Home » Economie » Nieuws » Voercoöperaties zetten meer voer af

Voercoöperaties zetten meer voer af

Geplaatst op dinsdag 09-01-2018

De voercoöperaties AgruniekRijnvallei en ABZ Diervoeding hebben afgelopen jaar meer voer omgezet in alle sectoren.

Hoewel AgruniekRijnvallei geen percentages noemt, zegt de coöperatie een recordomzet aan voer afgeleverd te hebben over alle sectoren. De totale voeromzet komt daarmee op ruim 630.000 ton Procentueel gezien groeide de biologische tak het hardst bij het voerbedrijf.

ABZ Diervoeding realiseerde 7 procent volumegroei. De totale afzet mengvoeders en grondstoffen steeg in 2017 van 683.000 ton naar 730.000 ton. De grootste groei realiseerde het bedrijf in de varkenssector. Daar steeg de afzet met ruim 20 procent naar 176.000 ton. De mengvoederafzet in de pluimveesector steeg met ruim 5 procent naar 222.000 ton. De afzet van voer voor herkauwers (melkvee, geiten en schapen) steeg met een kleine 2 procent naar 219.000 ton. Ook werden er meer grondstoffen verhandeld. De afzet grondstoffen steeg bijna 11 procent naar 94.000 ton.

Beide voercoöperaties investeerden afgelopen jaar flink in hun productielocaties en overige faciliteiten. Zo maakte AgruniekRijnvallei haar fabriek in Winterswijk geschikt voor de productie van non-GMO-voer. Ook ABZ deed een aantal investeringen in haar fabrieken en vernieuwde de kantoorautomatisering zodat het voerbedrijf beter is ingericht om maatwerkvoeders te leveren.

 

Tekst: Sjouke Jacobsen
Beeld: ABZ Diervoeding

Reacties

Kennispartner artikelen
800 kg meer melk met minder krachtvoer
Bart de Kruijf, melkveehouder in Werkhoven, nam vorig jaar deel aan Topmais om zijn maisteelt verder te verbeteren. Zijn... Lees meer »
‘Veearts zegt dat het de penswerking verbetert’
Een gezonde penswerking is het uitgangspunt voor een gezonde productie. Een goede penswerking bereik je met 10 tot 20 kg droge... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
Alfa Accountants en Adviseurs LG Lely Nederland AgruniekRijnvallei AgroVision MSD Animal Health Nederland DSV Zaden Boehringer Ingelheim
Kennispartner artikelen
Lely breidt Feeding portfolio uit met Trioliet kuilvoersnijder
Vanaf januari 2018 neemt Lely de Trioliet TU 180 XL-kuilvoersnijder op in haar Feeding portfolio. Deze machine heeft een hoge...
 
Lees meer »
‘Veearts zegt dat het de penswerking verbetert’
Een gezonde penswerking is het uitgangspunt voor een gezonde productie. Een goede penswerking bereik je met 10 tot 20 kg droge stof uit...
 
Lees meer »
Eco mais en electronenbehandeling
Mais telen op een biologisch bedrijf vergt extra aandacht. Een vlotte begingroei is cruciaal om onkruiddruk te voorkomen,...
 
Lees meer »
 
Melkvee.nl highlights

Eindstand toegekende fosfaatrechten nog niet bekend

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kan nog niet aangeven of het totaal aantal...
 

‘Controleer beschikking fosfaatrechten goed’

Melkveehouders doen er verstandig aan om de beschikking van hun fosfaatrechten goed te controleren....
 

'Nederland haalt nitraatdoelstellingen waarschijnlijk niet'

Met het Zesde Actieprogramma Nitraatrichtlijn halen we de doelstellingen voor de Nitraatrichtlijn...
 

Melkaanvoer 2017 ondanks fosfaatreductieplan slechts 0,2% lager

Melkveehouders hebben in 2017 0,2 procent minder melk geleverd aan de fabrieken in vergelijking met...
 

Stallijst.nl: nieuw online handelsplatform rundvee

Terwijl afgelopen week het nieuws naar buiten kwam dat Vion het online handelsplatform Cowlinq...