Home » Economie » Nieuws » Ameco slacht eerste runderen op nieuwe locatie Apeldoorn

Ameco slacht eerste runderen op nieuwe locatie Apeldoorn

Geplaatst op dinsdag 10-10-2017

Rundveeslachterij Ameco gaat vandaag proefslachten op de nieuwe locatie in Apeldoorn. Ameco verplaatst binnenkort alle activiteiten van het Amsterdam abattoir, gevestigd in het Food Center aan de Jan van Galenstraat, naar Apeldoorn. De opening van de nieuwe slachterij, die is gelegen op het bedrijfsterrein Ecofactorij, is gepland op 23 oktober.

De huidige slachtcapaciteit van ongeveer 1.500 runderen per week is op de nieuwe slachterij iets groter, tot wekelijks 1.900 runderen. Volgens Jan van Westreenen, eigenaar-directeur van Ameco, ligt de nadruk binnen zijn bedrijf vooral op kwaliteit boven kwantiteit. “Als je in de slachtwereld mee wilt blijven doen, zul je moeten beschikken over een modern bedrijf. Daarnaast zetten we in op het nog beter verwaarden van de geslachte runderen.”

Hollands melkrund

Ameco koopt de slachtrunderen zelf in, uitsluitend in Nederland. Het vlees wordt onder meer verkocht onder het label Hollands melkrund. De jaaromzet van de slachterij en het verwerkingsbedrijf van Ameco is 95 miljoen euro.

‘Buik van Amsterdam’

De reden voor de bedrijfsverplaatsing is volgens Van Westreenen de herontwikkeling van het Food Center door de gemeente Amsterdam. “In de ‘buik van Amsterdam’ is straks alleen nog ruimte voor distributiecentra en woningbouw. Het Amsterdam abattoir moet weg. Omdat ik de bereikbaarheid van Amsterdam problematisch vind, heb ik gekozen voor nieuwbouw in Apeldoorn. Een centrale locatie, ook gezien onze aanvoer van runderen vanuit heel Nederland.”

Naam Ameco blijft

De 45 vaste medewerkers gaan mee naar de nieuwe vestiging. Ameco werkt daarnaast met honderd tot 125 uitzendkrachten. “De werving voor de nieuwe vestiging is inmiddels afgerond door het uitzendbureau”, aldus Van Westreenen. De naam Ameco, wat staat voor Amsterdam Meat Company, blijft ongewijzigd. “De handelsnaam is Ameco. Of de ‘A’ in die naam nu staat voor Amsterdam of Apeldoorn, maakt wat de afkorting betreft niet uit.”

In de Vee & Gewas van komende zaterdag staat meer nieuws over de bedrijfsverplaatsing van Ameco.

Tekst: Ina Kooistra

Reacties

Kennispartner artikelen
Winterveldbonen: de nieuwe eiwitteelt
De TUNDRA winterveldboon is de nieuwe eiwitteelt in Nederland. Dit overwinterende gewas maakt met hectareopbrengsten van 5,5 tot... Bekijk de video »
Topmelker aan het woord
De nummer 1 met het beste EJR resultaat van alle melkrobotbedrijven van Nederland is veehouder Harm van der Mark uit Feanwalden,... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
MSD Animal Health Nederland DSV Zaden Lely Nederland Boehringer Ingelheim AgroVision LG Alfa Accountants en Adviseurs
Kennispartner artikelen
Winterveldbonen: de nieuwe eiwitteelt
De TUNDRA winterveldboon is de nieuwe eiwitteelt in Nederland. Dit overwinterende gewas maakt met hectareopbrengsten van 5,5 tot ruim 8 ton...
 
Bekijk de video »
Waarom zou ik mezelf en mijn bedrijf analyseren?
Waar liggen precies de kansen en bedreigingen voor jouw onderneming? Wat zijn de sterkten en zwakten van de zaak? Het is goed om die vragen...
 
Lees meer »
 
Melkvee.nl highlights

'Carola Schouten minister van Landbouw met eigen ministerie'

CU-onderhandelaar Carola Schouten wordt volgens De Telegraaf de nieuwe minister van Landbouw in het...
 

Topkuil van 'oud' grasland

Topkuilfinalist Martin Immink uit het Overijsselse Daarle focust zich helemaal op de grasteelt en...
 

FrieslandCampina waarschuwt voor mogelijke standstill-maatregel in 2018

Het bestuur van FrieslandCampina maakt in een brief zijn leden-melkveehouders bewust van de werking...
 

NZO: Grupstal beperkt dieren bij uitoefenen natuurlijk gedrag

De Nederlandse Zuivelorganisatie is van mening dat het aanbinden van dieren niet past bij de...
 

‘FrieslandCampina moet afnemers informeren over welzijnsvoordelen grupstal’

Zo’n 150 grupstalboeren, leden van FrieslandCampina in Noord-Nederland, zijn donderdag...