Home » Melken » Nieuws » Eerste 165 koeien gearriveerd in Qatar

Eerste 165 koeien gearriveerd in Qatar

Geplaatst op donderdag 13-07-2017

De eerste 165 importkoeien zijn dinsdag vanuit Hongarije gearriveerd in Qatar. Zij maken deel uit van een totale zending van ruim 4.000 koeien, bestemd voor het lokale zuivelbedrijf Baladna van zakenman Moutaz al Khayat. Ook vanuit Nederland worden er koeien ingevlogen, meldt CNN.

De Amerikaanse nieuwszender toont op haar website videobeelden van de aankomst van de eerste koeien. Op de Facebookpagina van de landbouwonderneming staan foto's die een beeld geven van hoe de koeien in de stal zijn gehuisvest: op een zandbodem. Ook de immense omvang van het schapenbedrijf is op Facebook te zien. 

Diplomatieke crisis

Het golfstaatje Qatar raakte vier weken geleden in een diplomatieke crisis met haar buurlanden. Saoedi-Arabië heeft de grensovergangen met Qatar gesloten, waardoor de belangrijkste aanvoerroute voor melk en zuivelproducten zijn weggevallen. Het sheikdom is voor een groot deel afhankelijk van importvoedsel, voornamelijk uit Saoedi-Arabië. Door de boycot zijn tekorten ontstaan.

Schapen

Al Khayat was al van plan om zijn schapenbedrijf uit te breiden met melkkoeien. Dat plan heeft hij vanwege de boycot nu versneld. Hij laat (in zestig vluchten met Qatar Airways) zo'n vierduizend Holsteins invliegen, aangekocht in de Verenigde Staten, Australïe, Hongarije en Nederland. Volgens de informatie van CNN moet dat aantal koeien voldoende zijn om voor 30 tot 35 procent in de lokale zuivelbehoefte te voorzien.

Tekst: Gineke Mons
Beeld: Baladna

Reacties

Kennispartner artikelen
'Slimme data helpt ziektes voorkomen’
In het najaar van 2016 is het gezondheidsrapport in het managementsysteem T4C (Time for Cows) van Lely geïntroduceerd. Het... Lees meer »
Voederbieten maken het waar in 2017
De comeback van voederbieten in ons land is je waarschijnlijk niet ontgaan. Van 280 ha in 2014 vervijfvoudigde het areaal naar... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
Alfa Accountants en Adviseurs AgroVision Boehringer Ingelheim AgruniekRijnvallei Lely Nederland DSV Zaden LG MSD Animal Health Nederland
Kennispartner artikelen
'Slimme data helpt ziektes voorkomen’
In het najaar van 2016 is het gezondheidsrapport in het managementsysteem T4C (Time for Cows) van Lely geïntroduceerd. Het...
 
Lees meer »
Subsidiepot gaat weer open voor jonge landbouwers
Ben je nog geen 41 jaar en heb je investeringsplannen voor je landbouwbedrijf, dan kan deze subsidie interessant voor je zijn. Net als...
 
Lees meer »
advertentie
 
Melkvee.nl highlights

RVO wijst verzoek KI Samen af

De RVO wijst het verzoek van KI Samen om handhavend op te treden tegen CRV af en weigert de...
 

Jumbo: vanaf 2020 alleen nog maar zuivel van weidemelk en Europees voer

Jumbo wil vanaf 2022 alleen nog maar duurzaam geproduceerde zuivelproducten in de schappen. De...
 

Schouten: Fraude brengt derogatie niet in gevaar, wel strengere eisen

De berichten over grootscheepse fraude in Oost-Brabant en Noord-Limburg brengen de derogatie niet...
 

Leden LTO werken visie uit, grondgebondenheid blijft discussiepunt

Vandaag presenteerden 24 leden van LTO Nederland een uitgewerkte sectorvisie. Deze toekomstvisie...
 

Fotoserie Topkuilevenement: topkwaliteit voer omzetten naar rendement

Afgelopen donderdag werd het jaarlijkse Topkuilevenement gehouden in Havelte. Het thema was dit...