800 kg meer melk met minder krachtvoer
Bart de Kruijf, melkveehouder in Werkhoven, nam vorig jaar deel aan Topmais om zijn maisteelt verder te verbeteren. Zijn... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
AgroVision MSD Animal Health Nederland DSV Zaden Lely Nederland AgruniekRijnvallei LG Alfa Accountants en Adviseurs Boehringer Ingelheim
Kennispartner artikelen
‘Veearts zegt dat het de penswerking verbetert’
Een gezonde penswerking is het uitgangspunt voor een gezonde productie. Een goede penswerking bereik je met 10 tot 20 kg droge stof uit...
 
Lees meer »
Eco mais en electronenbehandeling
Mais telen op een biologisch bedrijf vergt extra aandacht. Een vlotte begingroei is cruciaal om onkruiddruk te voorkomen,...
 
Lees meer »
 
Melkvee.nl highlights

Eindstand toegekende fosfaatrechten nog niet bekend

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kan nog niet aangeven of het totaal aantal...
 

‘Controleer beschikking fosfaatrechten goed’

Melkveehouders doen er verstandig aan om de beschikking van hun fosfaatrechten goed te controleren....
 

'Nederland haalt nitraatdoelstellingen waarschijnlijk niet'

Met het Zesde Actieprogramma Nitraatrichtlijn halen we de doelstellingen voor de Nitraatrichtlijn...
 

Melkaanvoer 2017 ondanks fosfaatreductieplan slechts 0,2% lager

Melkveehouders hebben in 2017 0,2 procent minder melk geleverd aan de fabrieken in vergelijking met...
 

Stallijst.nl: nieuw online handelsplatform rundvee

Terwijl afgelopen week het nieuws naar buiten kwam dat Vion het online handelsplatform Cowlinq...