Home » Huisvesting » Nieuws » Kaping Boerburgertweet lijkt verleden tijd

Kaping Boerburgertweet lijkt verleden tijd

Geplaatst op woensdag 06-12-2017

Vorige week bereikte het aantal negatieve reacties op @Boerburgertweet een hoogtepunt. Dierenactivisten vergeleken stallen met Auswchwitz. Geen reden voor @Boerburgertweet om te stoppen met het vertellen van eerlijke verhalen.

„De Boerburger pagina leek gekaapt te worden door een groep veganisten/dierenactivisten die massaal reageert op het verhaal van de boeren. Boeren die hier een open en eerlijke inkijk willen geven in hun stal en de consument willen laten zien hoe hun voedsel wordt geproduceerd. „De wijze waarop zij reageerden en het grote aantal reacties, doet ons vermoeden dat het een gecoördineerde actie is van dierenactivisten”, zegt Caroline van der Plas, oprichtster van @Boerburgertweet. „Gelukkig is aan de gerichte actie een einde gekomen."

Blokkeren

De hausse aan reacties van mensen die geen enkele interesse hebben in @Boerburgertweet en in een open dialoog, maar die slechts hun dierenactivistische / veganistische punt willen maken, was zo groot dat al dit soort reacties is verwijderd en de personen erachter geblokkeerd. Stallen werden vergeleken met concentratiekampen en boeren werden uitgemaakt voor beulen. „Deze reacties dragen niet bij aan een goede dialoog tussen boer en burger”, aldus Caroline van der Plas. Ze bestrijdt dat ze daarmee alle kritiek de kop in wil drukken. „Ik ben absoluut niet tegen kritiek. Het is juist mooi als je via dit platform een discussie aan kunt gaan. Maar dit zijn gewoon zulke nare en gemene opmerkingen; die dragen nergens aan bij.”

Eerlijke verhaal blijven vertellen

„We moeten ons niet laten ontmoedigen. 98 procent van de reacties is positief. Daar doen we het voor. Met zijn allen kunnen we eerlijke vehalen blijven vertellen op zoveel mogelijke manieren; het zijn druppels op een gloeiende plaat maar vele druppels maken de plaat minder gloeiend”, zegt Caroline van der Plas. Elke week beheert een andere boer het account, in samenwerking met Caroline. Wil je een week meedoen, mail dan naar carolinevanderplas@outlook.com. Deze week is het aantal volgers flink gestegen. De teller staat nu op 15.459 volgers op facebook en 8.292 op twitter. “Nog meer mensen die ‘t echte verhaal willen lezen van boer en tuinder", twittert Caroline.

Trotse Jonge Boeren

Ook leden van het facebookaccount Trotse Jonge Boeren meldden dat zij nare reacties hebben ontvangen. Trotse Jonge Boeren is een initiatief van het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt. Dit facebookaccount heeft ruim 2.200 volgers.

Tekst: Monique van Loon
Beeld: Boerburgertweet

Reacties

Kennispartner artikelen
‘We kunnen de Juno niet meer missen!’
Toen Marcel Meijer uit Holthone (Ov.) in 2012 de Juno 150 aanschafte hadden ze niet gedacht dat ze er zo veel voordeel van zouden... Lees meer »
Lely breidt Feeding portfolio uit met Trioliet kuilvoersnijder
Vanaf januari 2018 neemt Lely de Trioliet TU 180 XL-kuilvoersnijder op in haar Feeding portfolio. Deze machine heeft een hoge... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
Lely Nederland AgruniekRijnvallei Alfa Accountants en Adviseurs AgroVision MSD Animal Health Nederland DSV Zaden LG
Kennispartner artikelen
Minder pensverzuring met ontsloten tarwe
Na een goed groeiseizoen liggen de kuilplaten weer vol ruwvoer. Vooral gras is voldoende aanwezig. Door de combinatie van pittig gras...
 
Lees meer »
Wanneer gras bemesten?
Vanaf 16 februari mag weer drijfmest op gras aangewend worden. Door bewust om te gaan met de beschikbare mest, haal je maximaal rendement...
 
Lees meer »
In een keer van alle ordners af
AgroVision start met een nieuw online boekhoudprogramma speciaal voor de agrarische sector. Betrouwbaar boekhouden met de voordelen van...
 
Lees meer »
Mooie resultaten Meteor klauwgezondheidsaanpak
In het najaar van 2016 lanceerde Lely de nieuwe Meteor klauwgezondheidsaanpak. Deze aanpak is ontwikkeld met als doel klauwgezondheid op...
 
Lees meer »
Ervaringen shredlage in 2017
Shredlage mais heeft in 2017 niet geleid tot een significant hogere melkproductie. Wel tot gezondere koeien door een hogere...
 
Lees meer »
advertentie
 
Melkvee.nl highlights

Van Holstein naar zuivere Jerseys

Afgelopen dinsdag organiseerde Koole&Liebregts een Jersey Profieldag. Naast een...
 

'Beter een kleine degelijke organisatie dan een grote die dat niet is'

LTO-voorman Marc Calon blijft pal achter zijn uitspraak staan om fraudeurs te royeren uit de LTO....
 

FrieslandCampina gaat door met straffen van Henk Gommer

FrieslandCampina houdt ook over januari 25 procent (2.900 euro) in op het melkgeld van...
 

Ministerie erkent eigen fouten rond bedrijfsblokkades

Het ministerie van Landbouw heeft de blokkade van ruim 150 bedrijven opgeheven. Zo ging men er bij...
 

Nabeschouwing Groninger trekkerprotest tegen gaswinning (video)

Afgelopen donderdag zijn Groninger boeren massaal met trekkers naar Den Haag gekomen. Zij...