Home » Huisvesting » Nieuws » Kaping Boerburgertweet lijkt verleden tijd

Kaping Boerburgertweet lijkt verleden tijd

Geplaatst op woensdag 06-12-2017

Vorige week bereikte het aantal negatieve reacties op @Boerburgertweet een hoogtepunt. Dierenactivisten vergeleken stallen met Auswchwitz. Geen reden voor @Boerburgertweet om te stoppen met het vertellen van eerlijke verhalen.

„De Boerburger pagina leek gekaapt te worden door een groep veganisten/dierenactivisten die massaal reageert op het verhaal van de boeren. Boeren die hier een open en eerlijke inkijk willen geven in hun stal en de consument willen laten zien hoe hun voedsel wordt geproduceerd. „De wijze waarop zij reageerden en het grote aantal reacties, doet ons vermoeden dat het een gecoördineerde actie is van dierenactivisten”, zegt Caroline van der Plas, oprichtster van @Boerburgertweet. „Gelukkig is aan de gerichte actie een einde gekomen."

Blokkeren

De hausse aan reacties van mensen die geen enkele interesse hebben in @Boerburgertweet en in een open dialoog, maar die slechts hun dierenactivistische / veganistische punt willen maken, was zo groot dat al dit soort reacties is verwijderd en de personen erachter geblokkeerd. Stallen werden vergeleken met concentratiekampen en boeren werden uitgemaakt voor beulen. „Deze reacties dragen niet bij aan een goede dialoog tussen boer en burger”, aldus Caroline van der Plas. Ze bestrijdt dat ze daarmee alle kritiek de kop in wil drukken. „Ik ben absoluut niet tegen kritiek. Het is juist mooi als je via dit platform een discussie aan kunt gaan. Maar dit zijn gewoon zulke nare en gemene opmerkingen; die dragen nergens aan bij.”

Eerlijke verhaal blijven vertellen

„We moeten ons niet laten ontmoedigen. 98 procent van de reacties is positief. Daar doen we het voor. Met zijn allen kunnen we eerlijke vehalen blijven vertellen op zoveel mogelijke manieren; het zijn druppels op een gloeiende plaat maar vele druppels maken de plaat minder gloeiend”, zegt Caroline van der Plas. Elke week beheert een andere boer het account, in samenwerking met Caroline. Wil je een week meedoen, mail dan naar carolinevanderplas@outlook.com. Deze week is het aantal volgers flink gestegen. De teller staat nu op 15.459 volgers op facebook en 8.292 op twitter. “Nog meer mensen die ‘t echte verhaal willen lezen van boer en tuinder", twittert Caroline.

Trotse Jonge Boeren

Ook leden van het facebookaccount Trotse Jonge Boeren meldden dat zij nare reacties hebben ontvangen. Trotse Jonge Boeren is een initiatief van het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt. Dit facebookaccount heeft ruim 2.200 volgers.

Tekst: Monique van Loon
Beeld: Boerburgertweet

Reacties

Kennispartner artikelen
Nieuw registratiesysteem voor bedrijven die weidemelk produceren
Onlangs is de Grazeway R geintroduceerd, een nieuw systeem waarmee de weidegang per koe automatisch geregistreerd wordt. Het... Lees meer »
Nieuw hals tag zorgt voor nog meer grip op de koegezondheid
Onlangs is een nieuwe hals-tag geintroduceerd, de ISO LD SmartTag Neck, met nieuwe functionaliteiten. Naast de... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
Lely Nederland Alfa Accountants en Adviseurs AgruniekRijnvallei MSD Animal Health Nederland Boehringer Ingelheim AgroVision DSV Zaden LG
Kennispartner artikelen
Beter ruwvoer met de nieuwe BemestingPlanner
Betere kwaliteit ruwvoer, bemestingadvies per perceel en per snede voor het hele jaar, inzicht in de beschikbare mest door het jaar heen...
 
Lees meer »
De lessen uit maisseizoen 2017
Al drie jaar op rij kunnen we spreken over een groeizoen met weersextremen. Volgens deskundigen zullen we moeten leren omgaan met extremen...
 
Lees meer »
Hoeveel melkvee mag ik in 2018 houden?
Een melkveehouder mag vanaf 2018 niet méér fosfaat produceren dan er rechten zijn. Daar kan de sector onderhand wel vanuit...
 
Lees meer »
Nieuw hals tag zorgt voor nog meer grip op de koegezondheid
Onlangs is een nieuwe hals-tag geintroduceerd, de ISO LD SmartTag Neck, met nieuwe functionaliteiten. Naast de functionaliteiten...
 
Lees meer »
 
Melkvee.nl highlights

Samenwerking A-ware en AH: 3 cent extra voor de boer

A-ware en Albert Heijn hebben een overeenkomst gesloten voor het leveren zuivelproducten voor het...
 

Uitgebreide fotoserie Holland Holstein sHow

De enige landelijke fokveedag die elk jaar gehouden wordt, de HHH-show, bracht dit jaar als vanouds...
 

Indexdraai roodbont: hoogst beschikbare stier komt uit Duitsland

Met Fageno en Julandy worden de hoogste beschikbare roodbonte stieren met Nederlandse dochters aan...
 

Indexdraai zwartbont: Balisto meldt zich andermaal aan de top

Danno blijft ondanks een kleine daling van zijn productie-index, ruimschoots lijstaanvoerder bij de...
 

Fosfaatrechten: ook 10 procent afroming bij lease

Melkveehouders kunnen volgend jaar ook fosfaatrechten leasen. Net als bij aankoop, wordt ook bij...