Home » Economie » Nieuws » BIG Challenge teller nu al op 777.777 euro

BIG Challenge teller nu al op 777.777 euro

Geplaatst op zaterdag 01-04-2017

De BIG Challenge teller staat nu al op 777.777 euro. De sponsorwerving BIG Challenge/Alpe d’HuZes verloopt dus zeer voorspoedig.

Nederlandse boeren, hun adviseurs, toeleveranciers en afnemers zetten zich ook dit jaar samen in voor de strijd tegen kanker. Met maar liefst 150 fietsers en 64 lopers, verdeeld over 25 teams, staan zij op 31 mei en 1 juni van dit jaar aan de start van Alpe d’HuZes. De werving van sponsorgeld voor dit evenement verloopt zeer voorspoedig. Dat blijkt wel uit het bedrag van 777.777 euro dat nu al bij elkaar is gebracht.

Daarmee is de totale bijdrage van de agrarische sector aan de strijd tegen kanker over de afgelopen jaren gestegen naar 7,2 miljoen euro, meldt BIG Challenge in een persbericht.

Zes maal Alpe d’Huez op

Alpe d'HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeenbrengen en daarmee een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ beklimmen de deelnemers op één dag tot wel zes keer de berg Alpe d'Huez.

Ook een groep van 214 boeren en hun zakenrelaties doet in BIG Challenge-verband op 31 en 1 juni mee aan Alpe d’HuZes. Ze zetten zich daarmee keihard in om een einde te maken aan de ellende en de onmacht die de ziekte kanker in onze maatschappij veroorzaakt. Een ziekte die toeslaat bij 1 op de 3 mensen en daarbij ook grote gevolgen heeft voor familieleden, vrienden en collega’s.

Om dit te bereiken traint de groep maandenlang individueel en in groepsverband. Daarnaast benadert elke deelnemer een groot aantal sponsors en organiseren ze allerlei ludieke en/of sportieve activiteiten zoals diners, loterijen, wijnacties, benefietconcerten, sponsorlopen, dienstenveilingen, spinningmarathons en verkoop van agrarische producten.

Tekst: Tom Schotman / BIG Challenge
Beeld: BIG Challenge

Reacties

Kennispartner artikelen
800 kg meer melk met minder krachtvoer
Bart de Kruijf, melkveehouder in Werkhoven, nam vorig jaar deel aan Topmais om zijn maisteelt verder te verbeteren. Zijn... Lees meer »
‘Veearts zegt dat het de penswerking verbetert’
Een gezonde penswerking is het uitgangspunt voor een gezonde productie. Een goede penswerking bereik je met 10 tot 20 kg droge... Lees meer »
advertentie
Melkvee.nl nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week gratis het belangrijkste melkveenieuws in uw mailbox. Schrijf u nu in en u ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief automatisch.
Kennispartners
Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.
AgroVision Lely Nederland MSD Animal Health Nederland AgruniekRijnvallei Boehringer Ingelheim Alfa Accountants en Adviseurs LG DSV Zaden
Kennispartner artikelen
Lely breidt Feeding portfolio uit met Trioliet kuilvoersnijder
Vanaf januari 2018 neemt Lely de Trioliet TU 180 XL-kuilvoersnijder op in haar Feeding portfolio. Deze machine heeft een hoge...
 
Lees meer »
‘Veearts zegt dat het de penswerking verbetert’
Een gezonde penswerking is het uitgangspunt voor een gezonde productie. Een goede penswerking bereik je met 10 tot 20 kg droge stof uit...
 
Lees meer »
Eco mais en electronenbehandeling
Mais telen op een biologisch bedrijf vergt extra aandacht. Een vlotte begingroei is cruciaal om onkruiddruk te voorkomen,...
 
Lees meer »
 
Melkvee.nl highlights

Eindstand toegekende fosfaatrechten nog niet bekend

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kan nog niet aangeven of het totaal aantal...
 

‘Controleer beschikking fosfaatrechten goed’

Melkveehouders doen er verstandig aan om de beschikking van hun fosfaatrechten goed te controleren....
 

'Nederland haalt nitraatdoelstellingen waarschijnlijk niet'

Met het Zesde Actieprogramma Nitraatrichtlijn halen we de doelstellingen voor de Nitraatrichtlijn...
 

Melkaanvoer 2017 ondanks fosfaatreductieplan slechts 0,2% lager

Melkveehouders hebben in 2017 0,2 procent minder melk geleverd aan de fabrieken in vergelijking met...
 

Stallijst.nl: nieuw online handelsplatform rundvee

Terwijl afgelopen week het nieuws naar buiten kwam dat Vion het online handelsplatform Cowlinq...