Home » Economie » Nieuws » BIG Challenge levert bijna 1,1 miljoen euro op

BIG Challenge levert bijna 1,1 miljoen euro op

Geplaatst op maandag 03-10-2016

De inzamelingsactie van BIG Challenge heeft in totaal 1.094.043 euro opgeleverd voor de strijd tegen kanker. BIG Challenge levert hiermee een bijdrage van bijna 10 procent aan de opbrengst van Alpe d’HuZes 2016, in totaal 11.103.224 euro.

Daarmee komt de totale bijdrage van BIG Challenge over de periode 2009-2016 op bijna 6,4 miljoen euro. Voor KWF Kankerbestrijding is BIG Challenge daarmee de op twee na grootste fondsenwerver. Dit is volgens de initiatiefnemers een resultaat waarop de agrarische sector trots mag zijn.

In 2015 leverde BIG Challenge in totaal 630.000 euro op. Ook in 2017 zal BIG Challenge, farmers against cancer, deelnemen aan Alpe d’HuZes. De initiatiefnemers hopen dat dan ook weer veel vertegenwoordigers uit de agrarische sector zich in willen zetten voor KWF Kankerbestrijding en het onderzoek naar mogelijkheden om van kanker een ‘gewone’ ziekte te maken.

Aanmelden

Bovendien kunnen ze daarbij het ‘echte’ verhaal over de agrarische sector vertellen. In de afgelopen jaren deden meer dan 1.000 mensen uit de agrarische sector mee. Voor 2017 is het streven daar nog eens minimaal 180 deelnemers aan toe te voegen. Belangstellenden kunnen zich geheel vrijblijvend aanmelden via info@bigchallenge.eu.

Meer informatie is op de website van BIG Challenge te vinden.

Tekst: Tom Schotman
Beeld: BIG Challenge

Reacties

Kennispartner artikelen
800 kg meer melk met minder krachtvoer
Bart de Kruijf, melkveehouder in Werkhoven, nam vorig jaar deel aan Topmais om zijn maisteelt verder te verbeteren. Zijn... Lees meer »
‘Veearts zegt dat het de penswerking verbetert’
Een gezonde penswerking is het uitgangspunt voor een gezonde productie. Een goede penswerking bereik je met 10 tot 20 kg droge... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
Alfa Accountants en Adviseurs LG AgruniekRijnvallei Lely Nederland Boehringer Ingelheim MSD Animal Health Nederland AgroVision DSV Zaden
Kennispartner artikelen
Lely breidt Feeding portfolio uit met Trioliet kuilvoersnijder
Vanaf januari 2018 neemt Lely de Trioliet TU 180 XL-kuilvoersnijder op in haar Feeding portfolio. Deze machine heeft een hoge...
 
Lees meer »
‘Veearts zegt dat het de penswerking verbetert’
Een gezonde penswerking is het uitgangspunt voor een gezonde productie. Een goede penswerking bereik je met 10 tot 20 kg droge stof uit...
 
Lees meer »
Eco mais en electronenbehandeling
Mais telen op een biologisch bedrijf vergt extra aandacht. Een vlotte begingroei is cruciaal om onkruiddruk te voorkomen,...
 
Lees meer »
 
Melkvee.nl highlights

Eindstand toegekende fosfaatrechten nog niet bekend

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kan nog niet aangeven of het totaal aantal...
 

‘Controleer beschikking fosfaatrechten goed’

Melkveehouders doen er verstandig aan om de beschikking van hun fosfaatrechten goed te controleren....
 

'Nederland haalt nitraatdoelstellingen waarschijnlijk niet'

Met het Zesde Actieprogramma Nitraatrichtlijn halen we de doelstellingen voor de Nitraatrichtlijn...
 

Melkaanvoer 2017 ondanks fosfaatreductieplan slechts 0,2% lager

Melkveehouders hebben in 2017 0,2 procent minder melk geleverd aan de fabrieken in vergelijking met...
 

Stallijst.nl: nieuw online handelsplatform rundvee

Terwijl afgelopen week het nieuws naar buiten kwam dat Vion het online handelsplatform Cowlinq...