Home » Huisvesting » Inrichting » Nieuw ammoniak bestendig LED-armatuur

Nieuw ammoniak bestendig LED-armatuur

Geplaatst op zaterdag 14-01-2017

Opti-Cow introduceert een nieuwe ammoniak bestendig LED-armatuur: de VetSite Forte LED Agri.

„Het is het enige armatuur op de markt dat echt ammoniak bestendig is”, beweert directeur Sjoerd Portena van Opti-Cow uit het Friese Grou. De VetSite Forte LED Agri is er in diverse uitvoeringen en standaard voorzien van 1-10V dimsturing, snel-montage systeem en 5 jaar volledige garantie.

Naast de toepassing in pluimvee stallen is het armatuur volgens Portena ook uitermate geschikt voor varkensstallen en (lagere) rundveestallen. „De VetSite Forte LED Agri is zeer efficiënt met een lichtopbrengst tot wel 145 lm/W. Dankzij de 360-graden-instelbaarheid van het armatuur kan de lichtverdeling optimaal worden aangepast aan elke situatie. Met deze combinatie van efficiëntie en flexibiliteit is het ook de ideale renovatieoplossing”, vertelt Portena.

Ammoniak bestendig

„Het armatuur is van slagvast PMMA en kan met de hogedrukspuit gereinigd worden. Ook heet water, stoom of de meest gebruikte reiniging- en ontsmettingsmiddelen zijn geen probleem. Door de hoogste IP graad (IP69K) is de Forte als enige armatuur op de markt echt ammoniak bestendig en voorzien van een DLG certificaat”, zegt de directeur.

„Het armatuur geeft een zeer gelijkmatige lichtverdeling door gebruik te maken van speciale optieken. Daarnaast heeft het armatuur - in tegenstelling tot veel andere armaturen - een zeer lage verblindingsfactor”, beweert Portena.

Fiscale voordelen

Gebruik van de VetSite Forte LED Agri geeft op grond van de Nederlandse EIA 2017- en Belgische VLIF, recht op investeringsaftrek van de investeringskosten. Samen met het lage energieverbruik laat de investering zich daardoor volgens Portena in korte tijd terugverdienen.

Lichtplan

Hoeveel het LED-armatuur kost kan Portena niet zeggen. „Veehouders kunnen bij ons een offerte opvragen. Dan komen we langs om samen met de veehouder een lichtplan te maken. In dit lichtplan staat onder meer hoeveel armaturen er in een stal komen te hangen, wat het gewenste of vereiste lichtniveau is en welke uitvoering er toegepast moet worden. Pas wanneer we die zaken weten, kunnen we een reële offerte maken”, legt hij uit.

Opti-Cow introduceert haar nieuwe LED-armatuur deze week tijdens de Vlaamse vakbeurs Agriflanders. De vakbeurs vindt deze week van 12 tot 15 januari plaats in het Vlaamse Sint-Denijs-Westrem bij Gent.

Tekst: Tom Schotman
Beeld: Opti-Cow

Reacties

Kennispartner artikelen
Inloopmiddag melkveebedrijf Te Selle
Woendagmiddag 12 oktober heeft u de mogelijkheid het melkveebedrijf van de familie Te Selle te bekijken. Zij hebben in 2015 een... Lees meer »
Houd uw jongvee op temperatuur
Het blijft de komende dagen rond het vriespunt, voorspelt het KNMI. Uw jongvee is een kwetsbare groep, besteed tijdens deze koude... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
AgruniekRijnvallei LG MSD Animal Health Nederland Lely Nederland AgroVision DSV Zaden Alfa Accountants en Adviseurs Boehringer Ingelheim
Kennispartner artikelen
800 kg meer melk met minder krachtvoer
Bart de Kruijf, melkveehouder in Werkhoven, nam vorig jaar deel aan Topmais om zijn maisteelt verder te verbeteren. Zijn strategie is dan...
 
Lees meer »
Eco mais en electronenbehandeling
Mais telen op een biologisch bedrijf vergt extra aandacht. Een vlotte begingroei is cruciaal om onkruiddruk te voorkomen,...
 
Lees meer »
 
Melkvee.nl highlights

Eindstand toegekende fosfaatrechten nog niet bekend

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kan nog niet aangeven of het totaal aantal...
 

‘Controleer beschikking fosfaatrechten goed’

Melkveehouders doen er verstandig aan om de beschikking van hun fosfaatrechten goed te controleren....
 

'Nederland haalt nitraatdoelstellingen waarschijnlijk niet'

Met het Zesde Actieprogramma Nitraatrichtlijn halen we de doelstellingen voor de Nitraatrichtlijn...
 

Melkaanvoer 2017 ondanks fosfaatreductieplan slechts 0,2% lager

Melkveehouders hebben in 2017 0,2 procent minder melk geleverd aan de fabrieken in vergelijking met...
 

Stallijst.nl: nieuw online handelsplatform rundvee

Terwijl afgelopen week het nieuws naar buiten kwam dat Vion het online handelsplatform Cowlinq...