Home » Melken » Nieuws » Eerste 165 koeien gearriveerd in Qatar

Eerste 165 koeien gearriveerd in Qatar

Geplaatst op donderdag 13-07-2017

De eerste 165 importkoeien zijn dinsdag vanuit Hongarije gearriveerd in Qatar. Zij maken deel uit van een totale zending van ruim 4.000 koeien, bestemd voor het lokale zuivelbedrijf Baladna van zakenman Moutaz al Khayat. Ook vanuit Nederland worden er koeien ingevlogen, meldt CNN.

De Amerikaanse nieuwszender toont op haar website videobeelden van de aankomst van de eerste koeien. Op de Facebookpagina van de landbouwonderneming staan foto's die een beeld geven van hoe de koeien in de stal zijn gehuisvest: op een zandbodem. Ook de immense omvang van het schapenbedrijf is op Facebook te zien. 

Diplomatieke crisis

Het golfstaatje Qatar raakte vier weken geleden in een diplomatieke crisis met haar buurlanden. Saoedi-Arabië heeft de grensovergangen met Qatar gesloten, waardoor de belangrijkste aanvoerroute voor melk en zuivelproducten zijn weggevallen. Het sheikdom is voor een groot deel afhankelijk van importvoedsel, voornamelijk uit Saoedi-Arabië. Door de boycot zijn tekorten ontstaan.

Schapen

Al Khayat was al van plan om zijn schapenbedrijf uit te breiden met melkkoeien. Dat plan heeft hij vanwege de boycot nu versneld. Hij laat (in zestig vluchten met Qatar Airways) zo'n vierduizend Holsteins invliegen, aangekocht in de Verenigde Staten, Australïe, Hongarije en Nederland. Volgens de informatie van CNN moet dat aantal koeien voldoende zijn om voor 30 tot 35 procent in de lokale zuivelbehoefte te voorzien.

Tekst: Gineke Mons
Beeld: Baladna

Reacties

Kennispartner artikelen
Veel belangstelling voor teelt winterveldbonen
In het najaar van 2015 bracht veredelingsbedrijf LG de winterveldboon naar Nederland. Dit eiwitgewas wordt in het najaar gezaaid... Lees meer »
Voorkom een vliegenplaag in 3 stappen
Vliegen vermeerderen zich momenteel vliegensvlug door de gunstige weersomstandigheden. Twee vliegen kunnen binnen... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
Boehringer Ingelheim Lely Nederland LG AgroVision DSV Zaden MSD Animal Health Nederland Alfa Accountants en Adviseurs
Kennispartner artikelen
Ruwvoerbalans in evenwicht?
Het is al weken volop zomer in Nederland. Warm, zonnig en droog weer brengt iedereen in vakantiestemming. Het zomerse weer brengt wel een...
 
Lees meer »
Soortenrijke groenbemestermengsels verbeteren de nutriëntenbenutting
Om meer van een akker te halen binnen de begrenzing van de mest- en gebruiksnormen is een goede benutting van voedingsstoffen in de bodem...
 
Lees meer »
Voorkom een vliegenplaag in 3 stappen
Vliegen vermeerderen zich momenteel vliegensvlug door de gunstige weersomstandigheden. Twee vliegen kunnen binnen één maand...
 
Lees meer »
 
Melkvee.nl highlights

‘Overheid borduurt voort op denklijn dat kunstmest beter is’

Begin deze maand presenteerde staatssecretaris Van Dam enkele maatregelen met betrekking tot het...
 

‘Impasse rond protestboer vraagt om herbezinning en snel ingrijpen’

Voorzitter Harm Wiegersma van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond roept FrieslandCampina op zich...
 

FC haalt melk weigeraar op en doneert melkgeld aan goed doel

FrieslandCampina haalt weer de melk op bij Henk Gommer uit Zevenhuizen, die weigert de...
 

Oud-minister Gerrit Braks (84) overleden

Oud-minister en oud-Senaatsvoorzitter Gerrit Braks is overleden. Zijn familie meldt zijn overlijden...
 

Generieke korting 8,3 procent, nieuwe bedrijven zijn knelgeval

De overheid zal een generieke korting van 8,3 procent toepassen bij de uitgifte van fosfaatrechten....