Mijlpalen voor finalisten Beste Boerenkoe-verkiezing

Mijlpalen voor finalisten Beste Boerenkoe-verkiezingZo nu en dan krijgt de redactie spontane reacties van vroegere finalisten van de Beste Boerenkoe-verkiezing, die deze website en het vakblad Melkvee elke twee jaar organiseren. Maar zelden gebeurt het dat twee koeien op één dag een bijzondere mijlpaal halen.

Kroonjuweel uit honderdtonnerfamilie passeert 180 ton melk

Kroonjuweel uit honderdtonnerfamilie passeert 180 ton melkDe 18-jarige Heldostar-dochter Dorina van de familie Grünefeld uit Backemoor in het Duitse Ostfriesland heeft de 180.000 kg melk grens gepasseerd en is op weg om het record in Ostfriesland te verbreken. Dat staat nu nog op naam van Insine, een Stardom-dochter van Hilrich en Sandine Kleemann uit Burhafe, met 188.533 kg.
 

De meest beperkende pijler optimaliseren

De meest beperkende pijler optimaliserenIn vier artikelen gaat hoofdsponsor van De Beste Boerenkoe, Valacon, in op de belangrijkste aspecten van de levensduur van melkvee. De eerste bijdrage ging over fokkerij en selectie. Belangrijkste boodschap: de fokkerij kan zeker bijdragen maar is slechts één van de drie pijlers. In de tweede bijdrage is ingegaan op de tweede pijler,...

Winnaar Beste Boerenkoe onderging gewaagde bedrijfsverplaatsing

Winnaar Beste Boerenkoe onderging gewaagde bedrijfsverplaatsing Fedde en Wilma van der Meer begonnen met niets en runnen inmiddels een nieuw melkveebedrijf met 125 koeien in Nieuw-Buinen (DR). Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Door initiatief te tonen, vasthoudend te zijn en eenvoud in de bedrijfsvoering na te streven, is het ze gelukt. Uithangbord is de Beste Boerenkoe Willemien 112.
 

‘Tijdgebrek geen argument om niet met levensduur aan de slag te gaan'

‘Tijdgebrek geen argument om niet met levensduur aan de slag te gaan'In vier artikelen gaat hoofdsponsor van De Beste Boerenkoe, Valacon, in op de belangrijkste aspecten van de levensduur van melkvee. De eerste bijdrage ging over fokkerij en selectie. Belangrijkste boodschap: de fokkerij kan zeker bijdragen maar is slechts één van de drie pijlers. In de tweede bijdrage is ingegaan op de tweede pijler,...

Commentaar van de jury op De Beste Boerenkoe

Commentaar van de jury op De Beste BoerenkoeDe juryleden Peter Aalberts, Jurjen Groenveld en Kees van Velzen geven in de bijgaande video alle drie hun visie op het Beste Boerenkoe-concept. Zoals het belang ervan, wat we er van kunnen leren en hoe meer beste boerenkoeien te verkrijgen.
 

Video: compilatie finale Beste Boerenkoe-verkiezing

Video: compilatie finale Beste Boerenkoe-verkiezingWillemien 112 (Kian x Addison) van Fedde en Wilma van der Meer uit Nieuw-Buinen won afgelopen donderdag de finale van De Beste Boerenkoe op de Agrotechniek Holland in Biddinghuizen. Melkvee.nl interviewde de winnaars en vroeg de jury om een reactie.

Willemien 112 wint De Beste Boerenkoe

Willemien 112 wint De Beste BoerenkoeDe Beste Boerenkoe van 2016 is Willemien 112 van de familie Van der Meer uit Nieuw-Buinen (DR). De winnares van de categorie oud versloeg de winnares van de categorie jong, West Oaks Femke 94 van de familie Bouma uit Oldeberkoop (FR).
 
  
  1 2 3 4 
>  >>
Jaar van het Kalf

De beste boerenkoe onderscheidt zich niet in de eerste plaats door haar exterieur, maar vooral door een jarenlange probleemloze productie. Ze beschikt over een functioneel exterieur, een goede (uier)gezondheid, heeft weinig inseminaties nodig en produceert bovengemiddeld, ook qua gehalten. De koe die de verschillende onderdelen het best beheerst, wint de competitie.

Hoofdpartners De Beste Boerenkoe:

advertentie
 
Melkvee.nl highlights

Video: nieuwe stal familie Klaver voor 400 koeien

De familie Klaver uit Winkel (NH) heeft de volledige keten in eigen beheer. Ze melken 400 koeien,...
 

‘Voerwinst per hectare belangrijker dan productie per koe’

Het focussen op een hogere voerwinst per hectare levert een veehouder uiteindelijk meer op dan het...
 

FrieslandCampina kondigt melkaanbodregeling aan

Mocht het melkaanbod volgend jaar groter zijn dan de verwerkingscapaciteit, dan kan...
 

NMV: sector kan mestprobleem niet zelf oplossen

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) maakt zich zorgen over de aanpak van het...
 

Traditionele voermengwagen Strautmann kan ook volledig autonoom voeren

Op de Agritechnica in Hannover (D) presenteert Strautmann een zelfrijdende voermengwagen. Het...