Home » Economie » Nieuws » Babyvoeding FrieslandCampina krijgt goedkeuring in China

Babyvoeding FrieslandCampina krijgt goedkeuring in China

Geplaatst op donderdag 10-08-2017

De China Food and Drug Administration (CFDA) heeft de Friso babyvoeding stage 1, stage 2 en stage 3 goedgekeurd. Friso is het eerste importmerk dat het certificaat krijgt toegekend, meldt FrieslandCampina.

In totaal zijn er vijf buitenlandse bedrijven met babyvoeding producten die een goedkeuring hebben gekregen, meldt het vakblad Zuivelzicht. Ook Nestle, Abbott, MeadJohnson en Wyeth hebben van de China's Food and Drug Administration (CFDA) groen licht gekregen om vanaf 1 januari 2018 babyvoeding af te zetten in China.

Twee jaar voorbereiding

China laat vanaf die datum alleen nog geregistreerde merken toe. Sinds de registratieregeling voor kindervoeding op 1 oktober 2016 officieel van kracht werd, is een Chinees-Nederlands team druk geweest met het voorbereiden van de betreffende documenten volgens de voor de aanvraag geldige eisen. Deze zijn in maart bij de CFDA ingediend.

Productie opzetten en uitbreiden

Rahul Colaco, Executive Director FrieslandCampina Consumer Products China: ‘We zijn er zeer trots op dat Friso tot de allereerste groep merken behoort en het eerste importmerk is dat China’s goedkeuring voor onze formule voor kindervoeding heeft gekregen. Met deze goedkeuring gaan we de productie opzetten en ervoor zorgen dat de nieuwe producten zo snel mogelijk in de winkels liggen.’
R&D investeringen China

Colaco: 'Friso is één van de belangrijkste merken van FrieslandCampina in China en wordt zeer gewaardeerd door de Chinese moeders, zoals blijkt uit de sterke groei van de laatste jaren. Wij blijven investeren in de Chinese markt en R&D om producten te produceren die meer geschikt zijn voor Chinese baby’s en onze distributiekanalen verder uit te breiden en zo Friso-producten aan meer Chinese families te kunnen aanbieden.'

Tekst: Erik Colenbrander / FrieslandCampina
Beeld: FrieslandCampina

Reacties

Kennispartner artikelen
Minder melk verliezen door de fitbit?
ZLTO, Connecterra en AgroVision zijn een project gestart rondom data en sensoren in de melkveehouderij. De koeien op de betrokken... Lees meer »
Stem grasmengsel af op het gebruiksdoel
Nu de oogst van akkerbouwgewassen op gang komt kan weer nieuw grasland gezaaid worden. Door het grasmengsel goed af te stemmen op... Lees meer »
MARGE-MONITOR MELKVEEHOUDERIJ
 
+0,03
Marge in euro per 100 kg meetmelk
 
Melkopbrengst
Kritieke melkopbrengst
Voersaldo
Een initiatief van:

De cijfers zijn gebaseerd op jaarrollende gegevens uit het bedrijfsanalysesysteem van Alfa, aangevuld met externe data over melk-, voer- en veeprijzen'.
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
DSV Zaden Lely Nederland Alfa Accountants en Adviseurs MSD Animal Health Nederland LG Boehringer Ingelheim AgroVision
Kennispartner artikelen
“Geen luxe-product maar een echte must.”
Voor veehouder Henrie Kloosterboer is de automatisch voerschuiver geen ‘luxe product’, maar een must op zijn bedrijf. In de...
 
Lees meer »
Meer eiwit en gras met minder bemesting
Ten opzichte van puur gras produceert een grasklaverweide meer tonnen droge stof en ruw eiwit, en dit met minder bemesting. Klaver bindt...
 
Lees meer »
 
Melkvee.nl highlights

CRV publiceert kappacaseïne-varianten bij stieren

In de juli-uitgave van het vakblad Melkvee stond een artikel over kappacaseïne. Aanleiding was...
 

Kwaliteit kuilen in Zuid-Nederland beduidend lager

Graskuilen in het zuiden scoren wat kwaliteit betreft beduidend lager dan de kuilen in de overige...
 

FC geeft toe aan druk en betaalt Gommer 75 procent geleverde melk

FrieslandCampina betaalt Kringloopwijzer-weigeraar Henk Gommer uit Zevenhuizen (GR) alsnog uit voor...
 

Veerman vreest intensivering veehouderij, ondanks nieuwe wetten

Over veebezetting per hectare kun je discussieren, maar ingewikkelder dan grond en staarten tellen...
 

Indexdraai roodbont: Exterieurcrack Jotani in top 10

Lowlands Bolero uit de ijzersterk fokkende Julia-koefamilie leek vast gebeiteld op de eerste plaats...