Home » Economie » Nieuws » DOC Dairy Partners neemt Uniekaas over

DOC Dairy Partners neemt Uniekaas over

Geplaatst op donderdag 13-07-2017

Uniekaas, het oudste Nederlandse kaasmerk, komt in handen van DOC Dairy Partners, het handelsbedrijf van coöperatie DOC Kaas in Hoogeveen.

Dat meldt DOC Dairy Partners. Het kaashandelsbedrijf is officieel een dochteronderneming van het Duitse DMK, de fusiepartner van de Hoogeveense kaascoöperatie.

Behalve het merk neemt DOC Dairy Partners ook alle bedrijfsactiviteiten van Uniekaas over. Hieronder valt de complete rijpings-, verpakkings- en productiefaciliteit van het bedrijf in Kaatsheuvel.

Volledige productieketen

Deze overname is volgens het handelsbedrijf een logische volgende stap in de strategie van DOC Dairy Partners om uit te breiden in Europese groeimarkten. DOC krijgt hiermee een volledige productieketen in handen, waardoor de onderneming volwaardig kan concurreren met andere kaasproducenten. Dit komt het assortiment op de Nederlandse kaasmarkt ten goede, aldus DOC. Financiële details over de transactie worden niet bekend gemaakt.

Een aantal onderdelen van Uniekaas vallen niet onder de transactie. Dit zijn onder meer de merken Tjiezi en Parrano. Deze gaan verder onder de naam Best Cheese Holland. 

Tekst: Gineke Mons
Beeld: YouTube

Reacties

Kennispartner artikelen
800 kg meer melk met minder krachtvoer
Bart de Kruijf, melkveehouder in Werkhoven, nam vorig jaar deel aan Topmais om zijn maisteelt verder te verbeteren. Zijn... Lees meer »
‘Veearts zegt dat het de penswerking verbetert’
Een gezonde penswerking is het uitgangspunt voor een gezonde productie. Een goede penswerking bereik je met 10 tot 20 kg droge... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
MSD Animal Health Nederland Alfa Accountants en Adviseurs LG AgruniekRijnvallei DSV Zaden Boehringer Ingelheim AgroVision Lely Nederland
Kennispartner artikelen
800 kg meer melk met minder krachtvoer
Bart de Kruijf, melkveehouder in Werkhoven, nam vorig jaar deel aan Topmais om zijn maisteelt verder te verbeteren. Zijn strategie is dan...
 
Lees meer »
Eco mais en electronenbehandeling
Mais telen op een biologisch bedrijf vergt extra aandacht. Een vlotte begingroei is cruciaal om onkruiddruk te voorkomen,...
 
Lees meer »
 
Melkvee.nl highlights

'Nederland haalt nitraatdoelstellingen waarschijnlijk niet'

Met het Zesde Actieprogramma Nitraatrichtlijn halen we de doelstellingen voor de Nitraatrichtlijn...
 

Melkaanvoer 2017 ondanks fosfaatreductieplan slechts 0,2% lager

Melkveehouders hebben in 2017 0,2 procent minder melk geleverd aan de fabrieken in vergelijking met...
 

Stallijst.nl: nieuw online handelsplatform rundvee

Terwijl afgelopen week het nieuws naar buiten kwam dat Vion het online handelsplatform Cowlinq...
 

Fotoserie: Roundhouse voor droge koeien en kalveren

De familie Van der Gun uit Oldeberkoop (FR) bouwde afgelopen jaar een nieuwe huisvesting voor de...
 

Keurentjes betreurt slechte communicatie over standpunt grupstal

FrieslandCampina-voorzitter Frans Keurentjes zegt de impact van het voorstel om de nieuwbouw of...