Home » Fokkerij » Nieuws » Teus van Dijk wint ‘als vanouds’ op Fokveedag Hoornaar

Teus van Dijk wint ‘als vanouds’ op Fokveedag Hoornaar

Geplaatst op maandag 09-10-2017

Meestal was het stuivertje wisselen tussen Nico Bons en Teus van Dijk wat betreft het opeisen van de overwinning op de Fokveedag Boerenlandfeest in Hoornaar. Nu Bons verstek liet gaan, was het dan ook Geertje 567 (v. Windbrook) van Van Dijk die de hoofdprijs greep.

De regenachtige 105e editie van de Fokveedag Boerenlandfeest in Hoornaar trok afgelopen zaterdag evengoed 8.500 bezoekers. Hoewel er inmiddels veel meer is te zien dan alleen een koeienkeuring, vormt deze nog wel altijd het hart van de fokveedag. De kwaliteit is dan ook steevast hoogstaand. Te denken geeft dat een heersende NRM-kampioene niet de hoofdprijs greep.

Dubbelslag

Bij de zwartbonte vaarzen won Fever Precilla (v. Fever) van de firma De Groot uit Everdingen het kampioenschap voor De Winkels Carien 4 (v. McCutchen) van Henk-Jan van Driel uit Hedel. De middenklasse werd een dubbelslag voor Wout en Daniël de Bruin uit Giessenburg met kampioene Stientje 27 (v. Acme) en reservekampioene Margriet 408 (v. Lauthority).

Bij de oudere koeien ging het kampioenschap naar Geertje 567 (v. Windbrook) van Teus van Dijk en schoonzoon Wouter de Bruin. Wouters tweelingbroer Daniël won samen met vader Wout het reservekampioenschap met Margriet 333 (v. Goldwyn). De zesdekalfs Margriet 333 won tevens de WEA Economische Boerenkoe verkiezing. Een initiatief dat ontstond, nadat in het verleden de finale van de Beste Boerenkoe van deze website en vakblad Melkvee zich tweemaal in Hoornaar afspeelde.

Roodbont

Bij roodbont was de beste jonge koe Hiddink Tulipe 434 (v. Artie Red) van Pieterjan Bakker uit Dodewaard. Ze won voor Annie 161 (v. Curtis) van de VOF Pellikaan uit Meerkerk. Bij de senioren was de hoofdprijs voor heersend NRM-kampioene M.H. Alana 5 (v. Amor-Red) van Merwehoeve de Groot uit Herwijnen. Reservekampioene werd Sien 2 (v. Pleasure) van Arie en Roel van der Wel uit Hoogblokland.

Geertje 567 was eerder dit jaar al derde op de NRM. De strijd om het dagkampioenschap ging dan ook tussen Geertje 567 en de roodbonte M.H. Alana 5, waarbij de eerste uiteindelijk aan het langste eind trok. Klik hier voor de volledige uitslag.

Tekst: Anne Hiemstra
Beeld: Fokveedag Hoornaar

Reacties

Kennispartner artikelen
Minder melk verliezen door de fitbit?
ZLTO, Connecterra en AgroVision zijn een project gestart rondom data en sensoren in de melkveehouderij. De koeien op de betrokken... Lees meer »
“Goed ruwvoer is de basis”
Zijn enorme gedrevenheid in de fokkerij heeft Jan Nieuwenhuizen, melkveehouder in Nieuwkoop, al vele successen opgeleverd. Deze... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
Lely Nederland Alfa Accountants en Adviseurs DSV Zaden AgroVision MSD Animal Health Nederland AgruniekRijnvallei LG
Kennispartner artikelen
Minder pensverzuring met ontsloten tarwe
Na een goed groeiseizoen liggen de kuilplaten weer vol ruwvoer. Vooral gras is voldoende aanwezig. Door de combinatie van pittig gras...
 
Lees meer »
‘We kunnen de Juno niet meer missen!’
Toen Marcel Meijer uit Holthone (Ov.) in 2012 de Juno 150 aanschafte hadden ze niet gedacht dat ze er zo veel voordeel van zouden beleven....
 
Lees meer »
Wanneer gras bemesten?
Vanaf 16 februari mag weer drijfmest op gras aangewend worden. Door bewust om te gaan met de beschikbare mest, haal je maximaal rendement...
 
Lees meer »
In een keer van alle ordners af
AgroVision start met een nieuw online boekhoudprogramma speciaal voor de agrarische sector. Betrouwbaar boekhouden met de voordelen van...
 
Lees meer »
Ervaringen shredlage in 2017
Shredlage mais heeft in 2017 niet geleid tot een significant hogere melkproductie. Wel tot gezondere koeien door een hogere...
 
Lees meer »
advertentie
 
Melkvee.nl highlights

Van Holstein naar zuivere Jerseys

Afgelopen dinsdag organiseerde Koole&Liebregts een Jersey Profieldag. Naast een...
 

'Beter een kleine degelijke organisatie dan een grote die dat niet is'

LTO-voorman Marc Calon blijft pal achter zijn uitspraak staan om fraudeurs te royeren uit de LTO....
 

FrieslandCampina gaat door met straffen van Henk Gommer

FrieslandCampina houdt ook over januari 25 procent (2.900 euro) in op het melkgeld van...
 

Ministerie erkent eigen fouten rond bedrijfsblokkades

Het ministerie van Landbouw heeft de blokkade van ruim 150 bedrijven opgeheven. Zo ging men er bij...
 

Nabeschouwing Groninger trekkerprotest tegen gaswinning (video)

Afgelopen donderdag zijn Groninger boeren massaal met trekkers naar Den Haag gekomen. Zij...