Home » Melken » Nieuws » Eerste 165 koeien gearriveerd in Qatar

Eerste 165 koeien gearriveerd in Qatar

Geplaatst op donderdag 13-07-2017

De eerste 165 importkoeien zijn dinsdag vanuit Hongarije gearriveerd in Qatar. Zij maken deel uit van een totale zending van ruim 4.000 koeien, bestemd voor het lokale zuivelbedrijf Baladna van zakenman Moutaz al Khayat. Ook vanuit Nederland worden er koeien ingevlogen, meldt CNN.

De Amerikaanse nieuwszender toont op haar website videobeelden van de aankomst van de eerste koeien. Op de Facebookpagina van de landbouwonderneming staan foto's die een beeld geven van hoe de koeien in de stal zijn gehuisvest: op een zandbodem. Ook de immense omvang van het schapenbedrijf is op Facebook te zien. 

Diplomatieke crisis

Het golfstaatje Qatar raakte vier weken geleden in een diplomatieke crisis met haar buurlanden. Saoedi-Arabië heeft de grensovergangen met Qatar gesloten, waardoor de belangrijkste aanvoerroute voor melk en zuivelproducten zijn weggevallen. Het sheikdom is voor een groot deel afhankelijk van importvoedsel, voornamelijk uit Saoedi-Arabië. Door de boycot zijn tekorten ontstaan.

Schapen

Al Khayat was al van plan om zijn schapenbedrijf uit te breiden met melkkoeien. Dat plan heeft hij vanwege de boycot nu versneld. Hij laat (in zestig vluchten met Qatar Airways) zo'n vierduizend Holsteins invliegen, aangekocht in de Verenigde Staten, Australïe, Hongarije en Nederland. Volgens de informatie van CNN moet dat aantal koeien voldoende zijn om voor 30 tot 35 procent in de lokale zuivelbehoefte te voorzien.

Tekst: Gineke Mons
Beeld: Baladna

Reacties

Kennispartner artikelen
Jubileum 25 jaar robotmelken
In 1992 introduceerde Lely de melkrobot, een ontwikkeling die de markt enorm heeft veranderd. Het bedrijf viert daarom dit jaar... Lees meer »
Houd rekening met jongveegetal bij fosfaatreductie
Vanaf periode 2 van het fosfaatreductieplan bepaalt het jongveegetal hoeveel melkvee je moet reduceren. Afvoer van jongvee telt... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
LG Boehringer Ingelheim Alfa Accountants en Adviseurs MSD Animal Health Nederland Lely Nederland AgroVision DSV Zaden
Kennispartner artikelen
Hoeveel fosfaatrechten krijg je straks?
Het ziet er naar uit dat per 1 januari 2018 fosfaatrechten worden geïntroduceerd. Heb je al uitgerekend hoeveel fosfaatrechten je...
 
Lees meer »
De mogelijkheden na mais
Op veel percelen snijmais zal het optimale oogstmoment snel aanbreken. Veelal een vroege maisoogst, dus voldoende ruimte voor een geslaagde...
 
Lees meer »
Dynamisch Voeren betaalt zich dubbel en dwars terug
Case de Jong en Barbara van Deuren zijn echte koeienliefhebbers. Samen hebben ze een melkveehouderij in Hoogblokland. Sinds 2011 doen ze...
 
Lees meer »
advertentie
 
Melkvee.nl highlights

Kleinere voerco├Âperaties bundelen krachten

Diervoedercoöperaties De Eendracht, CAV Den Ham, De Samenwerking en ABZ Diervoeding gaan...
 

Verplichte Kringloopwijzer mogelijk ter discussie bij FrieslandCampina

Het hoofdbestuur van FrieslandCampina besluit 3 oktober of de leden opnieuw worden geraadpleegd...
 

37 procent melkveehouders miljonair

De landbouw, en dan met name de melkveehouderij, neemt bijna 20 procent van het aantal werkende...
 

Coating met levende bacteri├źn voor ma├»szaad

Vanaf volgend maïsseizoen is er een nieuwe zaadcoating voor maïszaad beschikbaar. De...
 

Minke 64 derde tweehonderdtonner van Nederland

Na eerder Big Boukje 192 en Dora 442 van de families Knoef en Machielsen heeft Minke 64 (Lee x...