Home » Economie » Nieuws » Ameco slacht eerste runderen op nieuwe locatie Apeldoorn

Ameco slacht eerste runderen op nieuwe locatie Apeldoorn

Geplaatst op dinsdag 10-10-2017

Rundveeslachterij Ameco gaat vandaag proefslachten op de nieuwe locatie in Apeldoorn. Ameco verplaatst binnenkort alle activiteiten van het Amsterdam abattoir, gevestigd in het Food Center aan de Jan van Galenstraat, naar Apeldoorn. De opening van de nieuwe slachterij, die is gelegen op het bedrijfsterrein Ecofactorij, is gepland op 23 oktober.

De huidige slachtcapaciteit van ongeveer 1.500 runderen per week is op de nieuwe slachterij iets groter, tot wekelijks 1.900 runderen. Volgens Jan van Westreenen, eigenaar-directeur van Ameco, ligt de nadruk binnen zijn bedrijf vooral op kwaliteit boven kwantiteit. “Als je in de slachtwereld mee wilt blijven doen, zul je moeten beschikken over een modern bedrijf. Daarnaast zetten we in op het nog beter verwaarden van de geslachte runderen.”

Hollands melkrund

Ameco koopt de slachtrunderen zelf in, uitsluitend in Nederland. Het vlees wordt onder meer verkocht onder het label Hollands melkrund. De jaaromzet van de slachterij en het verwerkingsbedrijf van Ameco is 95 miljoen euro.

‘Buik van Amsterdam’

De reden voor de bedrijfsverplaatsing is volgens Van Westreenen de herontwikkeling van het Food Center door de gemeente Amsterdam. “In de ‘buik van Amsterdam’ is straks alleen nog ruimte voor distributiecentra en woningbouw. Het Amsterdam abattoir moet weg. Omdat ik de bereikbaarheid van Amsterdam problematisch vind, heb ik gekozen voor nieuwbouw in Apeldoorn. Een centrale locatie, ook gezien onze aanvoer van runderen vanuit heel Nederland.”

Naam Ameco blijft

De 45 vaste medewerkers gaan mee naar de nieuwe vestiging. Ameco werkt daarnaast met honderd tot 125 uitzendkrachten. “De werving voor de nieuwe vestiging is inmiddels afgerond door het uitzendbureau”, aldus Van Westreenen. De naam Ameco, wat staat voor Amsterdam Meat Company, blijft ongewijzigd. “De handelsnaam is Ameco. Of de ‘A’ in die naam nu staat voor Amsterdam of Apeldoorn, maakt wat de afkorting betreft niet uit.”

In de Vee & Gewas van komende zaterdag staat meer nieuws over de bedrijfsverplaatsing van Ameco.

Tekst: Ina Kooistra

Reacties

Kennispartner artikelen
800 kg meer melk met minder krachtvoer
Bart de Kruijf, melkveehouder in Werkhoven, nam vorig jaar deel aan Topmais om zijn maisteelt verder te verbeteren. Zijn... Lees meer »
‘Veearts zegt dat het de penswerking verbetert’
Een gezonde penswerking is het uitgangspunt voor een gezonde productie. Een goede penswerking bereik je met 10 tot 20 kg droge... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
LG MSD Animal Health Nederland Lely Nederland AgroVision Boehringer Ingelheim AgruniekRijnvallei DSV Zaden Alfa Accountants en Adviseurs
Kennispartner artikelen
Lely breidt Feeding portfolio uit met Trioliet kuilvoersnijder
Vanaf januari 2018 neemt Lely de Trioliet TU 180 XL-kuilvoersnijder op in haar Feeding portfolio. Deze machine heeft een hoge...
 
Lees meer »
‘Veearts zegt dat het de penswerking verbetert’
Een gezonde penswerking is het uitgangspunt voor een gezonde productie. Een goede penswerking bereik je met 10 tot 20 kg droge stof uit...
 
Lees meer »
Eco mais en electronenbehandeling
Mais telen op een biologisch bedrijf vergt extra aandacht. Een vlotte begingroei is cruciaal om onkruiddruk te voorkomen,...
 
Lees meer »
 
Melkvee.nl highlights

Eindstand toegekende fosfaatrechten nog niet bekend

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kan nog niet aangeven of het totaal aantal...
 

‘Controleer beschikking fosfaatrechten goed’

Melkveehouders doen er verstandig aan om de beschikking van hun fosfaatrechten goed te controleren....
 

'Nederland haalt nitraatdoelstellingen waarschijnlijk niet'

Met het Zesde Actieprogramma Nitraatrichtlijn halen we de doelstellingen voor de Nitraatrichtlijn...
 

Melkaanvoer 2017 ondanks fosfaatreductieplan slechts 0,2% lager

Melkveehouders hebben in 2017 0,2 procent minder melk geleverd aan de fabrieken in vergelijking met...
 

Stallijst.nl: nieuw online handelsplatform rundvee

Terwijl afgelopen week het nieuws naar buiten kwam dat Vion het online handelsplatform Cowlinq...