Big Clara 123

Big Clara 123
Koe naam:Big Clara 123
Naam:Familie Knoef
Plaats:Geesteren
Geboortedatum:25-11-2005Motivatie veehouder:
Big Clara 123 is een zevendekalfs Win 395-dochter, die afgelopen jaar met de status excellent is ingeschreven! Ze is goed en correct qua bouw, met een lange en sterke uier en beweegt zich voort op zeer harde, droge benen. Ze geeft heel makkelijk veel melk en wat opvalt, is dat ze vooral erg lang veel melk door blijft geven en dus enorm persistent is. De meest persistente koe die we hebben. Ze heeft een lange tussenkalftijd, maar eigenlijk was ze altijd nog weer te vroeg drachtig, want we moesten haar altijd boven de 30 liter droogzetten. Ook qua karakter is Big Clara 123 een heel makkelijke koe. Dit zal vast in de genen zitten, aangezien moeder Big Clara 120 altijd de liefste en aanhankelijkste koe van de stal was. Tevens heeft zij ook meer dan 100.000 kg melk geproduceerd, evenals haar moeder Big Clara 115! Het mooie van dit verhaal is dat ze allemaal in leven waren als drie generaties honderdtonners.

Tekst Melkvee:
Big Clara 123 (Win 395 x Hunter) van de familie Knoef uit Geesteren (OV) is een zeer hoogproductieve koe. Ze wordt in november pas elf jaar oud en produceerde al 123.000 kilo melk, goed voor een gemiddelde per productieve levensdag van maar liefst 44,3 kilo. In haar meest recente lijst produceerde ze in 305 dagen 16.750 kilo melk. Clara houdt het eiwit met gemiddeld 3,56 procent over al haar lactaties er goed bij en heeft wat laag vet met 3,67 procent. Clara beschikt tevens over een prima uiergezondheid. In haar carrière had ze slechts vier keer een verhoogd celgetal. De vruchtbaarheid is haar minst sterke punt, al was ze wel vier keer na één inseminatie drachtig. Verder had ze drie keer drie en één keer zes inseminaties nodig om drachtig te worden.

 
Bekijk koekaart 
Jaar van het Kalf

De beste boerenkoe onderscheidt zich niet in de eerste plaats door haar exterieur, maar vooral door een jarenlange probleemloze productie. Ze beschikt over een functioneel exterieur, een goede (uier)gezondheid, heeft weinig inseminaties nodig en produceert bovengemiddeld, ook qua gehalten. De koe die de verschillende onderdelen het best beheerst, wint de competitie.

Hoofdpartners De Beste Boerenkoe:

advertentie
 
Melkvee.nl highlights

Van Holstein naar zuivere Jerseys

Afgelopen dinsdag organiseerde Koole&Liebregts een Jersey Profieldag. Naast een...
 

'Beter een kleine degelijke organisatie dan een grote die dat niet is'

LTO-voorman Marc Calon blijft pal achter zijn uitspraak staan om fraudeurs te royeren uit de LTO....
 

FrieslandCampina gaat door met straffen van Henk Gommer

FrieslandCampina houdt ook over januari 25 procent (2.900 euro) in op het melkgeld van...
 

Ministerie erkent eigen fouten rond bedrijfsblokkades

Het ministerie van Landbouw heeft de blokkade van ruim 150 bedrijven opgeheven. Zo ging men er bij...
 

Nabeschouwing Groninger trekkerprotest tegen gaswinning (video)

Afgelopen donderdag zijn Groninger boeren massaal met trekkers naar Den Haag gekomen. Zij...