Home » Economie » Nieuws » Zuivelnoteringen in de lift, aanbod ook

Zuivelnoteringen in de lift, aanbod ook

Geplaatst op woensdag 17-05-2017

De zuivelnoteringen zitten in de lift. Aan de stijging van de boterprijs lijkt maar geen eind te komen. Ook de andere zuivelproducten die Zuivel NL beprijst stijgen in waarde. Minder snel dan boter, dat maar liefst 12 euro pluste ten opzichte van vorige week.

De stijging van de Zuivel Nl noteringen volgt op plus van 3,2 procent die de Global Dairy Trade Index gisteren liet zien. Ook de GDT index noteerde de grootste stijging voor boter, van 11,2 procent. Geen enkel zuivelproduct daalde in prijs. De prijsstijging is de vijfde op rij, in twee maanden tijd. Het is drie jaar geleden dat de GDT index een vergelijkbaar hoog prijsniveau haalde. 

Aanbod stijgt ook

Terwijl de stemming op de zuivelmarkt positief is en de prijzen van met name boter voortdurend stijgen, neemt ook de aanvoer van melk weer toe, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In Nederland maar ook in de hele Europese Unie. In Nieuw Zeeland steeg de melkaanvoer in maart volgens Dairy Industry Newsletter zelfs ruim 9 procent vergeleken met maart 2016,  naar 1,9 miljard kilo.  

Tekst: Erik Colenbrander

Reacties

Kennispartner artikelen
Hoge kVEM-opbrengsten mais in 2017
Voor het derde jaar op rij kregen maistelers in 2017 te maken met weersextremen. Mais toonde zich echter opnieuw een veerkrachtig... Lees meer »
Voederbieten maken het waar in 2017
De comeback van voederbieten in ons land is je waarschijnlijk niet ontgaan. Van 280 ha in 2014 vervijfvoudigde het areaal naar... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
Lely Nederland AgruniekRijnvallei AgroVision Alfa Accountants en Adviseurs MSD Animal Health Nederland DSV Zaden Boehringer Ingelheim LG
Kennispartner artikelen
Fosfaat en sporenelementen beter benut
Krappe bemestingsnormen, toenemende weersextremen, belang van maximaal rendement uit ruwvoer én aanstaande beperkingen omtrent...
 
Lees meer »
Wintertijd voor grasland
Nu de bodemtemperatuur afneemt, is ook de grasgroei lager. Op enkele plaatsen beweid het vee nog de laatste restanten gras om vervolgens...
 
Lees meer »
advertentie
 
Melkvee.nl highlights

FrieslandCampina kondigt melkaanbodregeling aan

Mocht het melkaanbod volgend jaar groter zijn dan de verwerkingscapaciteit, dan kan...
 

NMV: sector kan mestprobleem niet zelf oplossen

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) maakt zich zorgen over de aanpak van het...
 

Traditionele voermengwagen Strautmann kan ook volledig autonoom voeren

Op de Agritechnica in Hannover (D) presenteert Strautmann een zelfrijdende voermengwagen. Het...
 

RVO wijst verzoek KI Samen af

De RVO wijst het verzoek van KI Samen om handhavend op te treden tegen CRV af en weigert de...
 

Jumbo: vanaf 2020 alleen nog maar zuivel van weidemelk en Europees voer

Jumbo wil vanaf 2022 alleen nog maar duurzaam geproduceerde zuivelproducten in de schappen. De...