Home » Fokkerij » Nieuws » Teus van Dijk wint ‘als vanouds’ op Fokveedag Hoornaar

Teus van Dijk wint ‘als vanouds’ op Fokveedag Hoornaar

Geplaatst op maandag 09-10-2017

Meestal was het stuivertje wisselen tussen Nico Bons en Teus van Dijk wat betreft het opeisen van de overwinning op de Fokveedag Boerenlandfeest in Hoornaar. Nu Bons verstek liet gaan, was het dan ook Geertje 567 (v. Windbrook) van Van Dijk die de hoofdprijs greep.

De regenachtige 105e editie van de Fokveedag Boerenlandfeest in Hoornaar trok afgelopen zaterdag evengoed 8.500 bezoekers. Hoewel er inmiddels veel meer is te zien dan alleen een koeienkeuring, vormt deze nog wel altijd het hart van de fokveedag. De kwaliteit is dan ook steevast hoogstaand. Te denken geeft dat een heersende NRM-kampioene niet de hoofdprijs greep.

Dubbelslag

Bij de zwartbonte vaarzen won Fever Precilla (v. Fever) van de firma De Groot uit Everdingen het kampioenschap voor De Winkels Carien 4 (v. McCutchen) van Henk-Jan van Driel uit Hedel. De middenklasse werd een dubbelslag voor Wout en Daniël de Bruin uit Giessenburg met kampioene Stientje 27 (v. Acme) en reservekampioene Margriet 408 (v. Lauthority).

Bij de oudere koeien ging het kampioenschap naar Geertje 567 (v. Windbrook) van Teus van Dijk en schoonzoon Wouter de Bruin. Wouters tweelingbroer Daniël won samen met vader Wout het reservekampioenschap met Margriet 333 (v. Goldwyn). De zesdekalfs Margriet 333 won tevens de WEA Economische Boerenkoe verkiezing. Een initiatief dat ontstond, nadat in het verleden de finale van de Beste Boerenkoe van deze website en vakblad Melkvee zich tweemaal in Hoornaar afspeelde.

Roodbont

Bij roodbont was de beste jonge koe Hiddink Tulipe 434 (v. Artie Red) van Pieterjan Bakker uit Dodewaard. Ze won voor Annie 161 (v. Curtis) van de VOF Pellikaan uit Meerkerk. Bij de senioren was de hoofdprijs voor heersend NRM-kampioene M.H. Alana 5 (v. Amor-Red) van Merwehoeve de Groot uit Herwijnen. Reservekampioene werd Sien 2 (v. Pleasure) van Arie en Roel van der Wel uit Hoogblokland.

Geertje 567 was eerder dit jaar al derde op de NRM. De strijd om het dagkampioenschap ging dan ook tussen Geertje 567 en de roodbonte M.H. Alana 5, waarbij de eerste uiteindelijk aan het langste eind trok. Klik hier voor de volledige uitslag.

Tekst: Anne Hiemstra
Beeld: Fokveedag Hoornaar

Reacties

Kennispartner artikelen
Minder melk verliezen door de fitbit?
ZLTO, Connecterra en AgroVision zijn een project gestart rondom data en sensoren in de melkveehouderij. De koeien op de betrokken... Lees meer »
“Goed ruwvoer is de basis”
Zijn enorme gedrevenheid in de fokkerij heeft Jan Nieuwenhuizen, melkveehouder in Nieuwkoop, al vele successen opgeleverd. Deze... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
MSD Animal Health Nederland AgruniekRijnvallei Alfa Accountants en Adviseurs DSV Zaden AgroVision Lely Nederland Boehringer Ingelheim LG
Kennispartner artikelen
Stal geopend in Duitsland met 26 Astronaut melkrobots
Onlangs vond de officiële opening plaats van een melkveebedrijf in Duitsland met maar liefst 26 Astronaut melkrobots. Het bedrijf in...
 
Lees meer »
De VEM-winst van celwandverteerbaarheid
Bij veel maistelers zijn de eerste maiskuilanalyses inmiddels binnen. Na een mooi groeiseizoen en een goede afrijping is de mais doorgaans...
 
Lees meer »
Betere penswerking door eiwitaanvulling
Bent u op zoek naar een goede rantsoenaanvulling? De keuze hiervoor kan van grote invloed zijn op de melkproductie en de fosfaatuitstoot....
 
Lees meer »
Wintertijd voor grasland
Nu de bodemtemperatuur afneemt, is ook de grasgroei lager. Op enkele plaatsen beweid het vee nog de laatste restanten gras om vervolgens...
 
Lees meer »
advertentie
 
Melkvee.nl highlights

Video: nieuwe stal familie Klaver voor 400 koeien

De familie Klaver uit Winkel (NH) heeft de volledige keten in eigen beheer. Ze melken 400 koeien,...
 

‘Voerwinst per hectare belangrijker dan productie per koe’

Het focussen op een hogere voerwinst per hectare levert een veehouder uiteindelijk meer op dan het...
 

FrieslandCampina kondigt melkaanbodregeling aan

Mocht het melkaanbod volgend jaar groter zijn dan de verwerkingscapaciteit, dan kan...
 

NMV: sector kan mestprobleem niet zelf oplossen

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) maakt zich zorgen over de aanpak van het...
 

Traditionele voermengwagen Strautmann kan ook volledig autonoom voeren

Op de Agritechnica in Hannover (D) presenteert Strautmann een zelfrijdende voermengwagen. Het...