Do

Do
Koe naam:Do
Naam:H.J. Keppels
Plaats:Laren (Gld.)
Geboortedatum:05-09-2004Motivatie veehouder:
Onze koe Do heeft ook meegedaan aan de vorige Koeverkiezing. Sindsdien is ze niets veranderd. Ze heeft in tussentijd wel de 100.000 kilo melk volgemaakt en de eerste ster is ook binnen. De foto is onlangs genomen, vlak voor haar laatste kalving. Ze heeft in haar leven nog maar één vaarskalf gebracht. Ze is dit jaar twee keer geïnsemineerd met gesekst sperma, maar dat gaf geen resultaat.

Tekst Melkvee:
De op tienjarige leeftijd met 87 punten ingeschreven Do (Stadel x Reyno) van de familie Keppels uit Laren (GD) is een zeer vruchtbare en ook productieve honderdtonner. Ze was de eerste acht keer na één inseminatie drachtig. Daarna waren er respectievelijk twee en vier inseminaties nodig voor een dracht, al liep de tussenkalftijd daardoor nauwelijks op. Do begon direct voortvarend te produceren, getuige haar lactatiewaarden van de eerste drie lijsten van respectievelijk 116, 115 en 116. En ook haar meest recente afgesloten lijst was goed (LW 118). Hoewel Do in haar vorige lijst geen enkele celgetalverhoging had en ook bij de monsteringen in haar huidige lijst tot dusver niet, heeft ze in haar leven twaalf keer een verhoogd celgetal gehad.

 
Bekijk koekaart 
Jaar van het Kalf

De beste boerenkoe onderscheidt zich niet in de eerste plaats door haar exterieur, maar vooral door een jarenlange probleemloze productie. Ze beschikt over een functioneel exterieur, een goede (uier)gezondheid, heeft weinig inseminaties nodig en produceert bovengemiddeld, ook qua gehalten. De koe die de verschillende onderdelen het best beheerst, wint de competitie.

Hoofdpartners De Beste Boerenkoe:

advertentie
 
Melkvee.nl highlights

Video: nieuwe stal familie Klaver voor 400 koeien

De familie Klaver uit Winkel (NH) heeft de volledige keten in eigen beheer. Ze melken 400 koeien,...
 

‘Voerwinst per hectare belangrijker dan productie per koe’

Het focussen op een hogere voerwinst per hectare levert een veehouder uiteindelijk meer op dan het...
 

FrieslandCampina kondigt melkaanbodregeling aan

Mocht het melkaanbod volgend jaar groter zijn dan de verwerkingscapaciteit, dan kan...
 

NMV: sector kan mestprobleem niet zelf oplossen

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) maakt zich zorgen over de aanpak van het...
 

Traditionele voermengwagen Strautmann kan ook volledig autonoom voeren

Op de Agritechnica in Hannover (D) presenteert Strautmann een zelfrijdende voermengwagen. Het...