Home » Melken » Nieuws » Eerste 165 koeien gearriveerd in Qatar

Eerste 165 koeien gearriveerd in Qatar

Geplaatst op donderdag 13-07-2017

De eerste 165 importkoeien zijn dinsdag vanuit Hongarije gearriveerd in Qatar. Zij maken deel uit van een totale zending van ruim 4.000 koeien, bestemd voor het lokale zuivelbedrijf Baladna van zakenman Moutaz al Khayat. Ook vanuit Nederland worden er koeien ingevlogen, meldt CNN.

De Amerikaanse nieuwszender toont op haar website videobeelden van de aankomst van de eerste koeien. Op de Facebookpagina van de landbouwonderneming staan foto's die een beeld geven van hoe de koeien in de stal zijn gehuisvest: op een zandbodem. Ook de immense omvang van het schapenbedrijf is op Facebook te zien. 

Diplomatieke crisis

Het golfstaatje Qatar raakte vier weken geleden in een diplomatieke crisis met haar buurlanden. Saoedi-Arabië heeft de grensovergangen met Qatar gesloten, waardoor de belangrijkste aanvoerroute voor melk en zuivelproducten zijn weggevallen. Het sheikdom is voor een groot deel afhankelijk van importvoedsel, voornamelijk uit Saoedi-Arabië. Door de boycot zijn tekorten ontstaan.

Schapen

Al Khayat was al van plan om zijn schapenbedrijf uit te breiden met melkkoeien. Dat plan heeft hij vanwege de boycot nu versneld. Hij laat (in zestig vluchten met Qatar Airways) zo'n vierduizend Holsteins invliegen, aangekocht in de Verenigde Staten, Australïe, Hongarije en Nederland. Volgens de informatie van CNN moet dat aantal koeien voldoende zijn om voor 30 tot 35 procent in de lokale zuivelbehoefte te voorzien.

Tekst: Gineke Mons
Beeld: Baladna

Reacties

Kennispartner artikelen
800 kg meer melk met minder krachtvoer
Bart de Kruijf, melkveehouder in Werkhoven, nam vorig jaar deel aan Topmais om zijn maisteelt verder te verbeteren. Zijn... Lees meer »
‘Veearts zegt dat het de penswerking verbetert’
Een gezonde penswerking is het uitgangspunt voor een gezonde productie. Een goede penswerking bereik je met 10 tot 20 kg droge... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
DSV Zaden AgruniekRijnvallei Alfa Accountants en Adviseurs MSD Animal Health Nederland Boehringer Ingelheim AgroVision LG Lely Nederland
Kennispartner artikelen
800 kg meer melk met minder krachtvoer
Bart de Kruijf, melkveehouder in Werkhoven, nam vorig jaar deel aan Topmais om zijn maisteelt verder te verbeteren. Zijn strategie is dan...
 
Lees meer »
Eco mais en electronenbehandeling
Mais telen op een biologisch bedrijf vergt extra aandacht. Een vlotte begingroei is cruciaal om onkruiddruk te voorkomen,...
 
Lees meer »
 
Melkvee.nl highlights

'Nederland haalt nitraatdoelstellingen waarschijnlijk niet'

Met het Zesde Actieprogramma Nitraatrichtlijn halen we de doelstellingen voor de Nitraatrichtlijn...
 

Melkaanvoer 2017 ondanks fosfaatreductieplan slechts 0,2% lager

Melkveehouders hebben in 2017 0,2 procent minder melk geleverd aan de fabrieken in vergelijking met...
 

Stallijst.nl: nieuw online handelsplatform rundvee

Terwijl afgelopen week het nieuws naar buiten kwam dat Vion het online handelsplatform Cowlinq...
 

Fotoserie: Roundhouse voor droge koeien en kalveren

De familie Van der Gun uit Oldeberkoop (FR) bouwde afgelopen jaar een nieuwe huisvesting voor de...
 

Keurentjes betreurt slechte communicatie over standpunt grupstal

FrieslandCampina-voorzitter Frans Keurentjes zegt de impact van het voorstel om de nieuwbouw of...