Do

Do
Koe naam:Do
Naam:H.J. Keppels
Plaats:Laren (Gld.)
Geboortedatum:05-09-2004Motivatie veehouder:
Onze koe Do heeft ook meegedaan aan de vorige Koeverkiezing. Sindsdien is ze niets veranderd. Ze heeft in tussentijd wel de 100.000 kilo melk volgemaakt en de eerste ster is ook binnen. De foto is onlangs genomen, vlak voor haar laatste kalving. Ze heeft in haar leven nog maar één vaarskalf gebracht. Ze is dit jaar twee keer geïnsemineerd met gesekst sperma, maar dat gaf geen resultaat.

Tekst Melkvee:
De op tienjarige leeftijd met 87 punten ingeschreven Do (Stadel x Reyno) van de familie Keppels uit Laren (GD) is een zeer vruchtbare en ook productieve honderdtonner. Ze was de eerste acht keer na één inseminatie drachtig. Daarna waren er respectievelijk twee en vier inseminaties nodig voor een dracht, al liep de tussenkalftijd daardoor nauwelijks op. Do begon direct voortvarend te produceren, getuige haar lactatiewaarden van de eerste drie lijsten van respectievelijk 116, 115 en 116. En ook haar meest recente afgesloten lijst was goed (LW 118). Hoewel Do in haar vorige lijst geen enkele celgetalverhoging had en ook bij de monsteringen in haar huidige lijst tot dusver niet, heeft ze in haar leven twaalf keer een verhoogd celgetal gehad.

 
Bekijk koekaart 
Jaar van het Kalf

De beste boerenkoe onderscheidt zich niet in de eerste plaats door haar exterieur, maar vooral door een jarenlange probleemloze productie. Ze beschikt over een functioneel exterieur, een goede (uier)gezondheid, heeft weinig inseminaties nodig en produceert bovengemiddeld, ook qua gehalten. De koe die de verschillende onderdelen het best beheerst, wint de competitie.

Hoofdpartners De Beste Boerenkoe:

advertentie
 
Melkvee.nl highlights

Van Holstein naar zuivere Jerseys

Afgelopen dinsdag organiseerde Koole&Liebregts een Jersey Profieldag. Naast een...
 

'Beter een kleine degelijke organisatie dan een grote die dat niet is'

LTO-voorman Marc Calon blijft pal achter zijn uitspraak staan om fraudeurs te royeren uit de LTO....
 

FrieslandCampina gaat door met straffen van Henk Gommer

FrieslandCampina houdt ook over januari 25 procent (2.900 euro) in op het melkgeld van...
 

Ministerie erkent eigen fouten rond bedrijfsblokkades

Het ministerie van Landbouw heeft de blokkade van ruim 150 bedrijven opgeheven. Zo ging men er bij...
 

Nabeschouwing Groninger trekkerprotest tegen gaswinning (video)

Afgelopen donderdag zijn Groninger boeren massaal met trekkers naar Den Haag gekomen. Zij...