Home » Economie » Nieuws » Babyvoeding FrieslandCampina krijgt goedkeuring in China

Babyvoeding FrieslandCampina krijgt goedkeuring in China

Geplaatst op donderdag 10-08-2017

De China Food and Drug Administration (CFDA) heeft de Friso babyvoeding stage 1, stage 2 en stage 3 goedgekeurd. Friso is het eerste importmerk dat het certificaat krijgt toegekend, meldt FrieslandCampina.

In totaal zijn er vijf buitenlandse bedrijven met babyvoeding producten die een goedkeuring hebben gekregen, meldt het vakblad Zuivelzicht. Ook Nestle, Abbott, MeadJohnson en Wyeth hebben van de China's Food and Drug Administration (CFDA) groen licht gekregen om vanaf 1 januari 2018 babyvoeding af te zetten in China.

Twee jaar voorbereiding

China laat vanaf die datum alleen nog geregistreerde merken toe. Sinds de registratieregeling voor kindervoeding op 1 oktober 2016 officieel van kracht werd, is een Chinees-Nederlands team druk geweest met het voorbereiden van de betreffende documenten volgens de voor de aanvraag geldige eisen. Deze zijn in maart bij de CFDA ingediend.

Productie opzetten en uitbreiden

Rahul Colaco, Executive Director FrieslandCampina Consumer Products China: ‘We zijn er zeer trots op dat Friso tot de allereerste groep merken behoort en het eerste importmerk is dat China’s goedkeuring voor onze formule voor kindervoeding heeft gekregen. Met deze goedkeuring gaan we de productie opzetten en ervoor zorgen dat de nieuwe producten zo snel mogelijk in de winkels liggen.’
R&D investeringen China

Colaco: 'Friso is één van de belangrijkste merken van FrieslandCampina in China en wordt zeer gewaardeerd door de Chinese moeders, zoals blijkt uit de sterke groei van de laatste jaren. Wij blijven investeren in de Chinese markt en R&D om producten te produceren die meer geschikt zijn voor Chinese baby’s en onze distributiekanalen verder uit te breiden en zo Friso-producten aan meer Chinese families te kunnen aanbieden.'

Tekst: Erik Colenbrander / FrieslandCampina
Beeld: FrieslandCampina

Reacties

Kennispartner artikelen
Winterveldbonen: de nieuwe eiwitteelt
De TUNDRA winterveldboon is de nieuwe eiwitteelt in Nederland. Dit overwinterende gewas maakt met hectareopbrengsten van 5,5 tot... Bekijk de video »
Topmelker aan het woord
De nummer 1 met het beste EJR resultaat van alle melkrobotbedrijven van Nederland is veehouder Harm van der Mark uit Feanwalden,... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
AgroVision Lely Nederland LG Boehringer Ingelheim DSV Zaden MSD Animal Health Nederland Alfa Accountants en Adviseurs
Kennispartner artikelen
Winterveldbonen: de nieuwe eiwitteelt
De TUNDRA winterveldboon is de nieuwe eiwitteelt in Nederland. Dit overwinterende gewas maakt met hectareopbrengsten van 5,5 tot ruim 8 ton...
 
Bekijk de video »
Waarom zou ik mezelf en mijn bedrijf analyseren?
Waar liggen precies de kansen en bedreigingen voor jouw onderneming? Wat zijn de sterkten en zwakten van de zaak? Het is goed om die vragen...
 
Lees meer »
 
Melkvee.nl highlights

'Carola Schouten minister van Landbouw met eigen ministerie'

CU-onderhandelaar Carola Schouten wordt volgens De Telegraaf de nieuwe minister van Landbouw in het...
 

Topkuil van 'oud' grasland

Topkuilfinalist Martin Immink uit het Overijsselse Daarle focust zich helemaal op de grasteelt en...
 

FrieslandCampina waarschuwt voor mogelijke standstill-maatregel in 2018

Het bestuur van FrieslandCampina maakt in een brief zijn leden-melkveehouders bewust van de werking...
 

NZO: Grupstal beperkt dieren bij uitoefenen natuurlijk gedrag

De Nederlandse Zuivelorganisatie is van mening dat het aanbinden van dieren niet past bij de...
 

‘FrieslandCampina moet afnemers informeren over welzijnsvoordelen grupstal’

Zo’n 150 grupstalboeren, leden van FrieslandCampina in Noord-Nederland, zijn donderdag...